Σελήνη wallpaperflare.com

   Σελήνη ξεπηδάς αργά, νωχελικά, ανεπαίσθητα από τα φυλλώματα των αιωνόβιων ελάτων, πίσω από τα θεόρατα βουνά στην αγκαλιά του ουρανού!
   Σαν σε θωρώ θέλω να μου εκμυστηρευτείς σε ποιους κόσμους ταξιδεύεις καθώς ο εβένινος  μανδύας της νύχτας σε τυλίγει.  Κεντημένος με έναστρους αστερισμούς, εντυπωσιακούς αστεροειδείς και ποικιλόχρωμα νεφελώματα.  Περαστική  τριγυρνάς σε όλες τις γωνιές της γης ασχέτως των καιρικών φαινομένων. Τι αντικρίζεις και τι αφουγκράζεσαι; Πόσο θα ήθελα με το ολόλαμπρο άγγιγμα σου να αγγίξεις τις ευαισθησίες των ανθρώπων και να φωτίσεις το μονοπάτι της ζωής τους σε όσους καταφεύγουν στη μοναξιά σου και σου εμπιστεύονται τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους.  Τι είναι αυτό που στεναχωρεί τον κόσμο και ποια θεραπευτική Αύρα τον λυτρώνει; Άνθρωποι που πίνουν, άνθρωποι που δακρύζουν, άνθρωποι που ζητούν βοήθεια.  Τι σημασία αν είσαι πλούσιος ή φτωχός βρίσκεσαι πάντα εκεί για να το απαλύνεις τον πόνο  ή να χαρείς με τη χαρά του, να γευτείς την ευτυχία μιας ευγενικής  ψυχής.. Να ασπαστείς την ευλογία της αγάπης κ και να κλάψεις  στην ανέχεια του άλλου.
    Ορίζεις τους μήνες, επηρεάζεις τον καιρό κι όμως στέκεσαι ολόλαμπρη πέρα από τα όρια του χρόνου.  Ζωές ανθρώπους δράσεις σκέψεις πράξεις! Η εν συναίσθηση σου,  είναι η αγκαλιά των  κατατρεγμένων ή αλλιώς τον ονειροπόλων οραματιστών.
    Είσαι η μάνα των στοιχείων του ερέβους, της αέναης Σοφίας στου μυστηριώδους μυστικισμού και πίσω από τα πέπλα μυσταγωγικά πέπλα σου προσδίδεις τόσο την σοφία της φύσης όσο αποκαλύπτεις   πτυχές της γυναικείας φύσης... της πύρινης λαίλαπας, της οργής των αμαρτημάτων σάρκας και τις δυνατότητες της ίασης στο πρόσωπό σου.
Πυγολαμπίδες ανέμελες σε σχηματισμό προσπαθούν να αγγίξουν το φως της στεφανωμένης δόξας σου. Πλάι στο νερό του ποταμού που καθρεφτίζεται η ομορφιά σου σαν ψηλαφίζεις τα ψηλαφίζει τα βουνά και ως αλλοτινός θεόπνευστος Άγγελος στο δάσος πέφτεις από την αγκαλιά του ουρανού αδάμαστη θεότητα στις νύφες τρέχεις... Τον έρωτα επιζητάς, τον Ενδημιών επιζητάς καθώς  νανουρίζεται από τη λύρα του Απόλλωνα  στου ύπνου  τα λημέρια. Όνειρα πλάθει ο Μορφέας σαν η αστραποβόλα όψη  σου τον στεφανώνει απαλά, να τον ξυπνήσει με το νωχελικό χάδι σου.

B.M

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα

Τελευταία άρθρα από τον/την Βασιλική Μπούζα