Xehaseme Clare Mackintosh"Αυτοκτονία; Μην είσαι τόσο σίγουρη" ... γράφει το μήνυμα το οποίο λαμβάνει η Άννα ένα χρόνο μετά την αυτοκτονία της μητέρας της και 19 μήνες μετά την αυτοκτονία του πατέρα της και όλα ανατρέπονται.

Η Άννα, η οποία ένα χρόνο τώρα προσπαθεί να αποδεκτεί την αυτοκτονία των γονιών της, έχει γνωρίσει την αγάπη στο πρόσωπο του Μάρκ (ο ψυχοθεραπευτής όπου απευθύνθηκε για να ξεπεράσει το θάνατο των γονιών της) και έχει αποκτήσει μία κόρη, έρχεται αντιμέτωπη με μία νέα πραγματικότητα. Οι γονείς της δολοφονήθηκαν και δεν αυτοκτόνησαν. Το μήνυμα στο χαρτί το λέει ξεκάθαρα. Και η αναζήτηση της αλήθειας είναι πλέον μονόδρομος. Τι έχει συμβεί; Ποιος ήθελε να δολοφονήσει τους γονείς της; Απειλούν τώρα τη ζωή της; Και το σημαντικότερο ... Απειλούν τη ζωή της κόρης της; 

Η Άννα στρέφεται στην αστυνομία και ο μόνος ο οποίος δέχεται να την βοηθήσει είναι ο επιθεωρητής  Μάρεϊ, ένας συνταξιούχος αστυνομικός που προσφέρει τις υπηρεσίες του πλέον ως πολίτης - συνεργάτης της αστυνομίας. Θα αρχίσει να ερευνά ξανά την υπόθεση, έχοντας τη βοήθεια της γυναίκας του Σάρα, η οποία αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα. Και ενώ σιγά – σιγά έρχονται στο φως παλιά κρυμμένα μυστικά, η Άννα συνειδητοποιεί ότι μερικές φορές είναι προτιμότερο να αφήνουμε το παρελθόν μας πίσω … Και όταν η Άννα αποφασίζει να σταματήσει η έρευνα, όταν αποφασίζει να κλείσει την υπόθεση ... Δυστυχώς, είναι αργά ... Και οι εξελίξεις ραγδαίες...

Η Clare Mackintosh μας προσφέρει για άλλη μία φορά ένα συγκλονιστικό ψυχολογικό θρίλερ, αποδεικνύοντας ότι ξέρει να εισχωρεί στις βαθύτερες σκέψεις των ανθρώπων, να αναλύει εκπληκτικά τον εσωτερικό τους κόσμο και να μας κάνει κοινωνούς των φόβων τους και των συναισθημάτων τους. Χωρισμένο σε τρία μέρη, η ιστορία ξεδιπλώνεται αργά - στην αρχή - καταιγιστικά στα δύο επόμενα μέρη και ανατρέπει κάθε σκέψη, κάθε πιθανό σενάριο που μπορεί να έχουμε φτιάξει στο μυαλό μας. Με τη γνωστή, ιδιαίτερα έξυπνη γραφή της, η Clare Mackintosh προσφέρει ένα δυνατό βιβλίο μυστηρίου. 

Η Άννα, μας αφηγείται τις σκέψεις της, τους προβληματισμούς της, τους φόβους της, σε πρωτοπρόσωπη γραφή, έχοντας έτσι την δυνατότητα να συμπάσχουμε μαζί της, να ανησυχούμε μαζί της, να φοβηθούμε μαζί της, να τρομάξουμε μαζί της, να προσπαθήσουμε να βρούμε τη λύση μαζί της. Όμως, το ταλέντο της Clare Mackintosh, δεν σταματάει εδώ. Με τριτοπρόσωπη γραφή μας προσφέρει απλόχερα τον χαρακτήρα του Μάρεϊ, του χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζει με την ψυχικά διαταραγμένη συζυγό του, Σάρα, και μας κάνει να μπούμε μέσα στο πρόβλημά του. Ένα πρόβλημα, το οποίο ποτέ δεν τον εμπόδισε να ζήσει όμορφα πλάι της και να είναι άριστος στη δουλειά του. Γιατί πάνω από το πρόβλημα αυτό υπήρχε πάντα η αγάπη του για τη Σάρα. Με ξεχωριστά κεφάλαια διαβάζουμε τις σκέψεις του ατόμου που θέλει να μάθει η Άννα την αλήθεια και τι είναι αυτό που το ώθησε να προβεί στην αποκάλυψη αυτή. 

Όμως, πέρα απο το μυστήριο του τι έχει συμβεί, η Clare Mackintosh διεισδύει σε σημαντικά κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα, τα οποία διαταράσουν την καθημερινότητα των ανθρώπων. Η ενδοοικογενειακή βία (όχι πάντα όπως την φανταζόμαστε), ο αλκοολισμός (και πώς επηρεάζει τη ζωή της οικογένειας), η αυτοκτονία (και πώς ανατρέπει την ψυχολογία αυτών που μένουν πίσω), οι ψυχικές διαταραχές (και πώς αυτές επιδρούν τόσο στο άτομο που νοσεί, όσο και στο οικείο περιβάλλον του), οι οικογενειακές και φιλικές σχέσεις (και πώς αυτές καλύπτονται με ψέμματα, πώς γίνεται κάποιος να κρύβει τον πραγματικό του εαυτό, τα συναισθήματά του και να μας αποπροσανατολίζει), η προδοσία, ο θάνατος, είναι τα θέματα που θίγει και αναλύει έξοχα, βάζοντάς μας να σκεφτούμε πόσο αληθινή είναι τελικά η ζωή μας. Πόσο αληθινά είναι αυτά που ξέρουμε. 

Έντονα ψυχολογικό, σκοτεινό συναισθηματικά, αληθινά δραματικό, δυνατά καθηλωτικό, το "Ξέχασέ Με" είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ, με ένα ανατρεπτικό τέλος το οποίο ούτε καν μπορείς να φανταστείς. Ένα βιβλίο που θα σε κρατήσει σε ετοιμότητα και θα θες να το τελειώσεις με το που το ξεκινήσεις!

 

 

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα