Μη με αφήσεις να ξεχάσω - Πόπη Λαμπροπούλου

Γράφτηκε από την

mi me afiseis na xahaso popi lampropoulouΗ Άννα από μωρό βιώνει την απόρριψη της μητέρας της. Μεγαλώνει σε ένα σπίτι που ο μοναδικός ρόλος της είναι να συγυρίζει, να μαγειρεύει, να γίνει μια «καλή νοικοκυρά». Στα 12 της ένα τραγικό περιστατικό θα σημαδέψει τα επόμενα χρόνια και θα γνωρίσει την ολοκληρωτική κακία της μητέρας της. Μεγαλώνει απότομα. Μοναδικός σκοπός της ζωής της να φύγει. Να πάει στην Αθήνα. Και μόλις φτάνει στα 18, με εφόδια κάτι λίγα χρήματα, εγκαταλείπει τους γονείς της και ρίχνει μαύρη πέτρα πίσω της. Η μετακόμιση στην Αθήνα θα φέρει δυσκολίες, εμπόδια, αλλά και φίλους καλούς δίπλα της.

Ο Ορφέας θα μπει στη ζωή της και θα την συνεπάρει. Για χάρη του θα ξοδέψει χρήμα και όνειρα. Και για μία ακόμα θα γνωρίσει τον πόνο. Η ψυχή της και η καρδιά της θα τα κατασπαράξει το «εγώ» του Ορφέα. Η επιθυμία για εκδίκηση θα γεννηθεί μέσα της και η Άννα θα αλλάξει. Στην προσπάθειά της να σταθεί στα πόδια της θα μπει στους σκοτεινούς δρόμους της νύχτας. Όμως, μία τυχαία συνάντηση στο μπαρ που δουλεύει θα την οδηγήσει στον Έκτορα και στην πραγματοποίηση των ονείρων της. Και από απλή μπαρ γούμαν θα εξελιχθεί σε μία δυναμική γυναίκα καριέρας.

Ο Έκτορας, από την άλλη, ζει στο σκοτάδι των ματιών του και της ψυχής του. Ένα ατύχημα του κοστίζει την όραση και τη γυναίκα της ζωής του. Νέος, πλούσιος, με επαγγελματική επιτυχία, από πλούσια οικογένεια, κοσμικός, σε μία στιγμή, σε μία στροφή της ζωής και του τιμονιού, χάνει τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή του. Θα κλειστεί στον εαυτό του, θα αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας και θα γίνει ένας δύστροπος νέος, που δεν θέλει κανέναν κοντά του. Ο αδερφός του και οι γονείς του θα κάνουν τα πάντα για να τον συνεφέρουν και να τον προστατέψουν. Σε σημείο να του αποκρύψουν την αλήθεια… Και όταν αυτή έρθει στο φως, θα έρθει και η ολοκληρωτική κατάρρευση.

Αυτά τα δύο πληγωμένα πλάσματα, η Άννα και ο Έκτορας, θα έρθουν κοντά. Θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν ο καθένας τις προσωπικές του φοβίες, τον προσωπικό του πόνο, τους προσωπικούς του εφιάλτες. Θα ενωθούν, θα ερωτευθούν, θα έρθουν κοντά, αλλά παράλληλα θα απομακρυνθούν, θα χαθούν. Μέσα από την ιστορία τους θα νοιώσουμε πόσο δύσκολο είναι να απελευθερωθείς από τα δεσμά του παρελθόντος, από αγάπες που σε σημάδεψαν, από την επιθυμία για εκδίκηση. Η Άννα και ο Έκτορας είναι το «κλασσικό» σύγχρονο ζευγάρι, που ποθεί διακαώς να αγαπηθεί, να ερωτευθεί, να ζήσει, αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί να μην πληγωθεί, να μην πονέσει, να μην προδοθεί. Η Άννα και ο Έκτορας δείχνουν μέσα από τη ζωή τους πόσο δύσκολη είναι η επικοινωνία των ανθρώπων όταν ανάμεσά τους μπαίνει οι φόβοι, οι ανασφάλειες, τα προσωπικά βιώματα, όλα αυτά που μας κρατάνε εγκλωβισμένους και δεν μας αφήνουν να ζήσουμε ελεύθερα.

Η Άννα και ο Έκτορας μας δείχνουν πόσο πολύ πρέπει να πολεμήσουμε αν θέλουμε να κατακτήσουμε την ελευθερία των συναισθημάτων μας και να αφεθούμε σε αυτά. Γιατί μόνο αν αφήσουμε τα συναισθήματα μας να εκδηλωθούν – ακόμα κι αν όλα δεν πάνε όπως επιθυμούμε – θα μπορούμε να πούμε ότι ζήσαμε!

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα