Ο φόβος του Ντράκο Brian Schmidt

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια χώρα γεμάτη με αρχαία κάστρα και μαγικά πλάσματα, ζούσε ένας υπέροχος δράκος ονόματι Ντράκο. Ο Ντράκο είχε αστραφτερά λέπια που λαμπύριζαν σαν λιωμένος χρυσός και τα φτερά του άνοιγαν φαρδιά, επιδεικνύοντας μια συναρπαστική σειρά χρωμάτων, από φλογερό κόκκινο έως βαθύ λουλακί. Παρά τη μεγαλειώδη εμφάνισή του, ο δράκος είχε έναν κρυφό φόβο που τον κρατούσε αιχμάλωτο — φοβόταν να πετάξει.

Η πανύψηλη παρουσία του προκάλεσε σεβασμό και θαυμασμό από όλους όσοι τον κοιτούσαν. Με λέπια που λαμπύριζαν σαν λιωμένος χρυσός, οι εξωτερικές φολίδες του Ντράκο απέπνεαν μια απόκοσμη λάμψη. Κάθε μια ήταν τέλεια διαμορφωμένη, αντανακλώντας το φως με μια μαγευτική λάμψη.

Το σώμα του ήταν μυώδες και στιβαρό, που ταίριαζε σε ένα πλάσμα του μεγαλείου του. Ο λαιμός του δράκου ήταν μακρύς και χαριτωμένος, τονιζόταν από τη βασιλική κλίση του κεφαλιού του. Τα μάτια του, βαθιά και σοφά, εξέπεμπαν μια σπίθα εξυπνάδας και περιέργειας. Έλαμπαν με μια έντονη κεχριμπαρένια απόχρωση, αναδίδοντας μια αύρα αρχαίας σοφίας.

Τα φτερά του Ντράκο ήταν μια εκπληκτική εμφάνιση χρωμάτων. Σαν καμβάς ζωγραφισμένος από τους θεούς, μεταπηδούσαν από το φλογερό κόκκινο σε αποχρώσεις του πορτοκαλί, αναμειγνυόμενες με μεγαλοπρεπείς κηλίδες του χρυσού και τελικά καταλήγαν σε βαθύ λουλακί στα άκρα των φτερών. Όταν απλώνόταν ευρύ, το άνοιγμα των φτερών του προκαλούσε δέος, ικανό να δημιουργήσει μια ριπή ανέμου που θα μπορούσε να σαρώσει τη γη.

Η ουρά του, στολισμένη με αιχμηρές ράχες, σέρνονταν πίσω του σαν βασιλικό λάβαρο, που κουνιόταν με χαριτωμένο ρυθμό. Ήταν μια απόδειξη της δύναμης και του ελέγχου του, καθώς έκανε ελιγμούς αβίαστα στους ουρανούς.

Παρά την τρομερή του εμφάνιση, ο Ντράκο διέθετε ένα ευγενικό πνεύμα που έλαμπε μέσα από τα μάτια του. Έτρεφε μια ευγενική καρδιά και μια αδιάκοπη επιθυμία να νικήσει τον φόβο του και να αγκαλιάσει το αληθινό του πεπρωμένο.

Ο Ντράκο ζούσε στην κορυφή ενός πανύψηλου κάστρου, ψηλά σε μια βουνοκορφή. Λέγεται ότι οι πρόγονοί του προστάτευαν το κάστρο και τους θησαυρούς του για αιώνες, αλλά ο φόβος του Δράκο τον εμπόδισε να εκπληρώσει το πεπρωμένο του. Κάθε μέρα, παρακολουθούσε τα πουλιά να πετάγονται στον ουρανό, με τις χαριτωμένες κινήσεις τους να τον βάζουν σε πειρασμό, αλλά ο φόβος του τον ρίζωνε γερά στο έδαφος.

Εν τω μεταξύ, σε ένα κοντινό χωριό, μια νεαρή και πνευματώδης κοπέλα ονόματι Μία είχε όνειρα τόσο απέραντα όσο ο ανοιχτός ουρανός. Η Μία είχε κληρονομήσει το ιπτάμενο πλοίο του παππού της, ένα υπέροχο σκάφος στολισμένο με αστραφτερά φτερά και τροφοδοτούμενο από μαγικούς κρυστάλλους. Περνούσε τις μέρες της ταλαιπωρώντας το πλοίο στα ουράνια σύννεφα, ονειρευόταν να πετάξει στα ύψη μέσα από τα σύννεφα και να ανακαλύψει νέα εδάφη.

Η Μία είχε ένα στέμμα από ατίθασες, καστανιές μπούκλες που πλαισίωναν το πρόσωπό της με μια αύρα άγριας ομορφιάς. Τα μαλλιά της χόρευαν ελεύθερα στον άνεμο, αντικατοπτρίζοντας το περιπετειώδες και ελεύθερο πνεύμα της. Τα ζεστά, καστανά μάτια της άστραφταν από περιέργεια και ακόρεστη δίψα για γνώση.

Είχε μια ηλιοκαμένη επιδερμίδα, με μια υγιή λάμψη από τις αμέτρητες εκδρομές της. Τα ροδαλά μάγουλά της καθρέφτιζαν τη χαρά που έβρισκε στο πέταγμα του ουρανού. Το χαμόγελο της Μίας φώτιζε τον κόσμο γύρω της.

Η μικροκαμωμένη φιγούρα της εξέπεμπε μια ατίθαση αύρα που διέψευδε το νεαρό της ηλικίας της. Κινούταν με χάρη, τα βήματά της ανάλαφρα και ευκίνητα, σαν να ήταν πάντα έτοιμη να πετάξει. Συχνά φορούσε πρακτικό ένδυμα κατάλληλο για τις περιπέτειές της, προτιμώντας άνετα παντελόνια και ένα φαρδύ τοπ με ζακέτα με κρόσια.

Γύρω από το λαιμό της, η Μία φορούσε ένα μενταγιόν με μια μινι πυξίδα, που συμβολίζετην ακλόνητη αίσθηση κατεύθυνσης και την τάση της για εξερεύνηση. Τα αυτιά της ήταν στολισμένα με μικρά, λεπτεπίλεπτα σκουλαρίκια σε σχήμα φτερού.

Στα μάτια της, μπορούσε κανείς να δει ένα μείγμα αποφασιστικότητας και καλοσύνης. Η Μία είχε μια συμπονετική καρδιά, πάντα έτοιμη να δώσει ένα χέρι βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη. Το πνεύμα της ήταν αληθινού τυχοδιώκτη, που προσπαθούσε να ανακαλύψει τα θαύματα του κόσμου και να τα μοιραστεί με άλλους.

Μια μοιραία μέρα, η Μία άκουσε τους ψιθύρους ενός δράκου που λαχταρούσε να πετάξει. Ενθουσιασμένη από την ιστορία, ξεκίνησε μια περιπέτεια για να βρει τον Ντράκο. Με οδηγό την ακλόνητη περιέργεια και τη συμπόνια της, η Μία έφτασε στο κάστρο όπου διέμενε το μαγικό πλάσμα. Τα μάτια του δράκου άνοιξαν διάπλατα από έκπληξη καθώς είδε τη νεαρή κοπέλα και το ιπτάμενο πλοίο της.

Η Μία, με ένα ζεστό χαμόγελο, πλησίασε τον Ντράκο και μίλησε απαλά: «Μη φοβάσαι, ισχυρέ Ντράκο. Ήρθα να σε βοηθήσω να νικήσεις τον φόβο σου και να ανέβεις στους ουρανούς». Εξήγησε ότι το ιπτάμενο πλοίο της διέθετε μαγεία που θα μπορούσε να τον παρακινήσει να ξεπεράσει τον φόβο του και να απελευθερώσει τις πραγματικές του δυνατότητες.

Ο Ντράκο ήταν διστακτικός, αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ελπίδα που τρεμόπαιζε μέσα στα λόγια της Μία. Με τρόμο, ανέβηκε στο πλοίο και η Μία τους οδήγησε στην απέραντη έκταση του ουρανού. Καθώς το πλοίο ανέβαινε ψηλότερα, η καρδιά του Ντράκο χτυπούσε γρήγορα, ο φόβος του απειλούσε να τον καταβροχθίσει. Όμως η Μία τον καθησύχασε, υπενθυμίζοντάς του την έμφυτη δύναμή του και την ομορφιά που τον περίμενε στα ουράνια.

Κάθε στιγμή που περνούσε, ο φόβος του Ντράκο άρχιζε να μειώνεται. Ένιωσε τον άνεμο να περνάει ορμητικά μέσα από τα φτερά του, σηκώνοντάς τον όλο και πιο ψηλά. Καθώς το πλοίο της Μία γλιστρούσε με χάρη στα σύννεφα, τα φτερά του Ντράκο άνοιξαν με νέα αυτοπεποίθηση. Θαύμασε το εκπληκτικό πανόραμα από κάτω, τους κυματιστούς λόφους και τα αστραφτερά ποτάμια, όλα λουσμένα στο χρυσαφένιο φως του ήλιου που δύει.

Η Μία και ο Ντράκο πετάξαν μαζί στους ουρανούς, σχηματίζοντας έναν άρρηκτο δεσμό εμπιστοσύνης και θάρρους. Η καθοδήγηση και η ενθάρρυνση της Μία βοήθησαν τον νέο της φίλο να απελευθερώσει την αδρανοποιημένη δύναμη μέσα του. Ο φόβος του μεταμορφώθηκε σε έξαρση καθώς ανακάλυψε την ελευθερία και τη χαρά της πτήσης.

Από εκείνη την ημέρα και μετά, ο Ντράκο έγινε σύμβολο γενναιότητας και απελευθέρωσης. Με τη Μία στο πλευρό του, ξεκίνησαν θαυμαστές περιπέτειες, εξερευνώντας νέες χώρες και διαδίδοντας ιστορίες για το εκπληκτικό ταξίδι τους. Ο φόβος του δράκου να πετάξει αντικαταστάθηκε από μια αγάπη για τους απέραντους ουρανούς και ορκίστηκε να προστατεύσει το κάστρο από ψηλά, όπως έκαναν οι πρόγονοί του για γενιές.

Βασιλική Μπούζα

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα