Οι ανατριχιαστικές περιπέτειες της Σαμπρίνα

Γράφτηκε από την

sabrina 2Την μικρή μαγισσούλα Σαμπρίνα, όλοι την θυμόμαστε από το αγαπημένο παιδικό, με τον κυνικό και γεμάτο σκανταλιές γάτο Σάλεμ και τις άπαιχτες θείες που ήταν πάντα εκεί για να βοηθήσουν την Σαμπρίνα, στα μαγικά της μπερδέματα. Όλα αυτά που ξέρατε λοιπόν, ξεχάστε τα.

Η νέα, ανανεωμένη Σαμπρίνα, που έχει μεγαλώσει αρκετά και πλέον έγινε και τηλεοπτική σειρά, τα σπάει απλά. Από που να ξεκινήσω; Από το ύφος της σειράς; Τις αναπάντεχες πληροφορίες; Το σκοτεινό συναίσθημα που κυριαρχεί σε όλη την διάρκεια των επεισοδίων; Η Σαμπρίνα δεν είναι το παλιό, ανέμελο κοριτσόπουλο που θυμόμαστε. Έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα της, μαγικά και μη. Πρώτα από όλα, ανησυχεί για το Σκοτεινό Βάπτισμα της, μια τελετή, που πραγματοποιείται, όταν μία μάγισσα/μάγος, κλείσει το δέκατο έκτο έτος ζωής της. Οι σκόρπιες πληροφορίες που της παρέχουν οι θείες της, τα αινιγματικά βλέμματα τους και οι κρυφές συζητήσεις τους, θα αρχίσουν να την κάνουν να αμφιβάλλει κατά το πόσο θέλει να βαπτιστεί και να αποχαιρετήσει όλη την θνητή ζωή που μέχρι τώρα ήξερε.

Από την άλλη, τα προβλήματα στα ρατσιστικό Λύκειο όπου φοιτά την κάνουν να μην θέλει να αποχωριστεί της αγαπημένες τις φίλες, που πέφτουν θύματα ενδοσχολικής βίας και ο διευθυντής κάθε άλλο παρά πρόθυμος είναι για να τις βοηθήσει. Επιπλέον, η βαθιά αγάπη που τρέφει η Σαμπρίνα για τον αγαπημένο της Χάρβι, το κάνει ακόμα πιο δύσκολο.

Οι χαρακτήρες που πλαισιώνουν την νεαρή μάγισσα είναι πολλοί. Από την μια έχουμε τις θείες της, με τον διαφορετικό χαρακτήρα –η μία εμφανίζεται πολύ γλυκιά και κατευναστική, ενώ η άλλη σκληρή και αμείλικτη- τον λατρεμένο, αντισυμβατικό ξάδερφο Άμπροουζ, τον αθώο Χάρβι και τις δύο κολλητές της και από την άλλη, τις τρεις σκύλες μάγισσες, από την Ακαδημία Σκοτεινών Τεχνών, που προσπαθούν να της κάνουν την ζωή δύσκολη, τον φιλικό μα και εχθρικό αρχιερέα, την σατανική καθηγήτρια, που πάντα είναι ένα βήμα μπροστά και ποιον άλλον; Μα τον ίδιο τον Διάβολο φυσικά.

Και με την αναφορά μας στον Διάβολο δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Στις ανατριχιαστικές περιπέτειες της Σαμπρίνα, θα δείτε μια διαφορετική εκδοχή της λατρείας του Εωσφόρου, με εκκλησίες που λειτουργούν τα μεσάνυχτα φυσικά, σκοτεινά καλέσματα, μια ακαδημία μαγείας που τον λατρεύει και την εμφάνιση του ίδιου του Εωσφόρου με την μορφή, ανθρώπινου τράγου.

Αν αναρωτιέστε αν πρέπει ή όχι να δείτε την σειρά, εγώ θα σας έλεγα να της δώσετε μία ευκαιρία. Το σκοτεινό, μυστηριακό, και λίγο σατανικό θα έλεγα, ύφος που κυριαρχεί, είμαι σίγουρη πως θα σας απορροφήσει και θα σας κάνει να μην ξεκολλάτε τα μάτια σας από την οθόνη. Δεν λείπουν βέβαια και τα στοιχεία, του τρόμου και του φόβου που ανεβάζουν την σειρά σε επόμενο επίπεδο. Εμείς πάντως έχουμε φάει κόλλημα!!!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το trailer εδώ

Χριστίνα Μιχελάκη

Ονομάζομαι Χριστίνα, όπως πολύ καλά βλέπετε και ζω στο όμορφο Ηράκλειο της Κρήτης. Είμαι σύζυγος και χαζομαμά. Αγαπάω πολύ την λογοτεχνία για αυτό όπου σταθώ και όπου βρεθώ, είμαι με ένα βιβλίο στο χέρι. Μην με ρωτήσετε ποιος είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας γιατί είναι πολλοί! Ως αθεράπευτη ονειροπόλα, πολλές φορές οι ιστορίες που παλεύουν μέσα στο κεφάλι μου με συνεπαίρνουν. Γι΄ αυτό και γω της γράφω δίνοντας τους πλήρη ελευθερία. Το πρώτο μου βιβλίο έχει τίτλο Τα Αστέρια Του Πεπρωμένου, ενώ άλλες συμμετοχές μου μπορείτε να βρείτε στις ανθολογίες, Το ξύπνημα, Σκοτάδι, Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI,που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Συμπαντικές διαδρομές, αλλά και στο site thebluez.gr.

Διαβάστε περισσότερα