o nixterinos dioktisΣε αγαπάει μέχρι θανάτου…
Το πτώμα μιας γυναίκας αγνώστων στοιχείων ανακαλύπτεται στον πάγκο ενός εγκαταλειμμένου χασάπικου. Η αιτία του θανάτου είναι άγνωστη. Στο σώμα της δε φέρει κανένα σημάδι, πέρα από τα ράμματα που κρατούν τα χείλη της κλειστά.
Μονάχα όταν διενεργηθεί η νεκροτομή ο ιατροδικαστής θα αποκαλύψει το μέγεθος της φρίκης που κρύβεται μέσα στο πτώμα. Και η αποκάλυψη θα είναι τόσο τρομακτική, που ο ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ, του Ειδικού Τομέα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας του Λος 'Αντζελες, θα αναγκαστεί να αφήσει μια άλλη υπόθεση ώστε να επικεντρωθεί σε αυτήν.
Όταν, όμως, η έρευνά του θα τον φέρει στο δρόμο της Γουίτνι Μάιερς, μιας πανέξυπνης ιδιωτικής ερευνήτριας η οποία ασχολείται με μια υπόθεση εξαφάνισης, ο Χάντερ θα υποψιαστεί πως ο δράστης πιθανότατα κρατάει κι άλλες γυναίκες αιχμάλωτες. Ο Ρόμπερτ σύντομα θα βρεθεί στο κατόπι ενός εμονικού δολοφόνου, στο μυαλό του οποίου η αγάπη μετατρέπεται σε μίσος. (οπισθόφυλλο)

Μία νεκρή γυναίκα με ραμμένα τα γεννητικά της όργανα και το στόμα της και μία ανατρεπτική εξέλιξη κατά τη διάρκεια της νεκροψίας. Ένα νέο πτώμα, μίας άλλης γυναίκας, εξίσου βάναυσα δολοφονημένο. Και ο Χάντερ με τον Γκαρσία έρχονται αντιμέτωποι με ένα τέρας, με έναν κατά συρροή δολοφόνο, που όλα δείχνουν ότι ό,τι είχαν δει μέχρι τότε ήταν «παραμυθάκια» μπροστά σε αυτό που έχουν να αντιμετωπίσουν. Στον δρόμο τους θα συναντήσουν την Γουίτνι Μάιερς, πρώην αστυνομικός και νυν ιδιωτική ντεντέκτιβ η οποία έχει αναλάβει την εξαφάνιση μίας μουσικού. Θα καταφέρουν να συνεργαστούν προκειμένου να συλλάβουν τον δολοφόνο; Και τα ερωτήματα ατελείωτα. Τι κοινό έχουν τα θύματα; Πώς γίνεται η επιλογή; Πώς καταφέρνει ο δολοφόνος να ξέρει προσωπικά δεδομένα των θυμάτων; Τι έκανε τον δολοφόνο να ταυτίσει την αγάπη με τον θάνατο;

Η Τρίτη υπόθεση του Χάντερ και του Γκαρσία έρχεται να μας ταράξει για άλλη μία φορά. Και για άλλη μία φορά έχουμε έναν καταιγισμό εξελίξεων, φοβερές λεπτομέρειες στην περιγραφή των φόνων που σου σηκώνεται η τρίχα, έναν αγώνα ανάμεσα στους ντεντέκτιβ και τον χρόνο προκειμένου να βρουν τον δολοφόνο, φονικά όπλα την ύπαρξη των οποίων γνωρίζουν ελάχιστοι και μένεις με το στόμα ανοιχτό, ανατροπές που σε καθηλώνουν, εξελίξεις που σε ταράζουν και ένα φινάλε που σε συγκλονίζει.

Ο Χάντερ και ο Γκαρσία πλέον έχουν καταφέρει να συνεργάζονται άψογα, με απόλυτη αρμονία, και ακολουθώντας παράλληλα ή διαφορετικά ερευνητικά μονοπάτια, προσπαθούν να βρουν τον μανιακό δολοφόνο. Επίσης, μαθαίνουμε νέα πράγματα για τη ζωή του Χάντερ, για την παιδική του ηλικία, τον θάνατο της μητέρας του που τον τάραξε, τον άλλαξε και του άφησε ψυχικά τραύματα αλλά και μία ικανότητα, η οποία θα αποδειχτεί πολύ χρήσιμη. Επίσης, για άλλη μία φορά μέσα από την σχέση του Γκαρσία και της Άννα φαίνονται οι δυσκολίες του επαγγέλματος, τη δύναμη της γυναίκας να μπορεί να κατανοήσει τον άντρα αστυνομικό, να είναι υπομονετική και κυρίως στήριγμα δίπλα του. Και φυσικά η Γουίτνι Μάιερς, η οποία έρχεται να προσθέσει το δικό της στίγμα. Μία προσωπικότητα δυνατή και ευαίσθητη ταυτόχρονα. Η ιστορία της μας συγκινεί και μας δείχνει πόσο δύσκολο είναι ένας αστυνομικός να μένει αμέτοχος συναισθηματικά στις υποθέσεις που αναλαμβάνει. Όσο για τον δολοφόνο; Είναι η απόδειξη ότι η μία λεπτή γραμμή χωρίζει την λογική από την παράνοια.

Σκληρό, ανατρεπτικό, αδυσώπητο, καθηλωτικό, Ο Νυχτερινός Διώκτης έρχεται να σας αναστατώσει τις νύχτες …

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα