Tuesday gone nicci french"Tuesday gone"

Για τη Φρίντα Κλάιν, οι μέρες γίνονται πιο σκοτεινές…

Η ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν έχει πιστέψει ότι δεν θα µπλεχτεί ξανά µε τις υποθέσεις της αστυνοµίας, όταν ένα πρωί ξυπνάει από κοφτά χτυπήµατα στην πόρτα της. O επιθεωρητής Καλσόν χρειάζεται επειγόντως τη βοήθειά της. Σε διαµέρισµα του ανατολικού Λονδίνου ένα πτώµα σε αποσύνθεση βρίσκεται για εβδομάδες στον ίδιο χώρο µε µια ψυχικά διαταραγμένη γυναίκα. Η αστυνομία δεν γνωρίζει καν ποιο είναι το θύµα ή πώς έχασε τη ζωή του, και όλες οι ελπίδες στρέφονται στη Φρίντα. Εκείνη, οπλισμένη µε θάρρος, θα προσπαθήσει να διεισδύσει στο λαβύρινθο του µυαλού της γυναίκας. Καθώς τα στοιχεία που συγκεντρώνονται οδηγούν προς έναν συγκεκριμένο άντρα, έρχονται στην επιφάνεια µια σειρά από τραγικές υποθέσεις και µια αλυσίδα από σκοτεινά κίνητρα. Την ίδια στιγµή η Φρίντα συνειδητοποιεί ότι ίσως η αλήθεια βρίσκεται γραµμένη στους τοίχους που ορθώνουν οι βαθύτεροι εφιάλτες της. Αδυνατώντας να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψέµα, η ψυχοθεραπεύτρια πλησιάζει το δολοφόνο που δεν είναι διατεθειμένος να ρισκάρει την ελευθερία του. Και έχει ορκιστεί ότι όποιος τον αγγίξει θα έχει τη µοίρα των προηγούμενων θυµάτων του…» (οπισθόφυλλο)

Η εβδομάδα συνεχίζεται και ενώ η Φρίντα έχει υποσχεθεί στον εαυτό της ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί ξανά με την αστυνομία … Tuesday gone λοιπόν και η υπόσχεση σύντομα καταπατιέται. Η Φρίντα και ο Κάρλσον για μία ακόμα φορά καλούνται να λύσουν μία περίεργη υπόθεση, η οποία όσο ξεδιπλώνεται τόσο περισσότερο αποκαλύπτει τραγικά μυστικά.

Το έγκλημα και η διαλεύκανση του θα συγκλονίσει, αλλά αυτό που για μία ακόμα φορά καθηλώνει είναι η ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση στα άδυτα της ψυχής του ανθρώπου. Νέο έγκλημα, νέα υπόθεση, νέα συγκλονιστικά στοιχεία, νέα ανατροπή. Και σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί το ξεδίπλωμα του χαρακτήρα της Φρίντα, του επιθεωρητή Κάρλσον, των φίλων της αλλά και των εχθρών της. Για άλλη μία φορά με τη μεστή και άρτια γραφή, το μοναδικό ψυχογράφημα των πρωταγωνιστών και των δευτεραγωνιστών, οι Nicci French προσφέρουν άλλο ένα καταιγιστικό ψυχολογικό – αστυνομικό θρίλερ.

Το «Tuesday Gone» μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στη Φρίντα, μας δίνει τόσα στοιχεία για τον χαρακτήρα της ώστε να καταλάβουμε, έστω και λίγο, γιατί συμπεριφέρεται τόσο περίεργα και γιατί επιθυμεί να είναι μόνη και μακριά από τις συναναστροφές με ανθρώπους. Και παράλληλα, γιατί ενώ επιδιώκει την μοναξιά, από την άλλη περιβάλλεται από ανθρώπους που την αγαπούν αληθινά. Η Φρίντα, για μία ακόμα φορά δεν μπορεί να αντισταθεί στο να ανακαλύψει την αλήθεια και παρά τις «μη λογικές» τεχνικές που χρησιμοποιεί, αντί να μας εξοργίσει, μας κάνει να την αγαπάμε περισσότερο και να την υποστηρίζουμε ακόμα περισσότερο.

Το «Tuesday Gone» είναι ένα ακόμα ξεχωριστό αστυνομικό ψυχογράφημα, μία όμορφη βόλτα στο σκοτεινό και κρύο Λονδίνο, μία αναζήτηση ενός φόνου που με την πάροδο των ερευνών αποκαλύπτει καλά κρυμμένα μυστικά και φανερώνει ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται την πρώτη ματιά. Και φυσικά κάνει τον αναγνώστη να ανυπομονεί για την επόμενη μέρα.

 

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα