Άρωμα ... Η γοητεία, το Μυστήριο, ο Αισθησιασμός

Γράφτηκε από την

 

Simply Beautiful wallpaper 10761001

Άρωμα ... Μία απο τις σημαντικότερες περιποιήσεις της γυναίκας και του άντρα ... Γοητεία, Μυστήριο, Αισθησιασμός, Ρομαντισμός, Δυναμισμός ...

Αυτά και άλλα πολλά προσφέρει το άρωμα, ανάλογα με την ιδιαίτερη μυρωδιά του και κάνει τη γυναίκα και τον άντρα να ξεχωρίζουν. 

Από την αρχαία Ελλάδα, τη Ρώμη και την Αίγυπτο μέχρι τη Γαλλία του 19ου αιώνα, η αρωματοθεραπεία κατείχε σημαντική θέση στη ζωή των ανθρώπων. 

Η αρωματοθεραπεία είναι τέχνη, είναι ιεροτελεστία, είναι κάτι μοναδικό. 

Το ίδιο και η επιλογή του αρώματος. Είναι μία ιεροτελεστία, καθώς το άρωμα πρέπει να ξεχωρίζει, να ξυπνάει αναμνήσεις, να προκαλεί τις αισθήσεις και να αφήνει τη μυρωδιά του στο πέρασμά σας... Κάνοντας όλους  να γυρίσουν να σας κοιτάξουν ...

Για αυτό πρέπει να ξέρουμε τις κατηγορίες των αρωμάτων, να τις δοκιμάσουμε και να διαλέξουμε αυτή που μας ταιριάζει απόλυτα ...

Ομάδες Αρωμάτων :

Εσπεριδοειδή-φρουτώδη : Πρόκειται για τα αρώματα που η πλειοψηφία των κυρίαρχων συστατικών είναι διάφορα φρούτα .Τα συνηθέστερα που συναντάμε σε αυτή τη κατηγορία είναι πορτοκάλια, λεμόνια, περγαμόντο και μανταρίνια .Όσα αρώματα περιέχουν εσπεριδοειδή συνήθως αποπνέουν μια αίσθηση φρεσκάδας ,δροσιάς και καθαριότητας γι αυτό και είναι κατάλληλα για τους θερμούς μήνες του χρόνου.

Λουλουδάτα : Είναι τα αρώματα που κατά κύριο λόγο συντίθενται από αρωματικά έλαια λουλουδιών. Τη πιο ισχυρή παρουσία σε αυτή τη κατηγορία έχουν τα τριαντάφυλλα, οι ορχιδέες, το γιασεμί, τα γαρύφαλλα και οι κρίνοι της κοιλάδας.

Ξυλώδη : Σε αυτή τη κατηγορία συμπεριλαμβάνονται τα αρώματα που συντίθενται από γήινα αρωματικά έλαια τα οποία συνήθως περιέχουν πολύτιμα ξύλα, σανταλόξυλο, μόσχο κεχριμπάρι και κέδρο. Είναι αυτά που προσδίδουν ζεστασιά στο άρωμα.

Πικάντικα : Τα αρώματα αυτής της κατηγορίας περιλαμβάνουν αρώματα που στη σύνθεσή τους περιέχουν διάφορα μπαχαρικά, πικάντικα καρυκεύματα και ρητίνες. Τα στοιχεία αυτά συνήθως βαραίνουν το άρωμα και το καθιστούν κατάλληλο για χειμερινούς μήνες.

 

Πηγή:https://www.facebook.com/groups/177373829664253/?ref=br_rs 

 

 

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα