KRES 1Ξεκίνησα με ανυπομονησία το τρίτο βιβλίο της σειράς. Και με δικαίωσε απόλυτα! Ελάτε να γνωρίσουμε την Ραπουνζέλ, ή αλλιώς Κρες!!!

Μια νέα ηρωίδα προσθέτετε στο τρίτο βιβλίο της σειράς και στις ζωές των πρωταγωνιστών μας, η Κρες. Μια κοπέλα που ζει μόνη της, κλεισμένη μέσα σε ένα δορυφόρο που περιστρέφεται γύρω από την γη και την κατασκοπεύει για χάρη της Βασίλισσας Λεβάνα. Μοναδική παρέα της, ο υπολογιστής της, η Μικρή Κρες, τα μηχανήματα που την περιβάλλουν και τα πολύ πολύ, μα πολύ μακριά μαλλιά της. Αλλά, δεν θα είναι μόνη για πολύ.

Η απόφαση της διάσωσης της, από τον Θορν καταλήγει άσχημα και οι δυο τους βρίσκονται πίσω στην γη, αντιμέτωποι με την καυτή έρημο της Σαχάρα. Όμως και οι υπόλοιποι ήρωες μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η Σίντερ είναι εγκλωβισμένη ανάμεσα σε αυτό που θέλει και σε αυτό που πρέπει να κάνει. Όλοι περιμένουν πολλά από εκείνη. Περιμένουν να ανατρέψει την σατανική Βασίλισσα Λεβάνα και να σώσει την Γη αλλά και την Λούνα από την πλύση εγκεφάλου που τους επιβάλλει.

Ο Γουλφ είναι αντιμέτωπος με τους δικούς του δαίμονες αλλά και με την απαγωγή της Σκάρλετ ενώ εκείνη θα πρέπει να επιβιώσει από τα βασανιστήρια τα οποία την επιβάλλουν οι Θαυματοποιοί της Λούνα. Ο Δόκτωρ Έρλαντ ανακαλύπτει καινούργια στοιχεία για την επιδημία που έχει πλήξει όλον τον κόσμο, αλλά και για την χαμένη του κόρη. Ο Πρίγκιπας Κάι ετοιμάζεται για το πιο μεγάλο και οδυνηρό γεγονός της ζωής του, τον γάμο του με την Λεβάνα, ενώ στο μυαλό του στριφογυρίζει συνέχεια η σκέψη της Σίντερ.

Θα καταφέρουν ο Θορν και η Κρες να βρουν τους συντρόφους τους; Θα επιζήσει η Σκάρλετ από την παραμονή της στην Λούνα; Και το κυριότερο, θα καταστρέψει η Σίντερ με την βοήθεια των φίλων της, τους βασιλικούς γάμους;

Αν αγάπησα τις δύο πρώτες ηρωίδες, αγάπησα και την τρίτη. Η Κρες είναι ένα μοναχικό, φοβισμένο άτομο, που την τρομάζει το μέγεθος του κόσμου. Αποκομμένη σχεδόν σε όλη της την ζωή από όλους, βρίσκει στα μάτια του Θορν την ελπίδα που τόσο καιρό έψαχνε. Η Marissa Meyer κάνει την ανατροπή και παρουσιάζει στο τρίτο βιβλίο της σειράς ένα χαρακτήρα, πιο φοβητσιάρικο, πιο δειλό, από τις δύο προηγούμενες πρωταγωνίστριες, αφήνοντας μας να δούμε μέσα από τα μάτια της Κρες τον δικό μας κόσμο.

Φυσικά δεν λείπουν και οι αλλεπάλληλες ανατροπές και η αγωνία που καραδοκούν σε κάθε σελίδα. Και σε αυτό το βιβλίο τα πάντα γίνονται μπάχαλο ανά πάσα στιγμή, ανά πάσα λεπτό. Η συγγραφέας καταφέρνει με αριστοτεχνικό τρόπο να μπλέξει, να χωρίσει, να ενώσει τις ζωές όλων των ηρώων εξελίσσοντας τους χαρακτήρες και τον συναισθηματικό τους κόσμο. Το ρομάντζο δίνει την παρουσία του και στο τρίτο βιβλίο της σειράς με καινούργια αλλά και με παλιά ζευγάρια, δημιουργώντας ξεκαρδιστικές και απρόοπτες καταστάσεις.

Αυτό που μου άρεσε λίγοοο περισσότερο από τα δύο προηγούμενα βιβλία είναι η σκηνή της Σίντερ με του Κάι. Μου είχαν λείψει μαζί, το ομολογώ, αλλά και η εμφάνιση της τέταρτης και τελευταίας ηρωίδας, της Γουίντερ. Έχω την περιέργεια να μάθω ποιο παραμύθι αντιπροσωπεύει και πως ακριβώς τα καταφέρνει να συμβιώνει με την Λεβάνα.

Χριστίνα Μιχελάκη

Ονομάζομαι Χριστίνα, όπως πολύ καλά βλέπετε και ζω στο όμορφο Ηράκλειο της Κρήτης. Είμαι σύζυγος και χαζομαμά. Αγαπάω πολύ την λογοτεχνία για αυτό όπου σταθώ και όπου βρεθώ, είμαι με ένα βιβλίο στο χέρι. Μην με ρωτήσετε ποιος είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας γιατί είναι πολλοί! Ως αθεράπευτη ονειροπόλα, πολλές φορές οι ιστορίες που παλεύουν μέσα στο κεφάλι μου με συνεπαίρνουν. Γι΄ αυτό και γω της γράφω δίνοντας τους πλήρη ελευθερία. Το πρώτο μου βιβλίο έχει τίτλο Τα Αστέρια Του Πεπρωμένου, ενώ άλλες συμμετοχές μου μπορείτε να βρείτε στις ανθολογίες, Το ξύπνημα, Σκοτάδι, Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI,που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Συμπαντικές διαδρομές, αλλά και στο site thebluez.gr.

Διαβάστε περισσότερα