Ο Κόκκινος Γερανός - Σοφία Δερμάτη

Γράφτηκε από την

1geranosΑν αγαπάς τα asian drama και την κορεάτικη κουλτούρα, νοοτροπία και φαγητό πρέπει να πάρεις το βιβλίο καθώς αποτελεί ένα ευανάγνωστο ανάγνωσμα για όλες τις ηλικίες. Ο αναγνώστης θα ταξιδέψει στην συνοικία Γκάγκναμ της Σεούλ αλλά και μέσα από τα όνειρα τεσσάρων αδελφών ψυχών. Θα συναντήσει πλάσματα της μυθολογίας και θα συνεπαρθεί από την πρώτη και όλας σελίδα.

Μέσα από τη γλαφυρή γραφή της συγγραφέως και τις ζωηρές αναπαραστάσεις το κοινό θα ταξιδέψει στον κόκκινο γερανό, ένα κλάμπ συνοδών και θα γνωρίσει τέσσερις χαρακτήρες καθώς τις ανησυχίες, τους φόβους τις ενδόμυχες σκέψεις και θα βιώσει ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων χαράς, αποδοκιμασίας, ευτυχίας αλλά και συγκίνησης που θα του προκαλέσει ηθική τέρψη. Τα τέσσαρα άτομα είναι ο Γιούκι, ο Τζιν, ο Μάρκ και η Μιν-Τζι όπου συνδέονται άρρηκτα με τον θεσμό της φιλίας, της βαθειάς αγάπης και της αλληλο υποστήριξης.

Θα γνωρίσει τον άγγελο Γιούκι, τον πιο δημοφιλή στην λίστα των συνοδών, ο οποίος κουβαλώντας το στοιχειωμένο παρελθόν προσπαθεί να αποτινάξει τις ευθύνες της οικογένειας του και να απαγκιστρωθεί από τον κακοποιητικό πατέρα του Ιτάμι, απελευθερωμένος από τα δεσμά του βρίσκει καταφύγιο στην υποστήριξη των τεσσάρων φίλων του.

Μετά ο αναγνώστης θα μάθει για την αυστηρή εκπαίδευση των k-pop idols και τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών καθώς μέσα από τα βήματα του Τζιν θα νιώσει το άγχος και την σκληρή εκπαίδευση στο απαιτητικό της πρόγραμμα αλλά και θα περιπλανηθεί στα συμβούλια των εταιριών προώθησης δείχνοντας πως λειτουργεί η μουσική βιομηχανία.

Ύστερα θα έρθει σε επαφή με τον Μάρκ που λατρεύει την μαγειρική, κάνει δυο δουλειές αγαπάει πολύ την οικογένεια του και να καλλιεργεί τη γη. Στο βιβλίο εξελίσσεται στο ταξίδι της ωριμότητας μέσω των ονείρων καθώς προοικονομεί το μέλλον και αντιλαμβάνεται τον επικείμενο κίνδυνο που καραδοκεί τόσο στον ονειρικό κόσμο όσο στην πραγματικότητα.

Τέλος θα συναντήσει την Μιν-Τζι, τη μαμά της παρέας, παρά τη φαινομενική ήσυχη ζωή της μας δείχνει ότι θυσιάζεται για τους φίλους της. Παλεύει με τις ενοχές της και τρέφεται από τον θαυμασμό των πολλών. Προσπαθεί να σέβεται τους επαγγελματικούς θεσμούς κι τον αντίκτυπο που έχει στις εύθραυστες ανθρώπινες σχέσεις.

Μέσα στο βιβλίο θίγονται κοινωνικά ζητήματα και εντοπίζονται αντιθέσεις ως προς την επιλογή εργασίας , τα κοινωνικά στερεότυπα πάνω στο θέμα της επιβίωσης για να πραγματοποιηθούν τα όνειρα των πρωταγωνιστών.

Η ενδοοικογενειακή βία, οι κακοποιητικές συμπεριφορές κι η προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης και αποδέσμευσης από τον κλοιό της οικογενειακής επιχείρησης και του ονόματος της.

Τέλος την αμέριστη προσπάθεια, τις άπειρες ώρες λιτού ύπνου. Τις εξαντλητικές πρόβες, τον χαρακτήρα κάθε ειδώλου που πρέπει να προάγεται μέσα από τα social media αλλά και τις θυσίες τόσο των ανερχόμενων ειδώλων όσο και των δημοφιλών bands καθώς η στήριξη των fans επηρεάζεται.

 Προτείνω ανεπιφύλακτα τον «Κόκκινο Γερανό» της Σοφίας Δερμάτη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή ως δώρο μιας και θα τον λατρέψει κάθε νέος αναγνώστης. Καλή ανάγνωση!

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα