anarmoston estiΆννα και Μάρκος. Ένα ζευγάρι σε τέλμα. Δημήτρης, ο εραστής της Άννας και στήριγμά της στον αδιέξοδο γάμο της. Έλλη, η καλύτερη φίλη της Άννας. Τέσσερα άτομα, τα οποία θα μπλεχτούν σε μία ιστορία τρόμου όταν η Άννα θα πέσει θύμα ενός αποτρόπαιου εγκλήματος.


Η Άννα θα δεχθεί επίθεση στο σπίτι της, ένα βραδύ μετά από μία νυχτερινή έξοδο. Ο βιαστής της θα την περιμένει κρυμμένος μέσα στο σπίτι και θα την οδηγήσει ένα βήμα πριν τον θάνατο. Θα την αφήσει σε κωματώδη κατάσταση, σακατεμένη σωματικά και ψυχικά. «Νεκρή» στο κρεβάτι του νοσοκομείου η Άννα θα δώσει μία άνιση μάχη με τον θάνατο. Και ενώ όλοι την έχουν ξεγράψει και κλαίνε γύρω από το νεκρικό κρεβάτι της, η Άννα είναι «ζωντανή». Μέσα από τις σκέψεις της η Άννα δίνει το παρών και προσπαθεί να βγει νικήτρια – κυρίως ψυχικά – από όλον αυτόν τον Γολγοθά που περνάει.

Ο Μάρκος, ο άντρας της, συγκλονισμένος από τη βάναυση επίθεση θα προσπαθήσει να μαζέψει τα κομμάτια του και να σταθεί δίπλα της. Μετέορος ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα. Προσπαθεί να αποδεχθεί τόσο την απιστία της όσο και την επίθεση εναντίον της γυναίκας του. Ή μήπως τελικά αυτός κρύβεται πίσω από την άνανδρη αυτή επίθεση;

Ο Δημήτρης, συντετριμμένος, στέκεται δίπλα στο άψυχο σώμα της αγαπημένης του και την παρακαλά να επιστρέψει πίσω στη ζωή. Μία ζωή κοινή, η οποία θα τους οδηγήσει στην ευτυχία. Θα λυγίσει όταν αντικρίσει το κατακρεουργημένο σώμα της Άννας. Θα κάνει το παν για να βρει τον ένοχο. Ή μήπως όλα αυτά είναι μία απλή κάλυψη των ενοχών του;

Η Έλλη, καταβεβλημένη ψυχικά θα σταθεί δίπλα στη φίλη της, θα βοηθήσει τον Μάρκο και θα πάρει υπό την προστασία της τη μικρή τους κόρη, τώρα που ο μικρός κόσμος της οικογένειάς της έχει καταρρεύσει. Βράχος δίπλα στον Μάρκο, θα δεχθεί να τον φιλοξενήσει, προκειμένου να βρει δύναμη να αντιμετωπίσει την τραγωδία. Ή μήπως όλα αυτά είναι απλά στάχτη στα μάτια;

Ο Λαέρτης, ο αστυνόμος που θα κληθεί να λύσει το μυστήριο της επίθεσης, θα δεθεί κατά έναν παράξενο τρόπο με το θύμα και πολεμώντας τα δικά του προσωπικά θέματα θα κάνει τα πάντα για να βρει τον ένοχο.

Ποιος από τους τρεις είναι ο ένοχος; Ή μήπως τελικά η επίθεση δεν έχει καμία σχέση; Ποιο είναι το κίνητρο εκείνο που θα κάνει κάποιον να φτάσει να διαπράξει ένα ειδεχθές έγκλημα; Πόσο καλά ξέρουμε τους ανθρώπους γύρω μας αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό; Και όταν συνειδητοποιήσουμε ότι δεν γνωρίζουμε στο ελάχιστο τους άλλους και τον ίδιο μας τον εαυτό, έχουμε τη δύναμη να τους αντικρίσουμε στα μάτια και να τους αντιμετωπίσουμε;

Το «Ανάρμοστον Εστί» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με κεντρικό πυρήνα του την αγάπη. Η αγάπη η αδελφική, η φιλική, η ερωτική, η συζυγική. Η αγάπη χωρίς όρια. Η αγάπη που μπορεί να φτάσει στο έγκλημα. Και ενώ για άλλη μία φορά η Ειρήνη Βαρδάκη γράφει για μία καθημερινή ιστορία εξωσυζυγικής σχέσης, η γραφή της συγκλονίζει και να μας κάνει να δούμε πέρα από αυτή. Μέσα από τα καταπληκτικά ψυχογραφήματα των πρωταγωνιστών θα βιώσουμε τόσο έντονα τα τραγικά γεγονότα, θα ταυτιστούμε μαζί τους, θα νοιώσουμε τα συναισθήματά τους, τους προβληματισμούς τους, τους φόβους τους, την αγωνία τους, θα διεισδύσουμε στις πιο μύχιες σκέψεις τους και θα αναζητήσουμε μαζί με αυτούς την κάθαρση.

Το «Ανάρμοστον Εστί» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που σε καθηλώνει γιατί απλά σου δείχνει όλες τις πλευρές του νομίσματος. Η Ειρήνη Βαρδάκη προσφέρει μία ολοκληρωμένη εικόνα της αγάπης, της ζήλιας, της προδοσίας, του μίσους. Διαβάζοντας τις πιο κρυφές σκέψεις των πρωταγωνιστών θα αλλάξουμε πολλές φορές γνώμη. Και ενώ μπορεί να έχουμε καταδικάσει κάποιον για μία πράξη του, οι σκέψεις του, τα συναισθήματά του, θα μας κάνουν να τον δούμε διαφορετικά. Τίποτα δεν είναι δεδομένο στο βιβλίο αυτό. Τίποτα δεν είμαι μόνο άσπρο ή μόνο μαύρο.

Το «Ανάρμοστον Εστί» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που ανατρέπει τα πάντα. Θα σε καθηλώσει, θα σε ισοπεδώσει ψυχικά και θα σε οδηγήσει στην κάθαρση. Ένα βιβλίο που δεν θα το αφήσεις λεπτό από τα χέρια σου. Ένα βιβλίο που όταν το κλείσεις θα προσπαθήσεις να ανασυγκροτήσεις τα δικά σου κομμάτια.

 

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα