φυγή"Καθώς η αυγουστιάτικη ζέστη κατακλύζει τους στενούς, βρόµικους δρόµους γύρω απ’ το λιµάνι του Πειραιά, έξι γνωστοί δικηγόροι της πόλης βρίσκονται δολοφονηµένοι ο ένας µετά τον άλλο. Ο αστυνόµος Μάριος Φωκάς αναλαµβάνει την εξιχνίαση της υπόθεσης, όµως, όσο κι αν προσπαθεί, είναι σαν να αναζητά ένα φάντασµα. Ο µόνος που γνωρίζει την αλήθεια είναι ο πρώην δικηγόρος Στέλιος Κάτρης, που όµως είναι αδύνατο να την αποκαλύψει, καθώς νοσηλεύεται σε µια άθλια κλινική χρόνιων παθήσεων, αδύναµος να κινηθεί ή να µιλήσει, ξεχασµένος από όλους, εκτός από έναν: τον ίδιο τον δολοφόνο" (οπισθόφυλλο).

Ένα αστυνομικό βιβλίο που διαβάζεται γρήγορα, κρατάει το ενδιαφέρον και στο τέλος μένεις με το βλέμμα κολλημένο απέναντι, καθώς συνειδητοποιείς τι έχει γίνει! Αν και σαν ιστορία μπορεί να θεωρηθεί συνηθισμένη, μία σειρά απο δολογνίες δικηγόρων, όπου όλοι έχουν διαπράξει το μεγαλύτερο έγκλημα! Έχουν ξεπουλήσει την δικαιοσύνη. Και εμφανίζεται ένας εκδικητής, ένας τιμωρός. Ένας τιμωρός που μέχρι τελευταία στιγμή τους δίνει την ευκαιρία να μετανοήσουν. Και όμως εκείνοι παραμένουν πιστοί στα ιδανικά τους! Το χρήμα και την δόξα! Επομένως, πολύ εύκολα μπορούμε να σκεφτούμε ότι πρόκειται για κάποιον αντίδικο πελάτη τους, ο οποίος έχασε εξαιτίας τους τα πάντα. Και η αλήθεια είναι οτι το ίδιο σκέφτηκε και ο αστυνόμος Μάριος Φωκάς, ο οποίος κλήθηκε να βρει τον κατά συρροή δολοφόνο... Όμως, η έρευνα φέρνει στοιχεία στο φως που ήτνα καλά κρυμμένα και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον δικηγόρο Στέλιο Κάτρη. Είναι ο μόνος που γνωρίζει τον δολοφόνο, όμως το μυαλό του έχει περάσει την λεπτή κλωστή που χωρίζει την λογική απο την τρέλλα και δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στον αστυνόμο Φωκά. Ή μήπως μπορεί;

Και ο δολοφόνος; Αναλύει στον φίλο του, τον Στέλιο, κάθε φόνο που διαπράττει και τις σκέψεις του. Και έρχεται ξανά στην σκέψη σου το ερώτημα "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα"; Ναι, απο την πλευρά του δολοφόνου του ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, και ναι τον συμπονάς όταν ακούς την δική του εκδοχή των πραγμάτων. Όμως, τι θα γινόταν αν όλοι πέρναμε το νόμο στα χέρια μας, αν επικρατούσε η αυτοδικία; Τότε θα είμαστε μία αγέλη, όπου ο ένας κατασπαράζει τον άλλον. Ναι, αλλά πόσο εύκολο είναι να αντέξει κάποιος την αδικία, ειδικά όταν έχει χάσει έναν δικό του άνθρωπο; Ερωτήματα με τα οποία ερχόμστε αντιμέτωποι κατά την διάρκεια της ανάγνωσης.

Η απάντηση; Θα έρθει στο τέλος και θα σας αφήσει έκπληκτους και μετά ικανοποιημένους! 

 

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα