Παιχνίδι με τη φωτιά - Lorraine Heath

Γράφτηκε από την

paixnidi me tin fotia lorraine heath   Ο Τζακ Nτότζερ ο διαβόητος απατεώνας του λιμανιού. Με ταχυδακτυλουργική ακρίβεια αποσπά τα πορτοφόλια αλλά και τις καρδιές των νεανίδων του Λονδίνου. Δεν υπάρχει απόλαυση που να μην έχει επιδιώξει, ενώ σαν αμείλικτος επιχειρηματίας μιας λέσχης κυριών αψηφά τη γνώμη του κόσμου, παρόλα αυτά η αίσθηση της δικαιοσύνης τον πλημμυρίζει.

  Η Ολίβια, η δούκισσα του Λάβινγκτον! Η κυρία της αριστοκρατικής αυλής αποτελεί το ύψιστο υπόδειγμα ηθικής. Πάντα την πιστή στο καθήκον, τους τύπους και τις αξίες της κοινωνίας.

   Θα καταφέρει να την αποπλανήσει;

   Θα σπάσει τους ηθικούς φραγμούς της;

   Κι όμως του ανήκει…

   Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για τον Τζακ. Το παρελθόν του με τα χαμίνια στα σοκάκια τον έχει εκπαιδεύσει, όχι μόνο  ξεγλιστρά από τις δυσάρεστες καταστάσεις αλλά και να πετυχαίνει τους στόχους του. Να είναι ευκίνητος, επίμονος, προσεκτικός κι προσηλωμένος στην επίτευξη των επιθυμιών του. Δυστυχώς η υπεροψία του τυχοδιώκτη δεν μπορεί να κρυφτεί ακόμη και με την σπουδαστική κατάρτιση των ευεργετών του.

   Ειδοποιείται πως κληρονομεί την περιουσία του Δούκα Λάβινγκτον και κάπως έτσι η Ολίβια υποδέχεται τον διάβολο σπίτι της. Την προκαλεί με το εριστικό πνεύμα, τις «προχωρημένες» απόψεις του. Το χαμόγελο του της προκαλεί εκνευρισμό. Μια σωστή κυρία και πόσο μάλλον χήρα δεν θα επέτρεπε ποτέ τις συναναστροφές μαζί του. Σέβεται όμως τους νόμους και τις συμβολαιογραφικές κυρώσεις. Εριστικές απόψεις αντιμάχονται για την διαχείριση της περιουσίας.

   Το αναγνωστικό κοινό νιώθει τον ηλεκτρισμό στον αέρα, οι λογομαχίες τους πομπώδες, δύο αντίθετοι χαρακτήρες  με τον εγωισμό στα ύψη. Επίτευξη η επιβολή του ισχυρότερου στο παιχνίδι της εξουσίας. Επιθυμητός σκοπός ο Τζακ να διαχειριστεί με σύνεση την περιουσία παρότι δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει την Ολίβια να διπλασιάσει τα κέρδη του. Άραγε όμως αποτελεί το καλλίτερο παράδειγμα προς μίμηση για την ανατροφή των παιδιών όσο και των εφαρμοζόμενων μεθόδων διαπαιδαγώγησης;

   Δυστυχώς ο Τζακ γνωρίζει την ορφάνια βασανισμένος από τραύματα σε μνήμες που τον στοιχειώνουν σαν τρομακτικοί εφιάλτες! Αν και μόνο μπορούσε να πάρει εκδίκηση για τις αθεράπευτες πληγές του. Επιζητά την ποθητή δικαιοσύνη. Η μοίρα να τον φέρει αντιμέτωπο με νέα στοιχεία και αποκαλύψεις της ταυτότητας του. Θα τον συγκλονίσουν και με την βοήθεια των συντρόφων του, όχι μόνο θα προσπαθήσει να απελευθερωθεί από τα βιώματα αλλά και να ξεσκεπάσει έναν παιδόφιλο, προστατεύοντας τα νεαρά  αγόρια από τα ανώμαλα ένστικτα του.

   Ο έρωτας ανθίζει μέσα από το απαγορευμένο πάθος. Η αντίσταση της γυναικείας λεπτότητας ενάντια στην ορμή του έκφυλου αρσενικού. Η προστασία των ηθών μετουσιώνεται σε βασανιστήριο μπρος τις ανθρώπινες αδυναμίες. Οι πικάντικες λεπτομέρειες δεν λείπουν από το κείμενο. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Elxis.

Καλή ανάγνωση σε όλους!

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα