Μια λαχταριστή συνταγή, η πιο εύκολη βασιλόπιτα που όλοι θα λατρέψουν.
Υλικά 330γρ. αλεύρι που φουσκώνει 1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη ξύσμα από μισό πορτοκάλι (1/2 κ.γ. αλάτι -2 αυγά 270γρ. ζάχαρη 120γρ. ηλιέλαιο 2 βανιλίνες 220γρ. γιαούρτι
Για το γλάσο 300γρ. κουβερτούρα 30γρ. ηλιέλαιο |
Bήματα Σε ένα μεγάλο μπόλ σπάμε 2 αυγά. Στην συνέχεια προσθέτουμε 270γρ. ζάχαρη. Χύνουμε 2 βανίλιες στο μείγμα και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ξύνουμε μισό πορτοκάλι με τον τρίφτη. Προσθέτουμε 120γρ. ηλιέλαιο . Ρίχνουμε 220γρ. γιαούρτι. Χτυπάμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε σιγά σιγά 330γρ. αλεύρι-φαρίνα. Σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί χύνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως Λιώνουμε 300γρ κουβερτούρα κι προσθέτουμε 30γρ. ηλιέλαιο. Περιχύνουμε το κέικ κι το γαρνίρουμε κατά προτίμηση. |