Ευτυχισμένες Στιγμές A L L E F . V I N I C I U S Δ - unsplash.com

Η μεγαλύτερη ευτυχία δεν εξαρτάται μόνο από την εύνοια της τύχης αλλά επίσης είναι αποτέλεσμα της ευσυνειδησίας, της καλής υγείας, της απασχόλησης και της ελευθερίας σε όλες τις μορφές της. Παρακάτω θα δείτε απλούς καθημερινούς τρόπους που καθιστούν ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη μας.

Ξεκούραση
Να κοιμάσαι καλά. Ο ύπνος όχι μόνο ξεκουράζει, αλλά επιφορτίζει και τις μπαταρίες σου. Κατά προτίμηση λίγο πριν αφεθείς στην αγκαλιά του Μορφέα να αποφεύγονται οι αρνητικές σκέψεις, οι οποίες προκαλούν επιπρόσθετο άγχος. Ξεκούραστο σώμα, είναι ένα σώμα το οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση.

Ευχαριστίες
Να ευχαριστείς για τα πράγματα που θεωρείς δεδομένα. Να ευχαριστείς για ότι υπάρχει στο τραπέζι σου. Για την αγάπη και τη στήριξη που σου δίνει η οικογένειά σου. Να ευχαριστείς για τη δουλειά σου και κυρίως τον εαυτό σου για τα μοναδικά χαρακτηριστικά του. Ακόμη κι αν η συμμετοχή όλων αυτών των παραγόντων δεν ικανοποιεί την  επιθυμητή αρεστή συνοχή που θα ήθελες, να σκεφτείς ότι θα μπορούσε να είναι χειρότερα.

Βοήθεια
Να βοηθάς τους άλλους ανεξαρτήτως σε τι κατάσταση μπορεί να συμμετέχεις. Από τα πιο μικρά πράγματα έως τα μεγαλύτερα. Η ηθική πληρότητα που μπορεί να νιώσει κάποιος είναι τεράστια.

Γυμναστική
Να γυμνάζεσαι τόσο για την καλή υγεία του σώματος αλλά και του πνεύματος. Με σκοπό την αποφυγή ασθενειών για ένα υγιές σώμα  και να θυμάσαι πως αποτελεί αγχολυτικό κι booster ενέργειας. Η θετική ενέργεια πάντα αποτελεί σαγηνευτικό θέλγητρο.

Αυτοβελτίωση
Πάρε μια  βαθιά ανάσα και εξερεύνησε τον κόσμο μέσα από μια πιο διαισθητική μάτια. Αναθεώρησε αντιλήψεις. Χαλάρωσε σκέψου τι θα μπορούσες να αλλάξεις πάνω στη συμπεριφορά σου. Ποιες ατέλειες θα μπορούσες να βελτιώσεις ώστε να μην βρεθείς μπρος σε ανεπιθύμητες ενέργειες κι ξεσπάσματα.

Αλλαγή παραστάσεων
Διοργάνωσε μια εκδρομή. Μπες στο «τρυπάκι» να σχεδιάσεις ένα ταξίδι. Αγόρασε εισιτήρια, φτιάξε βαλίτσες κι καθόρισε τις δραστηριότητες που θες, όπως οι περιηγήσεις σε μουσεία και αξιοθέατα. Κι επειδή ζούμε σε περίοδο κρίσης να θυμάσαι ότι μπορείς να το οργανώσεις ακόμη κι για μερικά km μακριά από το σπίτι. Πχ εξερεύνησε μια νέα πόλη περνώντας δημιουργικό χρόνο.

Θαλπωρή
Πέρνα δημιουργικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σου. Να ξέρεις πως οι αγαπημένοι μας, κάνουν καλό στην ψυχολογία μας και μας χαλαρώνουν. Στην κοινωνία της πληροφορίας και τους ταχείς ρυθμούς της καθημερινότητας πολλές φορές χανόμαστε άθελα μας!  Ένα καφεδάκι ή ένα γεύμα θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

Περίπατος
Ένας χαλαρωτικός περίπατος θα σου κάνει καλό, όχι μόνο γιατί βλέπεις τους γύρω ανθρώπους να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον, αλλά ο καθαρός αέρας  θα καθαρίσει την αύρα σου, και ποτέ δεν ξέρεις ίσως κάνεις νέες γνωριμίες. Οι συζητήσεις γενικών θεμάτων με άλλα άτομα προάγουν τα πλεονεκτήματα της επικοινωνίας.

Εκμηδένιση  αποστάσεων
Αν η απόσταση της δουλειάς σου σε αγχώνει, η κίνηση σε ταράζει κι η χρησιμοποίηση πολλαπλών μέσων μεταφοράς σε εκνευρίζει, δοκίμασε να μετακομίσεις κοντά της. Παρότι είναι δύσκολες οι εποχές δεν έχεις παρά να βρεις εναλλακτικές επιλογές. Εννοείται να σε ικανοποιεί η εργασία σου κι να έχει προοπτικές εξέλιξης ώστε να έχεις απολαβές για να μπορείς να στηρίξεις τις ανάγκες σου.

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα

Τελευταία άρθρα από τον/την Βασιλική Μπούζα