Simademeni Pepti nicci french«Όταν η ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν άφηνε το βαρετό Σάφολκ, την παράκτια περιοχή όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, ήταν αποφασισμένη να μην επιστρέψει ποτέ. Άφηνε πίσω της φίλους και οικογένεια, παλιούς έρωτες και τα πρώτα της χρόνια, αλλά και οδυνηρές αναμνήσεις. Ένα παρελθόν στο οποίο δεν θα επέτρεπε να της καταστρέψει τη ζωή.

Όμως, χρόνια αργότερα, μια παλιά συμμαθήτρια επισκέπτεται τη Φρίντα στο Λονδίνο και της ζητά να βοηθήσει την έφηβη κόρη της. Τότε αναδύονται μνήμες από καιρό θαμμένες. Και το έγκλημα που ακολουθεί δεν αφήνει πια στη Φρίντα άλλη επιλογή από το να επιστρέψει στη γενέτειρά της για να αντιμετωπίσει το ίδιο της το παρελθόν. Και μαζί με αυτό, τα τέρατα που κανείς άλλος εκτός από εκείνη δεν πίστεψε πως ήταν αληθινά...

Μέσα σε μια ομίχλη από συγκρουόμενες αφηγήσεις, κρυμμένα μυστικά και αμφισβητήσιμα άλλοθι, η Φρίντα δεν μπορεί πια να εμπιστευτεί κανέναν και προσπαθεί μόνη της να ενώσει τα κομμάτια της ανατριχιαστικής αλήθειας του παρελθόντος αλλά και του παρόντος. Προτού άλλος ένας αθώος χάσει τη ζωή του...» (οπισθόφυλλο)

Πέμπτη … ούτε αρχή, ούτε τέλος… μία μεσαία κατάσταση. Μία μέρα που σε προετοιμάζει για το Σαββατοκύριακο. Μία μέρα που λες «αχ πλησιάζει το τέλος της εβδομάδας και η ξεκούραση» … Μία μέρα που βγάζει στο φως όλα τα σημάδια της ψυχής της Φρίντα. Και για αυτό πρόκειται για μία «Σημαδεμένη Πέμπτη».

Ένα γεγονός πριν 23 χρόνια κατά τη διάρκεια της εφηβείας της έρχεται ξανά στο προσκήνιο και φωτίζει τι είναι αυτό που σημάδεψε την Φρίντα και τη μετέτρεψε σε ένα κλειστό άτομο. Το κακό είναι ότι ήρθε στο φως την στιγμή που η Φρίντα, μέσα από μεγάλη εσωτερική πάλη, κατάφερε να αποτραβηχτεί από την απομόνωση και να ανοίγεται στους φίλους της. Αρκεί η επίσκεψη μίας συμμαθήτριάς της, που ζητά τη βοήθειά της, από το Μπράξτον και το παρελθόν έρχεται αδυσώπητο κατά πάνω της. Και η Φρίντα καλείται να παλέψει τους φόβους της. Καλείται να αντιμετωπίσει την αλήθεια. Με όποιες τις όποιες επιπτώσεις κι αν έχει αυτό για την ψυχολογία της.

Πρόσωπα, γεγονότα, θλιβερές καταστάσεις, έρχονται όλα να αναστατώσουν την ήδη πολυτάραχη προσωπικότητα της Φρίντα. Παράλληλα, η αποκάλυψη ότι η μητέρα της πάσχει από όγκο στον εγκέφαλο, μία μητέρα που ποτέ δεν ήθελε τα παιδιά της, και ο Ντιν Ριβ, ο δολοφόνος από την Blue Monday, ο οποίος πάντα τριγυρνά δίπλα της ως απειλή και ως φύλακας άγγελος, σε συνδυασμό με τις αμφιβολίες της αστυνομίας στους ισχυρισμούς της ότι ο Ντιν Ριβ ζει, καραδοκούν να ισοπεδώσουν τη Φρίντα και να τη στείλουν στο ψυχιατρείο. Θα αντέξει; Κι αν ναι πόσο;

«Η Σημαδεμένη Πέμπτη» έρχεται για να καλύψει όλα, ή σχεδόν όλα, τα κενά που έχουμε ως προς τη Φρίντα. Χωρίς καμία αστυνομική υπόθεση στο προσκήνιο και με ένα έγκλημα που διαπράχθηκε πριν 23 χρόνια, οι Nicci French αποφασίζουν να μας ξεδιπλώσουν τον χαρακτήρα της Φρίντα, να μας εξηγήσουν την συμπεριφορά της και γιατί όχι να μας την ξανά συστήσουν. Με την ξεχωριστή γραφή τους, τα ολοκληρωμένα ψυχογραφήματα και τις ζωντανές εικόνες, το συγγραφικό δίδυμο Nicci French μας οδηγεί σιγά – σιγά προς το τέλος της εβδομάδας και την ολοκλήρωση των περιπετειών της Φρίντα. Όλα βγαίνουν στο φως … θα αντέξει η Φρίντα ή θα «τυφλωθεί» από τις αποκαλύψεις; … Καλή ανάγνωση και καλή περιπλάνηση στα συντρίμμια του μυαλού της …

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα