Μια λαχταριστή συνταγή, η πιο εύκολη βασιλόπιτα που όλοι θα λατρέψουν.

Υλικά

330γρ. αλεύρι που φουσκώνει

1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη

ξύσμα από μισό πορτοκάλι

(1/2 κ.γ. αλάτι

-2 αυγά

270γρ. ζάχαρη

120γρ. ηλιέλαιο

2 βανιλίνες

220γρ. γιαούρτι

 

Για το γλάσο

300γρ. κουβερτούρα

30γρ. ηλιέλαιο

Bήματα

Σε ένα μεγάλο μπόλ σπάμε 2 αυγά.

Στην συνέχεια προσθέτουμε 270γρ. ζάχαρη.

Χύνουμε 2 βανίλιες στο μείγμα και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Ξύνουμε μισό πορτοκάλι με τον τρίφτη.

Προσθέτουμε 120γρ. ηλιέλαιο .

Ρίχνουμε 220γρ. γιαούρτι.

Χτυπάμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε σιγά σιγά 330γρ. αλεύρι-φαρίνα.

Σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί χύνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως

Λιώνουμε 300γρ κουβερτούρα κι προσθέτουμε 30γρ. ηλιέλαιο.

Περιχύνουμε το κέικ κι το γαρνίρουμε κατά προτίμηση.

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα