Το ομορφότερο τέλος στον κόσμο - Πολυχρόνης Κουτσάκης

Γράφτηκε από την

to omorfotero telos ston kosmo pol koytsakis«Ο Χρήστος Πάλλης στα είκοσι δύο του δεν είχε κανέναν δίπλα του και τίποτα που να τον γεμίζει. Σ’ ένα ταξίδι στα Χανιά γνώρισε τυχαία τη Μαριάννα Πετράκη, ερωτεύτηκαν τρελά και πέρασαν δύο μαγικά χρόνια, ώσπου η Μαριάννα σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό.

Σήμερα, δέκα χρόνια αργότερα, ο Χρήστος είναι –κόντρα στη θέλησή του– πασίγνωστος ιδιωτικός ντετέκτιβ. Συγκατοικεί με έναν τεμπέλη σκύλο και με μια έφηβη που έσωσε από πολύ δύσκολες συνθήκες και η προσωπική του ζωή είναι ανύπαρκτη – δε θέλησε να την ξαναφτιάξει ποτέ. Του αρκεί να θυμάται τη Μαριάννα.

Μέχρι που την πόρτα του γραφείου του χτυπάει ο εκπρόσωπος ενός εφοπλιστή. Του δείχνει τη φωτογραφία της γυναίκας του αφεντικού του, η οποία έχει εξαφανιστεί. Η γυναίκα στη φωτογραφία είναι η Μαριάννα». (οπισθόφυλλο).

Και η περιπέτεια ξεκινά. Ο Χρήστος προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει. Αν η κοπέλα της φωτογραφίας είναι η Μαριάννα, η δική του Μαριάννα και φυσικά δέχεται να ψάξει να βρει τη γυναίκα της φωτογραφίας.

Επιστρέφει στην Κρήτη μετά απο δέκα ολόκληρα χρόνια. Ένα ταξίδι που είχε υποσχεθεί ότι δεν θα έκανε ποτέ στη ζωή του. Ένα ταξίδι που του φέρνει στο μυαλό ευτυχισμένες αλλά και οδυνηρές στιγμές. Από το Λασίθι που ξεκινά η αναζήτησή του μέχρι τα Χανιά, όπου θα καταλήξει και θα έρθει πάλι αντιμέτωπος με το παρελθόν, οι εκπλήξεις δεν σταματούν να τον συνταράσσουν. Η επανένωση της παλιάς παρέας, μόνο χαμόγελα και νοσταλγία δεν θα μπορούσε να φέρει.

Και μέσα σε όλα αυτά έχει να αντιμετωπίσει και τους προσωπικούς του δαίμονες, αλλά και αυτούς που θέλουν πάση θυσία να βρουν τη γυναίκα της φωτογραφίας.

Για άλλη μία φορά ο Πολυχρόνης Κουτσάκης μας προσφέρει ένα αστυνομικό βιβλίο γεμάτο ένταση, αγωνία, μυστήριο, ανατροπές. Η γραφή του, φυσικά, δεν χρειάζεται επιβεβαίωση, δεν χρειάζεται διαπιστευτήρια. Η γραφή του Πολυχρόνη Κουτσάκη για μία ακόμα φορά είναι εγγύηση ότι θα μας προσφέρει μοναδικές στιγμές ανάγνωσης.

Ζωντανές εικόνες, ζωντανά συναισθήματα, ραγδαίες εξελίξεις, καταιγισμός αποκαλύψεων, υπόγεια παιχνίδια, διείσδυση σε έναν κόσμο σκοτεινό, μαύρο, όπου ο θάνατος του ενός είναι η ζωή του άλλου, πληρωμένοι δολοφόνοι, μυστικά καλά κρυμένα, αποκαλύψεις που θα συντρίψουν ψυχικά τους πρωταγωνιστές, αλλά και μία αγάπη που δέχεται απανωτά χτυπήματα, ξεπιδάνε μέσα απο την ιστορία του Πολυχρόνη Κουτσάκη. Διεισδύστε στον κόσμο του Χρήστου. Διεισδύστε στον κόσμο της Μαριάννας. Ανακαλύψτε τα μυστικά τους, τους φόβους τους και νοιώστε την κάθαρση της ψυχής τους στο τέλος. Ένα τέλος που απλά είναι «Το ομορφότερο τέλος στον κόσμο».

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα