Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια σκοτεινή και βρώμικη εργατούπολη που ξεχείλιζε δυσωδία και παρακμή, ήταν μια όμορφη γυναίκα που την έλεγαν Άβα. Κανείς δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο τον εβένινο χείμαρρο και τα μελί διαπεραστικά μάτια της σαν πετάριζε τα βλέφαρα της.  Μια ανερχόμενη τραγουδίστρια της Τζαζ που είχε ερωτευτεί έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ ονόματι Τζακ με την κλασική γκρίζα καπαρντίνα,  και τα ατελείωτα τσιγάρα, να ανάβουν το ένα μετά το άλλο.

Ο Τζακ ήταν ένας σκληραγωγημένος άνθρωπος, στοιχειωμένος από το παρελθόν του και τα πάθη του. Όταν όμως συνάντησε την Άβα, κάτι μαλάκωσε μέσα του. Ήταν δύο χαμένες ψυχές που βρήκαν παρηγοριά η μια στην άλλη.

Ο έρωτάς τους ήταν παθιασμένος και έντονος, αλλά και επικίνδυνος. Η δουλειά του Τζακ συχνά τον έβαζε σε κίνδυνο και η συναναστροφή της Άβα με το λάθος πλήθος την έκανε επίσης στόχο.

Παρά τους κινδύνους, δεν μπορούσαν να μείνουν μακριά ο ένας από τον άλλον. Τότε όμως χτύπησε η τραγωδία. Ένα βράδυ, η Άβα απήχθη από μια ομάδα γκάνγκστερ που αναζητούσε εκδίκηση από τον Τζακ. Την κράτησαν αιχμάλωτη, βασανίζοντάς την σε μια προσπάθεια να φτάσουν κοντά του.

Πληγωμένος και απελπισμένος, ο Τζακ έκανε ό,τι μπορούσε για να βρει την Άβα. Αλλά φαινόταν ότι χάθηκε κάθε ελπίδα. Αυτό ήταν μέχρι που η Άβα του εμφανίστηκε ως φάντασμα στις σκιές του υποκόσμου κι στη ζάλη του ποτού,  οδηγώντας τον στην τοποθεσία της και δίνοντάς του τη δύναμη να αντεπιτεθεί εναντίον των απαγωγέων τους.

Στο τέλος, ο Τζακ έσωσε την Άβα και διέφυγαν από την πόλη, αφήνοντας πίσω τους τα προβλήματά τους. Μπορεί ο έρωτάς τους να γεννήθηκε μέσα από τις σκιές και τον κίνδυνο, αλλά στο τέλος είχε επιβιώσει και θριάμβευσε.

Βασιλική Μπούζα

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα