⛵?Είναι παράξενο πώς μετατρέπεσαι σε αλλοτινό Οδυσσέα. Πώς αναζητάς στην Ιθάκη σου. Πώς πλησιάζει και χάνεται.. Σαν φάρος αχνοφαίνεται από την θολούρα των νεφέλων που τον τυλίγουν τα εμπόδια ως ανήλιαγα πάθη της ψυχής. Οι βράχοι κοφτεροί και απόκρημνοι. Το ταξίδι της ασταθές σε φουρτούνες και θαλασσοταραχές. Μα σαν το κύμα ηρεμεί και η γαληνεύει η πλάση, ξεπροβάλει ο ηλιάτορας την αυγή. Με χίλια δυο απαστράπτοντα χρώματα πλημμυρίζει! Ατρόμητη , αήττητη, μα τόσο εύθραυστη. Κι εσύ εκεί στην κουπαστή προσευχόμενος με δάκρυ στα χείλη, παρακολουθείς τους αφρούς του ωκεανού, τις νύμφες των κυμάτων, γεύεσαι το αλάτι, δώρο θείο καμωμένο με μαγεία των ναυτικών θαλασσοπόρων..
?Βιώνεις τον έρωτα στα ηλιοκέντητα γοργόνας μάτια. Αυτό το μικρό φτερωτό θεό με την τιτάνια καρδιά, ξάδερφο του θανάτου, γέννημα της Αφροδίτης που σπάργανα αγάπης κρατεί σαν χαράξει με το βέλος του πορεία. Φτερωτός σαν τον Ύπνο ονειροπολεί. Γεύεται το νέκταρ από γλυκύτατα χείλη Τέχνη το ατρόμητο παθός, η ατμοσφαιρική καλαισθησία. Γυμνά σώματα σε αμαρτωλά σεντόνια, ξεγυμνώνουν τις ανέμελες ψυχές, τις αναμφίβολες ανησυχίες, τους απόρθητους φόβους. Τι παράδοξο! Αγάπη γεννούν τραγούδια, ζωγραφιές παραδεισένιες. Ακόμα κι η νοσταλγία, η θλίψη της απώλειας. Απελευθέρωση συναισθημάτων, η έκρηξη ευτυχίας ισορροπεί με την αθυμία της απόγνωσης.. Γεννά ποίηση, γεννά έκφραση, γεννά ελπίδα! ⭐
Βασιλική Μπούζα
Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα