Το ράντσο του έρωτα - Πωλίνα Νικολιδάκη

Γράφτηκε από την

  to rantzo toy erota polina nikolidaki Ιδανικό για όσους αγαπούν τις  τρυφερές ιστορίες με "country" πινελιές. Ένα βιβλίο που εξυμνεί την αγάπη και τον έρωτα όταν υπερνικείται  κάθε εγωισμός  και καταρρίπτονται κοινωνικά στερεότυπα.  Η ατμόσφαιρα μεταξύ των πρωταγωνιστών είναι ηλεκτρισμένη καθώς συγκρούονται  από ανούσιες μικροαφορμές έως να καλύψουν βαθιά συναισθηματικά κενά κι καταστάσεις που έχουν σημαδέψει τις ζωές τους.  Οι αναγνώστες απολαμβάνουν  τα κύματα που περνάει η αγάπη έως ότου ανθίσει και αναπτυχθεί το ειδύλλιο των πρωταγωνιστών. Αλλά και πάλι  καθώς εξελίσσεται  έρχονται σε επαφή  με ερωτήματα  κι καθημερινές καταστάσεις που δοκιμάζουν τα θεμέλια και την εγκυρότητα της σχέσης. Καταστάσεις που όλοι μας πολύ ή λίγο έχουμε βιώσει στην πορεία της ζωής μας.  Ο σεβασμός, η κατανόηση, η ελευθερία επιλογών και η επικοινωνία παίζουν σημαντικό ρόλο.

   Με ρούφηξε από  τις πρώτες κι όλας στιγμές. Δεν το άφησα ούτε λεπτό από  τα χέρια μου.  Γάργαρη ροή και ευκολοδιάβαστο!  Χάθηκα στις ποικιλόχρωμες εναλλασσόμενες εικόνες  της γραφής. Ταξίδεψα με τους  χαρακτήρες στα «κλισέ» της άγριας δύσης, την εκτροφή και την φροντίδα των ζώων, θαύμασα την ορεσίβια ομορφιά των αλπικών τοπίων,  τα εντυπωσιακά ροντέο, τα άγρια άλογα κλπ Ένιωσα τα πάθη και τις ανησυχίες  των χαρακτήρων.  Ειδικά λάτρεψα την προσέγγιση των σκέψεων του  Τρόι. Η αγάπη για την φύση και η λατρεία για τα ζώα. Το αναγνωστικό κοινό πληροφορείται για την ζωή και την διαχείριση του  ράντζου.  Τις σχέσεις μεταξύ των υπαλλήλων, και  την μια μεγάλη οικογένεια που αναζητά η Σαρλοτ.

   Ο  Τρόι είναι επιχειρηματίας, φιλότιμος και εργατικός, προσηλωμένος στις εργασίες  που αφορούν το αγρόκτημα.  Παλεύει να κατευνάσει  τους δαίμονες του παρελθόντος του προσπαθώντας  να  αδράξει το μέλλον. Ο ερωτικός τομέας  και η γυναικεία προσέγγιση τον απασχολεί, αν κι έχει  αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό του.  Η σχέση του με την Σάρλοτ εριστική λόγω μιας παλιάς παρεξήγησης.  Μιας επιλογής κι απόλυτα αφοσίωσης  ενός αγαπημένου της  προσώπου.

   Η Σάρλοτ  με τα καμώματα έχει γεμίσει τις σκανδαλοθηρικές φυλλάδες, όμως παρα την ευπόλυπτη οικονομική κατάσταση της, υπάρχουν ψυχικές ανάγκες που καλύπτονται  είτε από τις φιλίες που δημιουργεί  είτε λόγω της συμβολή στις εργασίες του ράντζου.  Έχει όνειρα και στόχους. Δίνει ανάσα δροσιάς στο κτήμα και αποτελεί αποκούμπι  για τον Τρόι  όσο κι αν προσπαθεί να καταπνίξει τα συναισθήματα του.  Αργά ή γρήγορα  θα  βρει  γαλήνη και ξεγνοιασιά σε χαρούμενες στιγμές θαλπωρής.  Ένα έργο για την αποδοχή και την εξέλιξη της προσωπικότητας ως προς το καλύτερο. Για  την αγάπη, τις προσδοκίες , μακριά από τα "στάνταρ" της κοινωνικής διαστρωμάτωσης. Απολαυστικό! Καλοτάξιδο!

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα

Τελευταία άρθρα από τον/την Βασιλική Μπούζα