Θαλασσινός αφρός σαν γεύτηκε την αλμύρα στα χείλη του. Σύντομα θα ανακάλυπτε στεριά. Τουλάχιστον έτσι είχαν ορίσει οι μοίρες.  Πάθος γυμνό, τυλιγμένο στα σεντόνια του λάγνου έρωτα. Εραστής των αισθήσεων κι δαμαστής των φλογισμένων κυμάτων. Λιμάνι του, η λαχτάρα, η εξερεύνηση του χειμαρρώδους ωκεανού. Κλέφτης πόθος, η μυστική του ερωμένη. Κουρσάρος της καρδιάς, μιας νεαρής πλανεύτρας. Ληστής της αποπλάνησης...

   Νανούρισpirateμα στα χείλη, γλυκιά προσευχή στα εσώψυχα της κλίνης, κάποιοι το αποκαλούν κουκέτα, άλλοι αμπάρι, κι οι υπόλοιποι θάνατο. Σημασία έχει η φλόγα που αναγεννιόταν στα σπλάχνα σαν τρεφόταν με την ελπίδα. Σαν φτερούγισμα, υπόκωφη κραυγή ταξίδευε η επιθυμία του να κατακερματίζει τον ουράνιο θόλο. Στο μονοπάτι των αστεριών αναζητά την λύτρωση με σύμμαχο τους ασκούς του Αιόλου.

   Αγάπη από μάλαμα κι ασήμι. Ζωσμένη στο θηκάρι σαν πολεμά τους δαίμονες της λήθης. Ανυπόταχτος σαν το θαλασσινό αγέρι  κι ανάλαφρος σαν τον αχνό από το πρωινό πούσι. Ορμητικός σαν το μένος της φουρτούνας κι παράτολμος σαν το δολοφονικό βλέμμα της τρικυμίας. Το βλέμμα του κεχριμπάρι, πυρωμένες φλόγες ξεπηδούν απο οργισμένες ίριδες σαν καυτό ατσάλι.

  Οι παφλασμοί των κυμάτων, σαγήνη του Ποσειδώνα.  Σειρήνες ανακαλούν μνήμες στην σκέψη του να μπουν. Να του ρουφήξουν την ψυχή να του στραγγίξουν το κορμί. Κι όμως αυτός μυστικά τις παρατηρεί. Μάγισσες ρίχνουν τα χαρτιά τους κι μάντισσες τα δίχτυα τα μαγικά τους. Σε έτρεξαν ερωμένες, μα καμιά δεν κατάφερε να κλέψει την λατρεία για την γυναίκα θάλασσα, η οποία απλόχερα χαρίζει χίλιες αγκαλιές αντανακλώντας το φως των αστεριών. Πιστός στο άγγιγμα της αρνιόταν να φιλήσει γλυκύτερα χείλη. Τι κι αν γνώριζε την πίκρα που άφηναν. Τον αβάσταχτο πόνο κι τον οδυρμό της. Καράβια, ναυτικοί, χίλιοι δυο νοματαίοι, θυσία στο βυθό της αναζητώντας στολίδια. Πέπλο εβένινο βελούδο σκέπασε τις χήρες, σαν καταχνιά απλώθηκε στην ψυχή τους.

  Κι όμως πειρατής της αλμύρας ζητάει τον θρύλο του να πουν. Κλέφτης των ονείρων, μουτσος του καταστρώματος κι θερμαστής του απείρου. Κυβερνήτης των επτά θαλασσών. Ποιητής με όπλο έναν διαβήτι, αστρολάβο  κι ματογυάλια. Πολεμιστής, υπέρμαχος της δικαιοσύνης με όπλο ένα θηκάρι. Η ιστορία του, μύθος ποθει να γίνει. Με γαλέρα την ελπίδα στις αβύσσου ανάμεσα σε γαμψά βράχια αναζητά μια καρδιά, πάλλεται καρδιοχτυπά, χίλια στολίδια συντροφεύουν την μοναξιά.

 VickyGB

 

PIRATE7

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα