Η πριγκίπισσα "Tiabeanie Mariabeanie De La Rochambeaux Drunkowitz", αποτελεί την προσωποποίηση της απογοήτευσης, παρά τα μεγαλεπήβολα όνειρά της.

Τη μεγαλύτερη διάψευση των προσδοκιών που είχε ποτέ ο Βασιλιάς Ζογκ για το μέλλον της Ονειροχώρας.

Το “Disenchantment” Πρόκειται για μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων ενηλίκων και τη πρώτη επίσημη συνεργασία του  Matt Groening με το Netflix. Όσοι λάτρεψαν τις σειρές  “Τhe Simpsons” και Futurama” (20 century Fox), δεν έχουν παρά να βουτήξουν στον αναπαυτικό καναπέ τους με ένα μπολ ποπ κορν και να παρακολουθήσουν το νέο βήμα της καριέρας του.

Στις 17 Αυγούστου του 2018 έγινε η προσθήκη 10 επεισοδίων  στην πλατφόρμα του Netflix, ενώ οι παραγωγοί συζητούν και για δεύτερη σεζόν.

Η Μπιν γεννήθηκε επαναστάτρια. Ιδεαλίστρια, σκοπός της να ξεφύγει από τα δεσμά της μοναρχίας και την παγιωμένη καθημερινότητα του κάστρου. Είναι άψογη στο να μεθάει, να δημιουργεί άθελά της φασαρίες κι πανικό.

Ότι κι αν αναλαμβάνει πάει κατ' κρημνών καθώς μια σειρά από αλλόκοτες αλλά και παράλογες  καταστάσεις λαμβάνουν μέρος στο μεσαιωνικό παραμύθι. Άλλωστε ποτέ δεν θέλησε να γίνει πριγκίπισσα, να παντρευτεί μέσα στο υπέρλαμπρο νυφικό της έναν χαριτωμένο πρίγκιπα και να στραφεί με σεβασμό κι λογική κρίση απέναντι στα προβλήματα του βασιλείου(Dreamland). Ήθελε να κάνει άσωτη ζωή, να κρύβεται από ιεροεξεταστές, να τρέχει αμέριμνη στα βουνα κι τα λαγκάδια αναζητώντας περιπέτειες αντίθετα στην διπλωματική προσπάθεια ένωσης των λαών να δημιουργεί πολέμους κι συμφορές. Κρυφό της βάσανο η αποβιώσασα μητέρα. Κι τι δεν θα έδινε για ένα χάδι της. Οι μνήμες που καραδοκούν σαν στροβιλίζονται στο νου της με σκοπό την αποκάλυψη μυστικών, άλωστε σε μαγικό βασίλειο ζει, όλα μπορούν να συμβούν.

Σύντροφοί της στο ταξίδι είναι ο Έλφο, ένα σκανταλιάρικο ξωτικό, το οποίο έχει βαρεθεί την ευτυχία και τη γαλήνη, τους τόνους ζαχαρωτών κι την αγάπη. Θέλει να βιώσει την περιπέτεια, την μελαγχολία, τον πόνο και την θλίψη. Επαναστάτης κι αυτός βρίσκεται στο δρόμο της Μπιν κι αναπτύσσουν ισχυρή φιλία.

Ύστερα ο Λούσι,  ο προσωπικός της δαίμονας, πολλοί τον μπερδεύουν με γάτα. Είναι η χιουμοριστική προσωποποίηση του κακού. Ο σατανικός αυτοσαρκασμός της ανθρώπινης φύσης. Φυσικά πάντα την ωθεί να αποτελέσει μέρος των αρνητικών προτύπων της κοινωνίας μας. Όλα  τα απαγορεύονται γίνονται “πρέπει” γι’ αυτόν. Επιθυμεί την κατάληψη του βασιλείου κι τους υπηκόους σκλάβους του.Η σειρά είναι μια μαύρη κωμωδία. Είναι σαρκαστική, διαπραγματεύεται ανθρώπινες αλήθειες και συναισθήματα μέσω της λανθάνουσας κρίσης και πραγματοποίησης δυσχερών επιλογών. Καυτηριάζει την αντίληψη καθημερινών συνηθειών με έναν μαύρο τρόπο, μη ορθό για τα δεδομένα της κοινωνίας μας. Το σημαντικό είναι πως η ακολουθία της Μπιν δεν τα βάζει κάτω ακόμη και την ύστατη στιγμή προσπαθώντας να επαναφέρει αρμονία αλλά και δικαιοσύνη.

Ίντριγκα. Αντιζηλίες, συγκρούσεις, συνωμοσίες. Η έννοια της επιστήμη και η θρησκείας καυτηριάζονται, με κρίκο διασύνδεσης την μαγεία, κι το αίμα του ξωτικού ως ύψιστο δώρο μαγείας.  

Γίνετε ταξιδιώτες στο επιβλητικό βασιλείο της Ονειροχώρας κι αποτρέψτε τις σκιές δυο σατανικών πλασμάτων θέλουν να πάρουν την εξουσία. Πέρα από τον βασικό κορμό της βασικής ροής ακολουθούν γρήγορες εναλλαγές και ιστορίες τύπου “Quests των RPG” που κρατούν αμείωτη την αγωνία. Οι ανατροπές δεν λείπουν ειδικά προς το τέλος του πρώτου κύκλου. Λες κι αποτελεί το παιδι της ένωσης μεταξύ “The Simpsons” και “Game of Thrones".

Γνωρίστε τον παράφρονα βασιλικό υπουργό Οντβάλ, τον σαδιστικό αλχημιστή Σορσέριο έναντι σε δυο δαιμονικές σκιές που θέλουν να πάρουν την εξουσία του Βασιλέα Ζογκ. Ένα ερωτευμένο ξωτικό με την γίγαντα Tες, μια νεράιδα πόρνη, την καταραμένη βασίλισσα Ντάγκμαρ και τρομακτικό ιεροεξεταστή Μπιγκ Τζό που  ακροβατεί στα κυκλώματα των ηφαίστειων. Την Βασίλισα Ούνα, μια ζηλιάρα βασίλισσα σαλαμάνδρα από την χώρα των βάλτων και έναν ιππότη, ο οποίος αψηφά κάθε φόβο και θα έκανε τα πάντα για μια μοναχική βασιλοπούλα.  

Aν σας αρέσει αυτό το τηλεοπτικό είδος, δεν έχετε παρά, να αράξετε στον καναπέ σας
Να ακούστε τον εσωτερικό σας δαίμονα”Ώρα για χαλάρωση” και  να απολαύσετε τις περιπέτειες της Μπιν.Ακούγονται οι φωνές: Abbi Jacobson,Eric Andre, Nat Faxon, John DiMaggio,Tress MacNeille, Matt Berry, David Herman, Sharon Horgan, Maurice LaMarche, Lucy Montgomery,Billy West

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα