Τριαντάφυλλο του Χειμώνα - Jennifer Donnelly

Γράφτηκε από την

to triantafillo tou xeimonaΣτα 1900 οι ευπρεπείς γυναίκες δεν κυκλοφορούσαν στους επικίνδυνους δρόμους του ανατολικού Λονδίνου. Αλλά η Ίντια Τζόουνς ήταν ξεροκέφαλη: είχε σπουδάσει ιατρική και ήταν αποφασισμένη να προσφέρει τις υπηρεσίες της εκεί που την χρειάζονταν περισσότερο. Σ' αυτούς τους άθλιους δρόμους η Ίντια γνωρίζει ? και του σώζει τη ζωή ? τον πιο διαβόητο γκάνγκστερ του Λονδίνου. Ο Μαλόουν, σκληρός, βίαιος, ακαταμάχητα ελκυστικός, είναι το αντίθετο του συγκρατημένου αριστοκράτη αρραβωνιαστικού της. Η Ίντια, παρά τη θέλησή της, συνδέεται ολοένα και περισσότερο μαζί του, παρασυρμένη από τη γοητεία του αλλά και γεμάτη ερωτηματικά για το κρυφό παρελθόν του (οπισθόφυλλο)

 

Και αφήνουμε για λίγο τη Φιόνα και τον Τζο, οι οποίοι πλέον έχουν φτιάξει μία αυτοκρατορία τσαγιού στην Αμερική, την «Tea Rose» και μεταφερόμαστε στο Λονδίνου των αρχών του 20ου αιώνα. Εδώ θα μας απασχολήσουν η Ίντια και ο Σιντ…

 

Η Ίντια: η κεντρική ηρωίδα της ιστορίας είναι μία νεαρή, πλούσια, κοπέλα, αποφοιτήσασα της Ιατρικής Σχολής. Αρραβωνιασμένη με τον Φρέντυ Λίττον, έναν Φιλελεύθερο φιλόδοξο βουλευτή, ο οποίος έχει καταστραφεί οικονομικά και στοχεύει στην περιουσία της, η Ίντια θα πάει κόντρα στο κατεστημένο και θα κάνει την πρακτική της στο Whitechapel, μία φτωχογειτονιά του Ανατολικού Λονδίνου. Όνειρο ζωής της είναι να φτιάξει μία κλινική για τους φτωχούς του Ανατολικού Λονδίνου. Δίπλα της θα σταθούν ο ξαδερφός της ο Γουίς, η νοσοκόμα Έλλα και ο Σιντ Μαλόουν.

 

Ο Σιντ: Ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας είναι ένας περιβόητος γκάνγκστερ, ο οποίος «διοικεί» τον υπόκοσμο του Λονδίνου. Σκληρός, αδεισόπητος, κυρίαρχος του εμπορίου ναρκωτικών και της πορνείας. Κύριος στόχος του Φρέντυ, ο οποίος έχει στόχο της πολιτικής του καριέρας να εξαφανίσει τα ναρκωτικά και την πορνεία από το Ανατολικό Λονδίνο, θα βρεθεί στον δρόμο της Ίντια και θα σταθεί αρωγός στο έργο της για τη δημιουργία της κλινικής.

 

Η Ίντια και ο Σιντ θα ερωτευθούν. Και παρά τις διαφορές τους, τις αντιξοότητες, τα εμπόδια, θα καταφέρουν να είναι μαζί; … Ποιος στα αλήθεια είναι ο Σιντ; Ποιο είναι το σκοτεινό εκείνο μυστικό που τον μετέτρεψε σε σκληρό δολοφόνο; Η Ίντια θα καταφέρει να ξεπεράσει το παρελθόν του και να δει την χρυσή καρδιά που κρύβει κατά βάθος; Τα ύπουλα σχέδια του Φρέντυ θα καταφέρουν να χωρίσουν το ζευγάρι; Και η Αφρική, που μπαίνει ξαφνικά στη ζωή των πρωταγωνιστών, θα αποτελέσει το έναυσμα για μία νέα αρχή;

 

Για άλλη μία φορά με την ξεχωριστή γραφή της η Ντόνελι μας μεταφέρει στο Λονδίνο των αρχών του 20ου αιώνα. Για άλλη μία φορά πάθη, έρωτες, κοινωνικά προβλήματα, εργατικές συνθήκες, φτώχεια, πλούτος, πολιτικές σκοπιμότητες, υπόγεια παιχνίδια, μηχανοραφίες, ξεπηδούν από την ιστορία της Ίντια και του Σιντ. Και μπορεί σε αυτή την ιστορία η Φιόνα και ο Τζο να μην έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, η συμμετοχή τους ωστόσο είναι σημαντική στην εξέλιξη της. Η ιστορία της Ίντια και του Σιντ προσφέρουν για άλλη μία φορά ένα μοναδικό ταξίδι έντονων συναισθημάτων.

Η ιστορία της Ίντια και του Σιντ, όπως η ιστορία της Φιόνα και του Τζο, δείχνει για άλλη μια φορά ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει πάθος και πίστη στον στόχο ζωής.

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα