Skotini Terarti nicci french    «ΤΕΤΑΡΤΗ

   Η ΦΡΙΝΤΑ ΚΛΑΙΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

    Η Ρουθ, στοργική κι αγαπημένη μητέρα σε μια ιδανική οικογένεια με τρία παιδιά, βρίσκεται νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ποιος όμως θα ήθελε να δολοφονήσει μια συνηθισμένη νοικοκυρά, και για ποιο λόγο;

    Τον τελευταίο καιρό, η ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν προσπαθεί να αναρρώσει σωματικά και ψυχολογικά από την επίθεση που παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή. Αναπάντεχα, βρίσκεται να έχει προσωπική σύνδεση με την υπόθεση της δολοφονίας και όταν πια τα στοιχεία δείχνουν πως η Ρουθ διατηρούσε μια δεύτερη, κρυφή ζωή, τα μέλη της οικογένειάς της συσπειρώνονται σε μια αδιαπέραστη αμυντική σιωπή. Έχει έρθει η ώρα ο επιθεωρητής Κάρλσον να ζητήσει τη βοήθεια της Φρίντα προκειμένου να φτάσει στην αλήθεια. 

    Η τυχαία παρατήρηση ενός ασθενή κάνει να ηχήσει το καμπανάκι κινδύνου στο μυαλό της Φρίντα και βρίσκεται,   χωρίς καλά-καλά να το καταλάβει, στο μονοπάτι που οδηγεί σε έναν κατά συρροή δολοφόνο. Ή μήπως όλα αυτά δεν είναι παρά ένα σύμπτωμα της ολοένα αυξανόμενης αναστάτωσης που επικρατεί στο νου της;
   Η Φρίντα γνωρίζει πολύ καλά ότι κάθε βήμα προς το δολοφόνο είναι και ένα βήμα ακόμα πιο βαθιά στο σκοτάδι,   από το οποίο ίσως και να μην υπάρχει επιστροφή…» (οπισθόφυλλο) 

  Στα μέσα της εβδομάδας και πιο σκοτεινή δεν θα μπορούσε να είναι για την Φρίντα. «Σκοτεινή Τετάρτη» και ηΦρίντα μπλέκει σε μία μυστηριώδη ιστορία εξαφάνισης γυναικών. Αρχίζει προσωπική «ανεπίσημη» έρευνα,  καθώς η επιμονή της να μπλέκεται εκεί που δεν την σπέρνουν γίνεται σε κάθε βιβλίο όλο και πιο έντονη. Παράλληλα, η αστυνομιά ερευνά τη δολοφονία της Ρουθ, μίας γυναίκας με τρία παδιά και μία τέλεια οικογενειακή ζωή. Και ενώ οι δύο ιστορίες είναι άσχετες μεταξύ τους, ωστόσο κεντρίζουν εξίσου το ενδιαφέρον και εντύνουν την αγψνία.

    Για μία ακόμα φορά αποκαλύπτονται πράγματα που σε κανουν να σκεφτείς ότι δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο και να συνειδητοποιείς ότι τελικά ο άνθρωπος είναι ικανός για όλα. Να συνειδητοποιείς ότι δεν υπάρχει όριο στην τρέλα. Σταδιακά, αργά και σταθερά, οι Nicci French μας προσφέρουν τους δολοφόνους, ανατρέποντας όλα τα δεδομένα. Και φυσικά, μαζί με τις υποθέσεις ξεδιπλώνεται και η ψυχολογία της Φρίντα και όλων των άλλων. Είναι καταπληκτικό πόσο αλλάζουν ή όχι οι ήρωες και είναι ακόμα πιο ωραίο να περπατάς μαζί τους στην εσωτερική τους αυτή αλλαγή.

       «Σκοτεινή Τετάρτη» και η Φρίντα έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, έχει γίνει μέλος της οικογένειάς μας, και αναζητούμε μαζί με αυτήν την ελευθερία από τα προσωπικά της θέματα.

 

 

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα