"Το Μενταγιόν της Δύναμης: Σύγκρουση Βασιλείων" από την Αγάπη Μπουντούρη

Γράφτηκε από την

to mentagion tis dunamisΚαλή χρονιά σε όλους! Κι αυτή η χρονιά θα είναι σίγουρα καλή, τουλάχιστον αναγνωστικά μιλώντας. Την αυλαία για το 2023 άνοιξε η Αγάπη Μπουντούρη με το πρώτο της μυθιστόρημα που τιτλοφορείται, «Το μενταγιόν της δύναμης: Σύγκρουση βασιλείων». Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής, με ένα ανεπανάληπτο, πανέμορφο εξώφυλλο. Πάμε όμως να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες.


Η συγγραφέας τοποθετεί την ιστορία της στην Άπγκαρντ και συγκεκριμένα στη Βέλγκα, ένα από τα πέντε βασίλεια της χώρας. Οι κάτοικοι της Βέλγκα μετά τον ξαφνικό θάνατο της Βασίλισσας, ζουν υπό το καθεστώς ενός τυραννικού θα έλεγα, απόλυτου και σκληρού βασιλιά, που δεν δίνει δεκάρα για τους υπηκόους του. Όταν η ζωή του Βασιλιά θα κινδυνεύσει, μυστικά θα βγουν στο φως και θα παρασύρουν στο διάβα τους, την Μαίρη, μια νεαρή χαρισματική κοπέλα, τον Λίαμ, έναν πληρωμένο δολοφόνο και τον διάδοχο του θρόνου Νταχάρις. Οι τρεις τους θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν την Βέλγκα, από τα σκοτεινά νύχια του βασιλείου της Ζόντολγκ. Ωστόσο όλοι αγνοούν πως ο πραγματικός τους εχθρός περιμένει νωχελικά, κλεισμένος μέσα στη δική του παγωμένη φυλακή, γυρεύοντας εκδίκηση.


Η κοσμοπλασία της Αγάπης είναι αρκετά απλή κι εύκολη να την ακολουθήσεις. Οι περιγραφές των βασιλείων καθώς και το ποια είναι η κατάσταση μεταξύ τους βάζουν τον αναγνώστη στο κλίμα, από το πρώτο κιόλας κεφάλαιο. Επιπλέον έχουμε αναφορές για κάποια από τα μαγικά πλάσματα που θα συναντήσουν στο ταξίδι τους οι πρωταγωνιστές μας. Και πιστέψτε με καλύτερα να μην έρθετε σε επαφή με κανένα από αυτά.


Το βιβλίο ξεκινάει κάπως αργά θα έλεγα δίνοντας μας το περιθώριο να γίνουμε ένα με το περιβάλλον της Βέλγκα και με τις κακουχίες που επικρατούν εκεί. Η συγγραφέας συστήνει στο αναγνωστικό κοινό τους τρεις πρωταγωνιστές της, την Μαίρη, τον Λίαμ και τον Νταχάρις. Βλέπουμε την μεγάλη αντίθεση που επικρατεί στις ζωές τους. Η Μαίρη είναι μια απλή χωριατοπούλα που μαζί με τον αδερφό της παλεύουν για τα προς το ζην, ο Νταχάρις είναι ο διάδοχος του θρόνου, το πριγκιπόπουλο που έχει μεγαλώσει μέσα στα πούπουλα και τις ανέσεις και στο άλλο άκρο έχουμε τον Λίαμ, έναν νεαρό που το τραυματικό παιδικό παρελθόν του, τον αναγκάζει να γίνει πληρωμένος δολοφόνος και καταζητούμενος και στα τέσσερα βασίλεια. Βέβαια λίγο πριν την μέση του βιβλίου καλύτερα να δέσετε τις ζώνες σας γιατί η περιπέτεια ξεκινάει.


Η Μαίρη, ο Λίαμ και ο Νταχάρις, θα πρέπει να παραβλέψουν την αντιπάθεια που νιώθει ο ένας για τον άλλον. Θα αναγκαστούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, σε ένα ταξίδι Μέχρι το Τέλος του Κόσμου (είναι κυριολεκτικά το τέλος. Αν προσέξετε στον πανέμορφο έγχρωμο χάρτη στην αρχή του βιβλίου θα δείτε πως μετά υπάρχει γκρεμός και σκοτάδι) για να ανακαλύψουν ποιος απειλεί το Βασίλειο της Βέλγκα και πως θα μπορέσουν να αποτρέψουν τον αφανισμό των κατοίκων και την καταστροφή της πόλης τους. Στην πορεία βέβαια θα έρθουν αντιμέτωποι με πολλά περισσότερα αινίγματα και μυστικά, με υποθαλάσσια πλάσματα που φθονούν τον χαρισματικό χαρακτήρα της Μαίρης και με έναν αόρατο εχθρό που παραμονεύει μέσα στους πάγους.


Μου άρεσε πολύ το γεγονός πως η Αγάπη κρατάει τα πράγματα απλά στην ιστορία της, έτσι ο αναγνώστης δεν είναι αναγκασμένος να θυμάται περίπλοκα συστήματα μαγείας και εξουθενωτικά πολιτικά παιχνίδια. Το βιβλίο είναι ευκολοδιάβαστο με γρήγορη πλοκή στα σωστά σημεία που κρατάνε την αγωνία του αναγνώστη στα ύψη. Οι περιγραφές των πλασμάτων και οι σκηνές μάχης και δράσης ήταν αρκετά λεπτομερέστατες, τόσο που ένιωσα κι εγώ κομμάτι της μικρής παρέας των ηρώων μας.


Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω περισσότερα πράγματα για εκείνους. Θα ξεκινήσω με τον Νταχάρις. Αν και στην αρχή μου φάνηκε λίγο ψώνιο, λίγο σκληρός και άδικος απέναντι στην Μαίρη και στον Λίαμ στην πορεία διόρθωσε κάπως την κατάσταση. Από ένα σημείο και μετά αφήνει την μάσκα του πλούσιου, σνομπ, ψηλομύτη πρίγκιπα που δεν του καίγεται καρφί και βλέπουμε μια πιο προσιτή πλευρά του. Μετά έχουμε τον Λίαμ, την συμπάθεια μου και το λέω αυτό γιατί ο Λίαμ είναι ένας χαρακτήρας με αρκετά ξεκάθαρο τρόπο ζωής, μπαίνουμε, σκοτώνουμε και φεύγουμε πριν μας πιάσουν. Είναι αρκετά ευθύς σαν χαρακτήρας και δυνατός. Ακόμα κι όταν βρίσκεται ένα βήμα πριν το θάνατο, καταπίνει τον φόβο του για να δώσει κουράγιο στην Μαίρη, μια άγνωστη για εκείνον κοπέλα. Ο Λίαμ ξέρει πως ο τρόπος που ζει θα έχει κι ένα προδιαγεγραμμένο τέλος. Γι’ αυτό ζει την ζωή στο έπακρο. Θα κάνει αυτό που θέλει, θα πει αυτό που σκέφτεται αγνοώντας για την γνώμη των άλλων. Η χημεία μεταξύ εκείνου και του Νταχάρις με έκανε να ξεκαρδιστώ αρκετές φορές. Αυτή η κοντρίτσα τους ήταν απολαυστική. Έχω πολύ περιέργεια να δω πως θα εξελιχτεί η μεταξύ τους σχέση, αν θα γίνουν πολλοί καλοί φίλοι ή θα αφήσουν τις διαφορές τους να νικήσουν και να μπουν ανάμεσα τους. Προσωπικά ελπίζω για το πρώτο.


Και τελευταία άφησα την Μαίρη. Έναν αρκετά αινιγματικό θα έλεγα χαρακτήρα που αγνοεί αρκετά πράγματα για εκείνη και την οικογένεια της και παλεύει με νύχια και με δόντια για να τα ανακαλύψει. Βάζει την ζωή της σε κίνδυνο για να σώσει τον αδερφό της και μπλέκεται σε μια κατάσταση που η ίδια δεν ζήτησε. Το θάρρος και το σθένος της μπροστά στο κίνδυνο ήταν αυτά που με κέρδισαν στον χαρακτήρα της. Εδώ θα ήθελα να προσθέσω πως σαν αναγνώστρια θα ήθελα να την δω να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της περισσότερο, μα είμαι βέβαιη πως η συγγραφέας μας επιφυλάσσει περισσότερη μαγεία στο δεύτερο βιβλίο.


«Το Μενταγιόν της Δύναμης» είναι ένα αρκετά ευκολοδιάβαστο βιβλίο, με δράση, περιπέτεια, δυνατές περιγραφές και μια ομάδα ηρώων με απίστευτη χημεία μεταξύ τους. Ανυπομονώ για το δεύτερο κι εύχομαι να κυκλοφορήσει σύντομα!!!

Χριστίνα Μιχελάκη

Ονομάζομαι Χριστίνα, όπως πολύ καλά βλέπετε και ζω στο όμορφο Ηράκλειο της Κρήτης. Είμαι σύζυγος και χαζομαμά. Αγαπάω πολύ την λογοτεχνία για αυτό όπου σταθώ και όπου βρεθώ, είμαι με ένα βιβλίο στο χέρι. Μην με ρωτήσετε ποιος είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας γιατί είναι πολλοί! Ως αθεράπευτη ονειροπόλα, πολλές φορές οι ιστορίες που παλεύουν μέσα στο κεφάλι μου με συνεπαίρνουν. Γι΄ αυτό και γω της γράφω δίνοντας τους πλήρη ελευθερία. Το πρώτο μου βιβλίο έχει τίτλο Τα Αστέρια Του Πεπρωμένου, ενώ άλλες συμμετοχές μου μπορείτε να βρείτε στις ανθολογίες, Το ξύπνημα, Σκοτάδι, Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI,που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Συμπαντικές διαδρομές, αλλά και στο site thebluez.gr.

Διαβάστε περισσότερα