PRINTEREST PRINTEREST

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια μακρινή χώρα , εκεί που ζούσαν οι μάγισσες και οι ιππότες, υπήρχε μια θηλυκή αλεπού, η οποία ονομαζόταν Λύρα μιας κι απολάμβανε τις επικές μελωδίες των τροβαδούρων με την εξιστόρηση των επών με τις γενεές πράξεις κι τα ηρωικά κατορθώματα. Η Lyra μπορούσε να μεταμορφωθεί σε όποιο πλάσμα ήθελε ως πνευματικός οδηγός, αλλά η αληθινή της μορφή ήταν αυτή της αλεπούς. Τα μάτια της ήταν καταγάλανα σαν την όψη του καθάριου ωκεανού και το γαλανό του ουρανού, ενώ η χαίτη της πυρόξανθη όπως οι φλόγες της φωτιάς. Ένα βράδυ, καθώς περιπλανιόταν έπεσε πάνω σε ένα στοιχειωμένο δάσος. Τα θεόρατα κλαδιά έμοιαζαν απόκοσμα στο αχνό φως του φεγγαριού, σαν σαλεμένες σκιές, σαν τανταλάκια και εξωτικά, ψυχές περιπλανώμενες στο ζοφερό έρεβος. Τι κι αν έκρυβε κινδύνους, η Λύρα ήταν ατρόμητη.

Συνάντησε έναν αρματωμένο ιππότη που ονομαζόταν Σερ Σέντρικ. Ο σερ Σέντρικ έβγαλε το κράνος και αποκάλυψε τα ξανθά μαλλιά του, παρά την βρώμικη πανοπλία και το λασπωμένο αρκουδοτόμαρο ήταν ένας γενναίος και ευγενής ιππότης που είχε σταλεί από τον βασιλέα των Νοτίων Θαλασσών Ιονάθαν σε μια επικίνδυνη αποστολή. Ο σκοπός του ήταν να σκοτώσει έναν δράκο που τρομοκρατούσε τα κοντινά χωριά αρπάζοντας τις σοδιές και τα οικόσιτα ζώα. Η γενναιότητα και η αίσθηση του καθήκοντος κέντρισε το ενδιαφέρον της Λύρας. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να τον ακολουθήσει μέσα στο σκοτεινό δάσος, περίεργη όντως να δει πού θα τον οδηγούσε η αναζήτησή του.

Καθώς ταξίδευαν αντιμετώπισαν πολλές προκλήσεις. Συνάντησαν αιωνόβια δέντρα, μαγεμένα από κάποιον νεκρομάντη της αβύσσου, θολές λιμνούλες με φαντάσματα στα σπλάχνα τους και σκοτεινές σπηλιές με λογιών πλάσματα. Σε κάθε βήμα και όπου ήταν εφικτό η Λύρα χρησιμοποιούσε τις ικανότητές της να αλλάζει μορφή για να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετώπιζαν. Μεταμορφώθηκε σε γεράκι για να ανιχνεύσει μπροστά τους λόφους, τους καταυλισμούς, τα παράξενα όντα στο διάβα τους… Σε ποντίκι για να περάσει κρυφά από παγίδες κι τα μαχητικά όπλα των εχθρών. Ταχύτατη σαν αστραπή. Ακόμα και σε μια γιγάντια αράχνη για να τους βοηθήσει να σκαρφαλώσουν σε έναν απότομο βράχο ψηλά στα απόκρημνα όρη.

Παρά τους κινδύνους που αντιμετώπισαν, ο Σερ Σέντρικ και η Λύρα άρχισαν να αναπτύσσουν μια βαθιά φιλία. Κατά το ταξίδι τους μίλησαν για τις ελπίδες, τους φόβους και τα όνειρά τους καθώς και μοιράστηκαν ιστορίες για τις προηγούμενες περιπέτειές τους. Η Λύρα έμεινε έκπληκτη από την ανδρεία, το θάρρος και την τόλμη του ιππότη κι αυτός εντυπωσιάστηκε από την εξυπνάδα και το πνεύμα της.

Ένα βράδυ, καθώς ξεκουράζονταν δίπλα στη φωτιά, άκουσαν μια κραυγή να σχίζει το σκότος. Ο σερ Σέντρικ γνώριζε ότι ήταν ο δράκος που αναζητούσε. Ζήτησε λοιπόν από τη Λύρα να τον βοηθήσει και εκείνη συμφώνησε χωρίς δισταγμό. Μαζί, μπήκαν βαθύτερα στο δάσος και σύντομα ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράκο.

Ο δράκος ήταν τεράστιος, με λέπια μαύρα σαν τη νύχτα και μάτια κεχριμπαρένια που έκαιγαν σαν φωτιά. Ο σερ Σέντρικ ξετύλιξε το σπαθί του, έτοιμος να πολεμήσει, αλλά η Λύρα είχε διαφορετικό σχέδιο. Χρησιμοποίησε τις ικανότητές της για να μεταμορφωθεί σε λύκο και έτρεξε κατευθείαν στον δράκο. Ο δράκος ξαφνιάστηκε και αποσπάστηκε στιγμιαία, δίνοντας στον Σέντρικ ένα άνοιγμα για να τον εμβολίσει.

Με ένα δυνατό χτύπημα, ο σερ Σέντρικ βύθισε το σπαθί του στην καρδιά του δράκου, σκοτώνοντας το θηρίο. Καθώς έβλεπαν το σώμα του δράκου να μετουσιώνεται σε καπνό, η Λύρα μεταμορφώθηκε ξανά στην αληθινή της μορφή. Ο σερ Σέντρικ έμεινε έκπληκτος από τις ικανότητές της και ήξερε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να πετύχει χωρίς τη βοήθειά της.

Από εκείνη την ημέρα, ο σερ Σέντρικ και η Λύρα έγιναν αχώριστοι. Ταξίδεψαν σε όλη τη γη, αντιμετωπίζοντας νέες προκλήσεις και πολεμώντας νέους εχθρούς. Και παρόλο που προέρχονταν από διαφορετικούς κόσμους, ήξεραν ότι η φιλία τους ήταν άθραυστη. Μαζί απέδειξαν ότι ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές υπάρχει πάντα ελπίδα.

Βασιλική Μπούζα

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα