Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια χώρα μακρινή, ήταν ένας σκοτεινός μάγος ονόματι Ζέφυρος. Ήταν ισχυρός και τον φοβόντουσαν πολλοί, αλλά είχε ένα μυστικό - ήταν ερωτευμένος με μια κοπέλα που λεγόταν Λίλα. Δυστυχώς για τον Ζέφυρο, η Λίλα δεν τον αγάπησε πίσω. Τον έβρισκε σκληρό και εγωιστή και πάντα απέρριπτε τις την οποιαδήποτε προσπάθεια ένδειξης αγάπης και θαυμασμού του.

Ο Ζέφυρος ήταν ένας ψηλός άντρας, με μακριά εβένινα μαλλιά που κυλούσαν στην πλάτη του σαν ποτάμι από μαύρο μετάξι. Τα διαπεραστικά μπλε μάτια του ήταν ψυχρά και το δέρμα του ήταν χλωμό σαν το φως του φεγγαριού. Φορούσε μακριές ρόμπες από βαθύ μοβ και μαύρο, κεντημένα με περίπλοκα χρυσά σχέδια που έμοιαζαν να μετατοπίζονται και να χορεύουν στις σκιές.

Παρά τη σκοτεινή εμφάνισή του, υπήρχε κάτι μαγνητικό στον Ζέφυρο που τράβηξε τους ανθρώπους κοντά του. Τον λαό του όπως τον αποκαλούσε. Ήταν σαγηνευτικός και πειστικός και είχε απίστευτη πειθώ και επιχειρήματα.

Ωστόσο, η εμμονή του με τη Λίλα τον είχε αλλάξει. Είχε γίνει πιο αδίστακτος, χειριστικός και η κάποτε γοητευτική του επιρροή του είχε μετατραπεί σε κάτι πολύ πιο σκοτεινό και πιο επικίνδυνο. Ηταν μια περίπλοκη και ενδιαφέρουσα φιγούρα, με ισχυρή παρουσία και σκοτεινή αύρα.

Αντιθέτως η Λίλα ήταν μια νεαρή γυναίκα με μακριά, γαλάζια μαλλιά που έπεφταν στην πλάτη της κατά κύματα. Είχε εντυπωσιακά μπλε μάτια που άστραφταν σαν ζαφείρια και το δέρμα της ήταν λείο και αψεγάδιαστο.

Ήταν λεπτή και χαριτωμένη, με ντελικάτα χαρακτηριστικά που της έδιναν μια γαλήνια και αιθέρια ποιότητα. Τα ρούχα της συχνά αντανακλούσαν την αγάπη της για τον ωκεανό και τον ουρανό και συχνά φορούσε αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου που καθρεφτίζουν τα χρώματα της θάλασσας και του ουρανού.

Παρά την ευγενική εμφάνισή της, η Λίλα ήταν μια δυνατή και αποφασιστική γυναίκα που δεν φοβόταν να υπερασπιστεί αυτό που πίστευε. Ήταν πιστή στους φίλους και την οικογένειά της και ήταν πρόθυμη να ρισκάρει τα πάντα για να τους προστατεύσει.

Ο Ζέφυρος ήταν ένα εξαιρετικά επικίνδυνο άτομο, τόσο όσον αφορά τις μαγικές του ικανότητες όσο και την προθυμία του να τις χρησιμοποιήσει για να πάρει αυτό που ήθελε. Είχε περάσει πολλά χρόνια μελετώντας τις σκοτεινές τέχνες και είχε γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς μάγους στη χώρα.

Ήταν σε θέση να ελέγξει τη σκοτεινή και επικίνδυνη μαγεία, την οποία χρησιμοποιούσε για να ελέγχει και να χειραγωγεί τους γύρω του. Μπορούσε να καλέσει σκοτεινά πλάσματα από άλλα βασίλεια και να τα λυγίσει στη θέλησή του και μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη μαγεία του για να κάνει ισχυρά ξόρκια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν καταστροφή και χάος.

Ήταν επίσης πρόθυμος να χρησιμοποιήσει βία και βία για να πετύχει τους στόχους του. Δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να πληγώσει ή ακόμα και να σκοτώσει όσους μπήκαν στο δρόμο του ή αρνούνταν να ακολουθήσουν τις εντολές του.

Όταν ήρθε η ώρα για τη Λίλα, η εμμονή του Ζέφυρο μαζί της τον είχε οδηγήσει να γίνει ακόμα πιο επικίνδυνος. Ήταν πρόθυμος να την απαγάγει και να τη φυλακίσει παρά τη θέλησή της και θα έκανε τα πάντα για να την κρατήσει μαζί του για πάντα.

Μια μέρα, ο Ζέφυρος αποφάσισε ότι δεν άντεχε άλλο. Απήγαγε τη Λίλα από το δάσος όπου μάζευε βότανα και την πήγε στο Ουράνιο Παλάτι, ένα μαγικό βασίλειο που αιωρούνταν ψηλά πάνω από τα σύννεφα. Το παλάτι ήταν φτιαγμένο από αστραφτερό λευκό μάρμαρο και οι κήποι του ήταν γεμάτοι με τα πιο όμορφα λουλούδια σε όλη τη γη. Στο παλάτι, η Λίλα κρατήθηκε αιχμάλωτη, αναγκασμένη να περνάει τις μέρες της κοιτάζοντας τη μαγευτική θέα του κόσμου από κάτω.

Καθ' όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας της με τον Ζέφυρο, έδειξε μεγάλο θάρρος και ανθεκτικότητα, χωρίς να εγκαταλείπει ποτέ την ελπίδα ότι μια μέρα θα δραπετεύσει και θα επέστρεφε στον κόσμο που αγαπούσε. Η εσωτερική της δύναμη και ομορφιά την έκαναν ένα λαμπερό φως στο σκοτάδι, και ήταν η γενναιότητα και η αποφασιστικότητά της που κράτησαν ζωντανή την σπίθα της επιστροφής.

Μια μέρα, ένας γενναίος ήρωας από τη Χώρα του Ωκεανού ονόματι Έιντεν βρέθηκε στο Ουράνιο παλάτι σε ένα απόσπασμα που είχαν στείλει οι βασιλείς του σε ένδειξη καλής θελήσεως στον Ζέφυρο. Είχε ακούσει για τη σύλληψη της Λίλας και ήταν αποφασισμένος να τη σώσει. Ο Έιντεν ήταν ένας ικανός μαχητής και είχε μια καρδιά γεμάτη γενναιότητα και καλοσύνη.

Ο Έιντεν ήταν ένας μυώδης και γυμνασμένος άντρας, με φαρδιούς ώμους και δυνατή σωματική διάπλαση. Είχε κοντά, ανακατωμένα μαλλιά στο χρώμα του ήλιου και τα μάτια του ήταν μια λαμπερή απόχρωση του πράσινου που έμοιαζε να αστράφτει στο φως.

Ήταν ικανός μαχητής και είχε περάσει πολλά χρόνια εκπαίδευσης στις πολεμικές τέχνες και τη ξιφομαχία. Ήταν γρήγορος και ευκίνητος, με αστραπιαία αντανακλαστικά που τον έκαναν τρομερό αντίπαλο στη μάχη.

Παρά την εντυπωσιακή του εμφάνιση με την στολή με το σύμβολο του ωκεανού, ο Έιντεν ήταν επίσης γνωστός για την ευγενική του καρδιά και την ευγενική του φύση. Ήταν πάντα πρόθυμος να δώσει μια χείρα βοηθείας σε όσους είχαν ανάγκη, και η συμπόνια και η ενσυναίσθησή του τον έκαναν αγαπημένο μέλος της κοινότητάς του.

Όταν ο Έιντεν έμαθε ότι η Λίλα είχε απαχθεί από τον Ζέφυρο, ήξερε ότι έπρεπε να ενεργήσει γρήγορα για να τη σώσει. Μάζεψε μια μικρή ομάδα επιδέξιων πολεμιστών, μάλιστα κάποιοι ήταν από το άγημά του και ξεκίνησε ένα επικίνδυνο ταξίδι προς το Ουράνιο Παλάτι, όπου πίστευε ότι η Λίλα κρατούνταν αιχμάλωτη.

Όταν τελικά έφτασαν στο Ουράνιο Παλάτι, διαπίστωσαν ότι ήταν βαριά φυλασσόμενο και προστατευμένο από ισχυρά ξόρκια και γητεύσεις. Αλλά ο Έιντεν ήταν αποφασισμένος να βρει τη Λίλα και χρησιμοποίησε τις ικανότητές του ως πολεμιστής για να παλέψει μέσα από τους φρουρούς και να σπάσει τα μαγικά εμπόδια που στέκονταν στο δρόμο του.

Τελικά, ο Έιντεν έφτασε στο εσωτερικό ιερό του παλατιού, όπου βρήκε τη Λίλα φυλακισμένη σε έναν σκοτεινό και θάλαμο. Ήταν αδύναμη και φοβισμένη, αλλά τα μάτια της έλαμψαν με ελπίδα όταν είδε τον Έιντεν και την ομάδα του.

Χωρίς δισταγμό, ο Έιντεν όρμησε στο πλευρό της Λίλα και έσπασε τις αλυσίδες που την έδεσαν. Μαζί, θα πολέμησαν για να βγουν από το παλάτι και να επιστρέψουν στην ασφάλεια της Γης του Ωκεανού, όπου θα μπορούσαν επιτέλους να απελευθερωθούν από τα χέρια του Ζέφυρου.

Καθώς ο Έιντεν και η Λίλα κατέβαιναν από το Ουράνιο Παλάτι, συνάντησαν πολλά εμπόδια. Ο Ζέφυρος είχε στήσει μαγικά φράγματα και παγίδες για να εμποδίσει οποιονδήποτε να φύγει από το παλάτι, αλλά ο Έιντεν χρησιμοποίησε τις δεξιότητες και την εμπειρία του για να τα περιηγηθεί.

Κάποια στιγμή έπρεπε να αντιμετωπίσουν ένα σμήνος από σκοτεινά πουλιά που ο Ζέφυρος είχε καλέσει για να τους επιτεθεί. Ο Έιντεν τους πολέμησε ενώ η Λίλα χρησιμοποίησε τις γνώσεις της για τη μαγεία για να τα προστατεύσει από τα νύχια και τα ράμφη των πουλιών.

Έπρεπε επίσης να περιηγηθούν σε έναν λαβύρινθο από σκοτεινούς διαδρόμους γεμάτους ψευδαισθήσεις και παγίδες. Ο Έιντεν χρησιμοποίησε τη γρήγορη σκέψη και τη διαίσθησή του για να τους οδηγήσει στο λαβύρινθο, ενώ η Λίλα χρησιμοποίησε τη μαγεία της για να διαλύσει τις ψευδαισθήσεις και να απενεργοποιήσει τις παγίδες.

Καθώς κατέβαιναν πιο πέρα, συνάντησαν ισχυρούς ανέμους και ταραχώδη καιρό. Ο Έιντεν ήξερε ότι χρειάζονταν έναν τρόπο να ξεφύγουν από τους θυελλώδεις ουρανούς, γι' αυτό πρότεινε να χρησιμοποιήσει ένα από τα ιπτάμενα πλοία που είχε δει στο παρελθόν στη Χώρα του Ωκεανού.

Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του για την πτήση, ο Έιντεν μπόρεσε να πιλοτάρει το πλοίο και να πλοηγηθεί με ασφάλεια στους θυελλώδεις ουρανούς. Η Λίλα χρησιμοποίησε τη μαγεία της για να αποκρούσει κάθε σκοτεινή μαγεία που τους έστελνε ο Ζέφυρος.

Τελικά, προσγειώθηκαν στο έδαφος με ασφάλεια, και η Λίλα ήταν πανευτυχής που επέστρεψε στη γη που γνώριζε τόσο καλά. Καθώς κατέβαιναν, η Λίλα είδε τα θαύματα του κόσμου από κάτω της για πρώτη φορά εδώ και εβδομάδες και συνειδητοποίησε πόσο της είχαν λείψει.

Πήραν το δρόμο της επιστροφής στο χωριό της, όπου τους υποδέχτηκαν ως ήρωες για τη γενναιότητά τους, με τον Ζέφυρο να παραμονεύει και κα σκέφτεται την επόμενη κίνησή του, με οποιαδήποτε κόστος, ακόμη και αν ήταν να εισβάλει στην Χώρα του ωκεανού. Eτσι άρχισε να συγκεντρώνει έναν ισχυρό στρατό από πλάσματα και στρατιώτες από όλη τη γη. Τους υποσχέθηκε μεγάλες ανταμοιβές και πλούτη, αν θα τον ενώσουν στην προσπάθειά του για εκδίκηση.

Το Ουράνιο Παλάτι παρέμεινε ψηλά στα σύννεφα, σύμβολο της δύναμης της σκοτεινής αγάπης και της γενναιότητας ηρώων, που πάρα τις δυσκολίες κατάφεραν να επιβιώσουν.

Βασιλική Μπούζα

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα