Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Ιδρύτρια-Αρθρογράφος

Πριν κάποια χρόνια έκανα την εμφάνισή μου σε αυτόν εδώ τον κόσμο και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα. Με καταγωγή από Κομοτηνή, από την πλευρά του μπαμπά, και Καλαμάτα, από την πλευρά της μαμάς, συνδυάζω το πείσμα των Πελοποννησίων και την καλοσύνη των Θρακιωτών. Έχω γυρίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα και καταστάλαξα στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Μετανάστρια του έρωτα, όπως λέω, δεν το μετάνιωσα ποτέ.

Φυσικά, λατρεύω τα ταξίδια και όποτε βρω ευκαιρία σεργιανίζω σε Πάτρα, Σέρρες, Κομοτηνή να δω την οικογένειά μου. Και όχι μόνο. Έχω ταξιδέψει πολύ, έχω γυρίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα και σε πολλά μέρη της Ευρώπης.

Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής. Και έχω κάνει πολλά. Και αυτό το οφείλω στα βιβλία. Αγάπη μοναδική, αγάπη παντοτινή, αγάπη ανεκτίμητη. Από παιδί με θυμάμαι με ένα βιβλίο, είτε παραμύθι,  είτε επιστημονική έρευνα. Για αυτό και ποτέ δεν σταμάτησα να διαβάζω και να μελετώ. Μεγάλη μου αγάπη? Η μεταπτυχιακή  μου εργασία που αναφέρεται στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης και τον Άγιο Πέτρο του Βατικανού στη Ρώμη. Και αυτό γιατί ήταν ένα μοναδικό ταξίδι μέσα στους δύο σημαντικότερους ναούς της Χριστιανοσύνης.

Ξεκίνησα πριν μερικά χρόνια να γράφω στο blog «Θεματοφύλακες Βιβλίων»(μετέπειτα Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών). Τώρα αρθρογραφώ στο site Thebluez.gr, συμμετέχω σε διάφορες ομάδες στο facebook όπου συζητάμε για βιβλία. Αδυναμία μου η αστυνομική λογοτεχνία και πρόσφατα κέρδισα τη 2η θέση σε έναν Διαγωνισμό Αστυνομικής Ιστορίας, στο site Thebluez.gr.

Ελάτε να ταξιδέψετε μαζί μας στο site μας «Aisthisis. gr» και να γνωριστούμε καλύτερα …