Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας ηλικιωμένος άνδρας ονόματι Τζακ, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την αγαπημένη του γυναίκα, Ρόουζ, για περισσότερα από 50 χρόνια. Ο Τζακ και η Ρόουζ ήταν αχώριστοι και είχαν φτιάξει μια όμορφη ζωή μαζί. Ωστόσο, ο Τζακ διένυε 80 και είχε διαγνωστεί με νόσο του Αλτσχάιμερ, κάτι που δύσκολευε να θυμάται πράγματα από το παρελθόν του.

Μια μέρα, ο Τζακ αποφάσισε να κάνει μια βόλτα στο πάρκο με την πιστή του σύντροφο, ένα θηλυκό σκυλί με το όνομα Νταίζη. Καθώς καθόταν σε ένα παγκάκι, κοίταξε μακριά και άρχισε να θυμάται τη γυναίκα του, Ρόουζ. Δάκρυα άρχισαν να κυλούν καθώς σκεφτόταν τις αναμνήσεις που είχαν μοιραστεί μαζί, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου τους ραντεβού σε ένα κουβανέζικου κλαμπ δίπλα στη θάλασσα.

Τότε ακριβώς πέρασε μια νεαρή κοπέλα με το ηχείο του κινητού της στην διαπασών, παίζοντας ένα χορευτικό κομμάτι. Η προσοχή του Τζακ έπεσε στο λάτιν κομμάτι και ένιωσε μια παρόρμηση να πλησιάσει το κορίτσι. Καθώς πλησίαζε, μεταφέρθηκε ξαφνικά πίσω στο χρόνο, χαμένος στις αναμνήσεις του κουβανικού κλαμπ και της όμορφης γυναίκας του.

Άρχισε να λέει στο κορίτσι τις αναμνήσεις του από εκείνη την ξεχωριστή βραδιά και πώς είχε γνωρίσει τη Ρόουζ, τη γυναίκα του, για πρώτη φορά. Το κορίτσι άκουγε προσεκτικά, συγκινημένο από την αγάπη και τη συγκίνηση στη φωνή του Τζακ. Συνειδητοποίησε ότι αυτή η στιγμή ήταν ξεχωριστή και ότι ήταν σημαντικό να δώσει στον Τζακ την ευκαιρία να μοιραστεί την ιστορία του.

Ο Τζακ και η Ρόουζ συναντήθηκαν στην πίστα του κουβανικού κλαμπ. Καθώς έπαιζε η μουσική,κ τα κύμβαλά και οι μαράκες, την εντόπισε στο πλήθος και ένιωσαν μια άμεση σύνδεση όταν τα μάτια τους συναντήθηκαν. Το φλοράλ πουκαμισό του, το τζελ στα καστανόξανθα μαλλιά, το λινό φουστάνι της πάνω στην ηλιοκαμένη επιδερμίδα της κι εκείνες οι ατίθασες καστανές μπούκλες της. Ο Τζακ, όντας ο κύριος που ήταν, ζήτησε από τη Ρόουζ να χορέψει. Καθώς ταλαντεύονταν στο ρυθμό της μουσικής, βρέθηκαν χαμένοι ο ένας στην παρέα του άλλου, μοιράζοντας ιστορίες, γέλια και αγάπη για τον χορό. Εκείνο το βράδυ ήξεραν ότι είχαν βρει κάτι ξεχωριστό ο ένας στον άλλον και ξεκίνησαν μια ζωή αγάπης και συντροφικότητας.

Καθώς η μουσική συνέχιζε να παίζει, ο Τζάκ και η νεαρή μοιράστηκαν μια στιγμή σύνδεσης και κατανόησης. Παρόλο που οι αναμνήσεις του Τζακ μπορεί να σβήνουν με τον καιρό, αυτή η στιγμή θα παραμείνει μια ξεχωριστή ανάμνηση και για τους δύο, γεμάτη αγάπη, μουσική, αρμονία και την σαγήνη του πάρκου με τα δέντρα, τα θαμνάκια κι τις φυλλωσιές.

Βασιλική Μπούζα

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα