Σκορδοβουτυρωμένα μανιτάρια με μπρόκολο. Μια θρεπτική και εύκολη συνταγή που θα σας συναρπάσει.
Με ελάχιστα υλικά και έτοιμη σε χρόνο μηδέν. Ως γρήγορο μεσημεριανό γεύμα ή ως συνοδευτικό.
ΥΛΙΚΑ | ΕΚΤΕΛΕΣΗ |
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο (ή γκι) 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1/2 κεφάλι μπρόκολο, κομμένο σε μπουκίτσες 500γρ μανιτάρια, καθαρισμένα 2 φέτες μπέικον 2 κουταλιές της σούπας ζωμός λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο 1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα φρέσκου θυμαριού, ψιλοκομμένα 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες Αλάτι και πιπέρι |
Ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρτε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για περίπου 4-5 λεπτά από όλες τις πλευρές. Μόλις ροδίσουν, προσθέστε μπουκίτσες μπρόκολου. Μαγειρέψτε τα περίπου 5-10 λεπτά. Ρίξτε το μπέικον μέσα. Ρίξτε το ζωμό λαχανικών και το κρασάκι βράστε τα έως ότου να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Προσθέστε θυμάρι, 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνμε κατά βούληση, πασπαλίζτε με τον υπόλοιπο μαϊντανό. Σερβίρετε σε μια πιατέλα |
Καλή σας όρεξη