Στον Αστερισμό της Αγγέλικας - Παύλος Ρεμούνδος

Γράφτηκε από την

ston asterismo tis aggelikasΟ Χρήστος είναι ο γιος μίας φτωχής οικογένειας που ήρθε λίγο μετά την Μικρασιατική Καταστροφή στην Ελλάδα. Ο Παύλος είναι ο γιος μίας πλούσιας οικογένειας της Αθήνας. Οι δρόμοι των δύο παιδιών θα συναντηθούν όταν η Ελένη, μητέρα του Χρήστου, θα δουλέψει ως υπηρέτρια στο σπίτι της οικογένειας Μουρούζη, της οικογένειας του Παύλου. Και παρόλο που ανήκουν σε διαφορετική κοινωνική τάξη θα μεγαλώσουν μαζί στο μεγαλοαστικό σπίτι της Κηφισιάς και θα δεθούν με μία άρρηκτη φιλία.

Δρόμοι παράλληλοι οι ζωές τους, αλάνι ο Χρήστος, υπόδειγμα ευγένειας ο Παύλος. Και οι δύο ακολουθούν τα όνειρά τους και γίνονται πετυχημένοι στις δουλειές τους. Ανήσυχο και ελεύθερο πνεύμα ο Χρήστος, θα γίνει φωτογράφος και θα γυρίσει όλο τον κόσμο. Θα καλύψει πολέμους, δίνοντας με τον φακό του έναν ρεαλισμό που θα συγκλονίσει τους πάντες. Όμως, το ίδιο δυνατές θα είναι και οι φωτογραφίες του των μνημείων όλου του κόσμου. Ο Παύλος, ευγενικός και ήπιων τόνων, θα ακολουθήσει τις πολιτικές επιστήμες και θα γίνει ένας από τους καλύτερους Έλληνες διπλωμάτες. Με την ιδιότητά του αυτή θα γυρίσει και αυτός όλο τον κόσμο.

Δρόμοι διαφορετικοί, ζωές διαφορετικές, αλλά πάντα θα συναντιούνται ανά διαστήματα. Μέσα από αυτές τις συναντήσεις τους, θα ξεδιπλωθούν μπροστά μας οι ζωές τους, οι αναζητήσεις τους, οι προβληματισμοί τους. Θα τους νοιώσουμε, θα τους πονέσουμε, θα μπούμε στη θέση τους και θα κρίνουμε τις επιλογές τους βάση τις δικές μας αντιδράσεις. Είναι τόσο ειλικρινής, ουσιαστική, διεισδυτική η γραφή του κυρίου Ρεμούνδου που μας κάνει να νοιώσουμε τους πρωταγωνιστές σαν να είμαστε εμείς στη θέση τους.

Μέσα από τα ταξίδια τους θα γνωρίσουμε το Κάϊρο, την Κωνσταντινούπολη, τη Βενετία, την Τεχεράνη και τη Νότια Γαλλία. Θα γνωρίσουμε τα μέρη αυτά σα να τα έχουμε επισκεφθεί εμείς οι ίδιοι. Είναι τόσο ζωντανή η γραφή του κυρίου Ρεμούνδου που οι εικόνες, τα τοπία, η ιστορία κάθε τόπου, ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας και μας ταξιδεύει σε μέρη του κόσμου μαγικά.

Όμως, όσο δυνατή κι αν είναι αυτή η φιλία, όσο κι αν σκεφτούμε «άραγε εγώ μπορώ να πω ότι έχω τόσο καλούς φίλους;», θα έρθει η ρήξη μεταξύ τους. Αιτία; Πέτρα του σκανδάλου; Μία Γυναίκα. Η Αγγέλικα θα έρθει στη ζωή τους και θα τη σαρώσει. Και ενώ όταν διαβάζεις το οπισθόφυλλο σκέφτεσαι «Άλλη μία ιστορία προδοσίας. Η γυναίκα μπήκε στη μέση» και όλα όσα θεωρούμε δεδομένα, διαβάζοντας την ιστορία διαπιστώνεις ότι τελικά σε μία σχέση που διαλύεται δεν φταίει πάντα το τρίτο άτομο. Η σχέση αυτή, είτε ερωτική, είτε φιλική, διαλύεται απλά γιατί ο ένας από τους δύο παρουσιάζει έναν εαυτό που μέχρι τότε δεν είχε δείξει ποτέ.

Ο Χρήστος και ο Παύλος θα έρθουν σε σύγκρουση για την Αγγέλικα, αλλά στην ουσία η ρήξη αυτή είναι ρήξη αντιλήψεων και συναισθημάτων. Ο χωρισμός θα τους πονέσει. Θα τους καταρρακώσει. Θα τους αφήσει σημάδια στην καρδιά ανεξίτηλα μέχρι το τέλος της ζωής τους. Παρόλα αυτά, η κάθαρση στην ψυχή τους θα έρθει και με έναν τρόπο μοναδικό θα νοιώσουν και οι δύο πόσο σημαντικοί ήταν ο ένας στη ζωή του άλλου.

«Στον Αστερισμό της Αγγέλικα», λοιπόν, και μία διείσδυση στον κόσμο της μοίρας και των συναισθημάτων ξεκινά ...

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα