amnisia_frederico_axatΟ Τζόνι Μπρένερ ξυπνά στο σαλόνι του σπιτιού του και βρίσκει δίπλα του μία κοπέλα νεκρή. Ο ίδιος δεν θυμάται τίποτα από όσα έχουν προηγηθεί τις προηγούμενες ώρες και η μόνη απόδειξη ότι κάτι κακό συνέβη το οποίο δεν μπορεί να θυμηθεί είναι ένα άδειο μπουκάλι βότκα στο τραπέζι του σαλονιού. Αντιμετωπίζοντας χρόνιο πρόβλημα αλκοολισμού θεωρεί ότι για άλλη μία φορά μέθυσε και προέβη σε πράξεις που δεν θυμάται. Ταραγμένος και μπερδεμένος αποφασίζει να ξεφορτωθεί το μπουκάλι. Επιστρέφοντας σπίτι ανακαλύπτει μέσα στο δάσος ένα φορτηγάκι, στο οποίο υπάρχουν οθόνες που δείχνουν το σπίτι του. Και όταν επιστρέφει σε αυτό το πτώμα του κοριτσιού έχει εξαφανιστεί.

Κάποια λεπτά αργότερα δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον αδερφό του, του παραθέτει όλα τα γεγονότα και εκείνος τον πείθει ότι όλα είναι της φαντασίας του, παραισθήσεις του αλκοόλ και ότι αυτό που χρειάζεται είναι ηρεμία. Όμως, καθώς οι μέρες περνάνε και ο Τζόνι προσπαθεί να συνέλθει ο ύπνος του ταράζεται από εφιάλτες με το νεκρό κορίτσι. Στρέφεται στην κολλητή του φίλη, τη Μάγκι, και μαζί αποφασίζουν να ανακαλύψουν την αλήθεια. Μέσα από έρευνες στο διαδίκτυο ανακαλύπτουν ότι το νεκρό κορίτσι εμφανίζεται και σε άλλους … Το μυστήριο περιπλέκεται, η αλήθεια μπερδεύεται με το ψέμα και το παρελθόν έρχεται να συντρίψει το παρόν.

Με ένα πτώμα, έναν άντρα που δεν θυμάται τίποτα και ένα μυστηριώδες φορτηγάκι, Η Αμνησία σε εξιτάρει από την πρώτη στιγμή. Και ενώ όλα δείχνουν ότι έχουμε μπροστά μας τον δολοφόνο, ότι το μόνο που πρέπει να ανακαλύψουμε είναι γιατί δεν θυμάται, γιατί έκανε τον φόνο, έρχονται οι εφιάλτες του Τζόνι και τα ανατρέπουν όλα. Όμως, κατά πόσο μπορείς να εμπιστευτείς τον Τζόνι; Εικονογράφος παιδικών βιβλίων, πνεύμα ανεξάρτητο, εμμονικός, πρώην αλκοολικός, δεν είναι ο τύπος που θα δώσεις βάση στα λεγόμενά του. Την αμφισβήτηση αυτή έρχεται να ενισχύσει και η στάση του αδερφού του, ο οποίος είναι ακριβώς το αντίθετο. Επιτυχημένος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης μίας ερευνητικής εταιρίας, προσπαθεί να τον βγάλει από το κυκεώνα του μυαλού του. Μοναδική σανίδα βοήθειας η φίλη του η Μάγκι, η οποία θα είναι και η μόνη που θα τον πιστέψει.

Και όλα σιγά – σιγά έρχονται στο φως. Οι αποκαλύψεις συγκλονιστικές, πέραν κάθε φαντασίας. Για άλλη μια φορά ο Frederico Axat προσφέρει ένα τέλειο παιχνίδι του μυαλού. Μυστήριο, δράση, σκοτεινά παιχνίδια, ψεύτικοι παράδεισοι, υπόγειες συμφωνίες, εκμετάλλευση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, πειράματα, συνωμοσίες, πλέκουν έναν ιστό αγωνίας στον αναγνώστη και αποδεικνύουν την ικανότητα του συγγραφέα να τον παραπλανεί και να τον παρασύρει σε σκοτεινά μονοπάτια. Η αποκάλυψη της αλήθειας θα συγκλονίσει τόσο τον Τζόνι όσο και εμάς. Και θα γίνει φανερό για άλλη μία φορά ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός.

Η γραφή του Axat, δυναμική και καθηλωτική, ατμοσφαιρική και αγωνιώδης, δίνει για μια ακόμα φορά στο αναγνωστικό κοινό μία περιπέτεια γεμάτη εντάσεις και ένα ψυχολογικό θρίλερ, το οποίο θα τον συνεπάρει.

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα