Το πνεύμα του δάσους the gorgonist

Η πηγή του πιο γλυκού ρυακιού στο δάσος είναι το μικρό πνεύμα της φύσης. Το παρακολουθούν δύο δρυάδες, έτσι δεν θα είναι ποτέ μόνο του.
Οι Δρυάδες, ως πνεύματα δέντρων, έχουν μια βαθιά σχέση με τον φυσικό κόσμο. Έιναι γνώριμοι με τα μυστικά και τις ιστορίες που ψιθυρίζονται ανάμεσα φυλλώματα των δέντρων. Με την αρχαία σοφία τους, προσφέρουν καθοδήγηση και συντροφικότητα στο πνεύμα της φύσης, διασφαλίζοντας ότι δεν είναι ποτέ μοναχικό στα καθήκοντά του.


Τα δέντρα, όντας σιωπηλοί παρατηρητές του δάσους, παρέχουν στο πνεύμα της φύσης και στις δρυάδες άφθονο κουτσομπολιό. Μεταφέρουν τις ιστορίες του δάσους, ψιθυρίζοντας ιστορίες για τα πλάσματα που περνούν κάτω από τα κλαδιά τους, τις εποχές που έρχονται και φεύγουν και τον διαρκώς μεταβαλλόμενο χορό της ζωής. Το πνεύμα της φύσης και οι δρυάδες, με τη σειρά τους, δανείζουν τα αυτιά τους στα δέντρα, ακούγοντας τα αρχαία παραμύθια που μοιράζονται.

Σε αυτή τη συμβιωτική σχέση, το πνεύμα της φύσης και οι σύντροφοί του, όχι μόνο εξασφαλίζουν την ευημερία του δάσους αλλά συμβάλλουν και στη μαγική του αύρα. Η παρουσία τους προσθέτει μια αιθέρια πινελιά, υπενθυμίζοντας σε όλους όσους περιπλανώνται στο δάσος τη διασύνδεση όλων των ζωντανών όντων.


Έτσι, καθώς μπαίνεις στο δάσος και συναντάς το πιο γλυκό ρυάκι, μπορεί να ρίξεις μια γεύση από το μικρό πνεύμα της φύσης και τους πιστούς φίλους του. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εκτιμήσετε την παρουσία τους και τη γοητεία που φέρνουν στον φυσικό κόσμο, γιατί είναι φύλακες της ομορφιάς, της αρμονίας και των μυστικών που ψιθυρίζονται ανάμεσα στα δέντρα.

 Μαζί, το τρίο δημιουργεί μια αρμονική ισορροπία μεταξύ του πνευματικού και του φυσικού πεδίου. Το μικρό πνεύμα της φύσης, με την έμφυτη ικανότητά του να διοχετεύει την ενέργεια της γης, θρέφει το ρέμα, επιτρέποντας στα νερά του να κυλούν γλυκά μέσα στο δάσος. Αυτή η άφθονη πηγή νερού συντηρεί την ποικιλόμορφη ζωή που ευδοκιμεί στα δάση, από τα πανύψηλα δέντρα μέχρι τα μικρότερα πλάσματα του δάσους.

Βασιλική Μπούζα

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα