Φωτιά μέσα απ’ τον πάγο - Χρυσούλα Φραγγούλη

Γράφτηκε από την

fotia pago coverΤο "Φωτιά μέσα από τον πάγο" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή.

Ένα έργο για όποιον θέλει να χαθεί στην μαγεία του έρωτα!

Πως δυο φαινομενικά αντίθετοι χαρακτήρες έλκονται κι παραδίδονται στο πάθος..

Ένα βιβλίο για όσες γυναίκες πληγώθηκαν στο παρελθόν από τα ερωτικά σκιρτήματα και πλέον ανεξάρτητες στέκονται στα πόδια τους.

Ένα βιβλίο για την καινούργια αρχή κάθε πληγωμένου ατόμου…

Διαπραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις για τον σεβασμό και τα εμπόδια των ισορροπιών, για την εξαπάτηση, τη χειραγώγηση.. Τα νέα ξεκινήματα, το θάρρος, την επιμονή, και την προσήλωση σε ένα στόχο. Την στήριξη και την πραγματική φιλία χωρίς διπροσωπίες.. Την εσωτερική δύναμη που αντλεί ένα πρόσωπο και τα όρια που βάζει σε κάθε τομέα της ζωή του. Την επιβίωση και την τιθάσευση των συναισθημάτων..

Λάτρεψα τα μικρά τιτλοφορημένα κεφάλαια του βιβλίου καθώς με σαγήνεψαν από τις πρώτες κι όλα σελίδες και χάθηκα στην ανάγνωση θέλοντας κάθε φορά να διαβάσω ακόμη ένα κεφάλαιο. Η αίσθηση ήταν καταπληκτική καθώς ήθελα ακόμη περισσότερη αναγνωστική τέρψη.

Ελάτε να γνωρίσετε την Κασσάνδρα , το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Την πρόσχαρη προσωπικότητα που έχει μάθει να προσφέρει και να εργάζεται σκληρά. Κι όμως αυτή η γυναίκα έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ικανοποιώντας την αντρική φιλαρέσκεια. Μεγαλώνει κι ύστερα από καταστάσεις και συμφωνίες γίνεται υποψήφια κληρονόμος κεφαλαίου των μετοχών της εταιρίας του παππού της. Σύμμαχός στο ταξίδι της ζωή της η Ελβίρα που την προσέχει και την συμβουλεύει. Καθώς μετακομίζει στην νέα της πραγματικότητα επιθυμεί την φιλία. Στο πρόσωπό της νεας φίλης βλέπει έναν σύμμαχο, μοιράζεται τους φόβους και τις ανησυχίες. Παράλληλα όμως γνωρίζει τον   Νικ και προχωρά σε σχέση μαζί του η οποία μοιάζει να είναι η ιδανική, βγαλμένη από παραμύθι. Ύστερα από καταστάσεις η Κάσι προδίδεται κι χάνει την εμπιστοσύνη της. Γίνεται σκιά του εαυτού της και η Ελβίρα συνδράμει να την βγάλει από την κατάθλιψή της…

Τα χρόνια περνούν και η Κάσι μετατρέπεται σε μια γυναίκα που τιθασεύει τα συναισθήματά της και ορθοποδεί. Ακόμη και η εμφάνισή της αλλάζει δραστικά κάνοντας της αγνώριστη.. Επιστρέφει για να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος, να πάρει εκδίκηση και όλα αυτά που της ανήκουν πίσω.

Ο Κέιλεμπ είναι ένας μορφωμένος και επιτυχημένος νεαρός αρχιτέκτονας. Αγαπάει την καλοπέραση και τις όμορφες γυναίκες.. χωρίς κανένα συναισθηματισμό, χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό, με τραύματα του παρελθόντος . Δεν μπορεί να ξεπεράσει το διαζύγιο των γονιών του και κατηγορεί την Ελβίρα για τα ανομήματα του πατέρα του. Στο παρελθόν με τα λόγια του στιγμάτισε την Κασι ενώ η σχέση με την αδελφή του τεταμένη..

Αναγκάζονται να διαμείνουν στο ίδιο αρχοντικό. Η σχέση τους παγερή αναμεσά τους. Ποια είναι η άγνωστή που αντιστέκεται στην αρρενωπότητα του. Περισσότερα ερωτηματικά γεννιούνται. Μέσα από καταστάσεις και πάρα το ψυχρό κλίμα οι χαρακτήρες έρχονται πιο κοντά και μαθαίνουν πάρα τις διαφορές να συνυπάρχουν ώσπου πάρα τις συγκρούσεις και τη φαινομενική απαξίωση της Κάσι στο πρόσωπο του Κέιλεμπ να γεννιέται ένα πρωτόγνωρο πάθος. Ένα πάθος που δοκιμάζεται μπρος τις προκαταλήψεις, τις παρεξηγήσεις και την υπερηφάνεια.

Ένα βιβλίο που θα αποζημιώσει τον αναγνώστη καθώς θα λατρέψει κάθε πρόταση. Η συγγραφέας σκιαγραφεί άψογα τον ψυχισμό των ηρώων που τους οικειοποιεί στο αναγνωστικό κοινό. Ολοζώντανες αναπαραστάσεις και γλαφυρή γραφή που εξέμπει τις ενδόμυχες σκέψεις των πρωταγωνιστών , τις δράσεις τους. Οι περιγραφές των περιπτύξεων εξέμπουν έντονο ρομαντισμό και ερωτισμό που διψούν οι αναγνώστες της αισθηματικής λογοτεχνίας.

Το λάτρεψα! Καλή σας ανάγνωση

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα