Η Μελωδία της Αμαρτίας - Δημήτρης Νικολακόπουλος

Γράφτηκε από την

h melodia tis amartias dimitris nikolakopoulosΚουκουλοφόροι, ένας αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής, ο ωραίος Πάρις που εμφανίζεται από το πουθενά, ένας κοντός εκβιαστής, η ιδιοκτήτρια της εταιρείας φυτικών καλλυντικών Ελίνα Ακριβοπούλου, η δημοσιογράφος Εύα Μαρκάτου... όλοι μπλεγμένοι σε μια υπόθεση εκβιασμού που  κλιμακώνεται με την αποκάλυψη ένοχων φωτογραφιών του γαμπρού της οικογένειας Ακριβόπουλου με την εκρηκτική ξανθιά ερωμένη του... Κι ύστερα κι ένας φόνος, το κερασάκι στην τούρτα...  Η έρευνα για τη διαλεύκανση της στυγνή δολοφονίας ενός διεφθαρμένου αστυνομικού με έναν χρυσελεφάντινο χαρτοκόπτη γίνεται η αιτία για να αποδειχθεί  ότι η Μελωδία της Αμαρτίας, που “ακούει” ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά μέσα του και η οποία υποσυνείδητα του υποδεικνύει τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει στη ζωή καθοδηγώντας τη σκέψη και τις πράξεις του, είναι σαν μια καλογραμμένη όπερα. ... Ο δημιουργός, οι νότες και τα λόγια παραμένουν πάντα τα ίδια. Εκείνα που αλλάζουν είναι μόνο τα σκηνικά, τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών και οι… εκτελέσεις! (οπισθόφυλλο).

Καταιγιστικό και ήρεμο. Ανατρεπτικό και αναμενόμενο. Το βιβλίο του κύριου Νικολακόπουλου έχει όλα όσα χρειάζονται για να σε κρατήσει σε ένταση και να θες να φτάσεις στην τελευταία σελίδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Χαρακτήρες καθημερινοί, άνθρωποι που συναντάς συχνά, αλλά και παράλληλα τόσο μακρινοί και ξένοι. 

Ένας διεφθαρμένος αστυνομικός ξεκινά να απειλεί την Ελίνα και βρίσκεται δολοφονημένος ... Ύποπτοι αρκετοί, ποιος όμως από όλους έχει το μεγαλύτερο συμφέρον να τον σκοτώσει; ...Και μέσα από αυτό το ερώτημα, αρχίζουν να ξεδιπλώνονται οι πρωταγωνιστές της μελωδίας της αμαρτίας ...

Η Ελίνα, σκληρή, ψυχρή, ορθολογιστική. Χαρακτηριστικό δείγμα του ανθρώπου ο οποίος θα πατήσει επί πτωμάτων για να πετύχει. Συγκλονίζει ο ψυχρός υπολογισμός των πάντων, η εκμετάλλευση φίλων και συνεργατών. Αδίστακτη σε όλα, δεν διστάζει να "παίξει" εις βάρος όλων. Ακόμα κι όταν βρίσκεται μπροστά στην απειλή της κατάρρευσης όλων όσων έχει φτιάξει, στέκεται αγέρωχη απέναντι στον κίνδυνο. Δεν αφήνει κανέναν και τίποτα να την λυγίσει. Δεν αφήνει κανέναν και τίποτα να δει την εσωτερική της συντριβή. Ακόμα και τότε παρουσιάζεται ψυχρή. Και βρίσκει τη δύναμη να σταθεί όρθια.

Στον αντίποδα η αδερφή της, η Αφροδίτη. Υποταγμένη στα θέλω των άλλων, συμβιβάζεται σε γονείς, σύζυγο και παιδί. Δεν διεκδικεί τίποτα για τον εαυτό της. Υπηρετεί πιστά τα θέλω των άλλων. Εγκλωβίζεται σε έναν γάμο κενό συναισθημάτων. Ένα άτομο άβουλο, αδύναμο να πάρει αποφάσεις για τη ζωή του, ανίκανο να σταθεί μόνο του. Εκπλήσει ο τρόπος που αντιδρά όταν απειλείται η οικογένειά της και αποδυκνείει ότι έρχεται μια στιγμή που όλοι ξεπερνούν τα όρια αντοχής τους. Δίπλα της, ο άντρας της, ο Γεράσιμος. Ίδιος με την κουνιάδα του, την Ελίνα, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η προσωπική του ανέλιξη, η αναρρίχισσή του στην κυβέρνηση. Δεν δίνει καμία σημασία στην Αφροδίτη, τη θεωρεί υποχείριό του, και φυσικά δεν της είναι πιστός. Εντυπωσιάζει η στάση του απέναντι στην οικογενειακή απειλή και η προσπάθειά του να καλύψει κάθε τι ένοχο. Πόσο, όμως, οι κινήσεις του προέρχονται απο προσωπικές φιλοδοξίες ή απο ενδιαφέρον για την οικογένεια;

Οι δύο αδερφές έχουν στήριγμά τους, τους δύο παιδικούς φίλους, τον Ντιντή και την Εύα. Ο Ντιντής εγκλωβισμένος σε μία άρρωστη αγάπη για την Ελίνα, θα κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει το "Εγώ" της. Ένας έρωτας μονόπλευρος, ο οποίος τον οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις. Δέσμιος του πάθους και του έρωτα, πάντα πιστός σε εκείνη. Συναρπάζει η στάση του απέναντι στην Ελίνα, ακόμα κι όταν συνειδητοποιεί ότι είναι απλά ένα "παιχνιδάκι" της. Από την άλλη, η Εύα, επηρεασμένη από το δημοσιογραφικό δαιμόνιο, θα βρεθεί μπροστά στο δίλλημα αν η Ελίνα της λέει την αλήθεια ή όχι. Θα ψάξει, θα ερευνήσει, θα αναζητήσει την αλήθεια. Η πίστη της στην φίλη της θα κλονιστεί. Προκαλεί η μάχη μέσα της για το αν θα πρέπει να φέρει στο φως όλα όσα ανακαλύπτει, ή απλά να απαιτήσει την πλήρη αλήθεια απο την φίλη της και να αφήσει την "πρώτη είδηση" να πέσει στο κενό. Και ανάμεσα σε όλους αυτούς θα εμφανιστεί ο Πάρις, ένας νέος που θα εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία για να ξελασπώσει οικονομικά, να απεγκλωβιστεί από τη μιζέρια της ζωής του. Δεν θα διστάσει να το παίξει σε διπλό ταμπλό. Δεν ξαφνιάζει η στάση του όταν συνειδητοποιεί ότι πάνε να τον παγιδεύσουν.

Τραγικά πρόσωπα της ιστορίας, οι γονείς της Ελίνας και της Αφροδίτης. Δύο γονείς που εκμεταλλεύτηκαν τις πολιτικές συγκυρίες της εποχής τους, ανέβηκαν οικονομικά και στο τέλος αντικρίζουν την πικρή αλήθεια.Πόσο λάθος μεγάλωσαν τα δύο κορίτσια του;. Και τώρα μπροστά στην οικογενειακή απειλή, ο πατέρας παίρνει τα ηνία και επιχειρεί την προστασία της. 

Όλοι αυτοί οι χαρακτήρες, τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι, συνθέτουν μία μελωδία ... τη Μελωδία της Αμαρτίας, η οποία καθοδηγεί τις σκέψεις και τις πράξεις τους ... Μία αστυνομική ιστορία που ιντριγκάρει, κεντρίζει το ενδιαφέρον και κρατάει τον αναγνώστη σε ένταση μέχρι τέλους!

 

 

 

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα