KRESENTO 1Κρεσέντο. Είναι ο τίτλος του δεύτερου βιβλίου της σειράς Αγγελική Σιωπή. Ετυμολογικά η λέξη κρεσέντο παραπέμπει στην κορύφωση, στην αύξηση της έντασης ή της δύναμης σε ένα μουσικό κομμάτι. Και η ιστορία της Becca Fitzpatrick κορυφώνεται, φτάνει στο πιο υψηλό της σημείο, συνεπαίρνει μαζί της τον αναγνώστη και μετά σταματά. Για να καταλήξει στην σιγή! Έτσι ακριβώς θα χαρακτήριζε κάποιος την ιστορία της Νόρα και του Πατς. Μια θυελλώδης σχέση θα έλεγα, που τα βάσανα της δεν έχουν τελειωμό. Ας δούμε όμως πρώτα μερικά στοιχεία για την υπόθεση του βιβλίου.

Ο Πατς μετά την θυσία της Νόρα παίρνει πίσω τα φτερά του. Πλέον είναι ο φύλακας άγγελος της και με τους δυο τους πιο ερωτευμένους από ποτέ. Κάτι όμως δεν πάει καλά με τον Πατς. Ύστερα από το φιάσκο της ερωτικής εξομολόγησης της Νόρα, εκείνος αρχίζει να φέρετε περίεργα και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ξεκινάει να κάνει παρέα με την Μάρσι Μίλαρ, την μεγαλύτερη εχθρό της Νόρα αλλά και της καλύτερης της φίλη Βι. Η ρήξη για τους δύο νέους θα έρθει σύντομα. Η Νόρα προσπαθεί να πάρει ένα διαφορετικό μονοπάτι, μακριά από τον Πατς. Τα καινούργια της μπλεξίματα όμως, θα την φέρνουν συνέχεια μπροστά του. Ένα καινούργιο πρόσωπο μπαίνει στην ιστορία, που δείχνει να γοητεύει την νεαρή κοπέλα. Μυστικά και ακόμα περισσότερα ψέματα έρχονται στο φως, αλλά και ένας εχθρός, χειρότερος από τον προηγούμενο.

Τελειώνοντας το πρώτο βιβλίο με τίτλο Αγγελική Σιωπή, είχα μείνει απόλυτα ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Αρχίζοντας όμως το δεύτερο βιβλίο, το Κρεσέντο, έμεινα κυριολεκτικά στήλη άλατος από τα πρώτα, κιόλας κεφάλαια. Διψασμένη να μάθω περισσότερα, διάβαζα την εξέλιξη της ιστορίας με κομμένη την ανάσα και την αγωνία μου στα ύψη.

Το γεγονός ότι ο Πατς έχει πίσω τα φτερά του έχει τα θετικά του, αλλά κυρίως έχει και τα αρνητικά του. Δεν μπορεί να ζήσει τον έρωτα του για την Νόρα, χωρίς πιέσεις και δεσμεύσεις από τους αρχάγγελους, κάτι που τον πληγώνει. Ο Πατς κινδυνεύει να καεί στην κόλαση, αν η αληθινή φύση της σχέσης τους αποκαλυφθεί, για αυτό η Νόρα παίρνει την γενναία απόφαση (και την πιο ηλίθια για μένα) να τον απομακρύνει από κοντά της, για δικό του καλό. Το πλήγμα στην σχέση τους είναι μεγάλο και ένα τεράστιο τείχος απόστασης και θυμού υψώνεται ανάμεσα τους. Το αν σπάσει είναι καθαρά θέμα επιλογής, των ηρώων μας.

Η Νόρα βασανίζεται από τα αποτελέσματα των πράξεων της. Ναι μεν αγαπάει τον Πατς, δεν θέλει όμως να είναι εκείνη υπεύθυνη για τον χαμό του. Για αυτό στην αρχή γοητεύετε λίγο από τον Σκοτ, πρώην γείτονα και φίλο της από την παιδική της ηλικία, που μετακομίζει ξανά στην πόλη τους. Ο Σκοτ όμως έχει τα δικά του μυστικά και τους δικούς του δαίμονες να αντιμετωπίσει. Δαίμονες που συμπεριλαμβάνουν και την Νόρα, αφού η κοπέλα δεν θα τον αφήσει σε ησυχία μέχρι να μάθει τι κρύβει.

Από την μία μεριά έδειξα κατανόηση στην πρωταγωνίστρια του βιβλίου. Αγαπάει τον Πατς και θέλει το καλύτερο για εκείνον, ακόμα και αν οι πράξεις τους, ο θυμός που βγάζουν ο ένας πάνω στον άλλον και τα παράπονα, πληγώνουν και τους δύο. Από την άλλη όμως παρακαλούσα τον Θεό να με αφήσει να μπουκάρω στις σελίδες του βιβλίου και να της τα ψάλλω όχι μόνο ένα χεράκι, αλλά και δύο και τρία και πολύ περισσότερα. Αν ήμουν η Βι, σίγουρα θα την χαστούκιζα για να έρθει στα συγκαλά της. Αν κάτι δεν μου άρεσε σε αυτό το βιβλίο, είναι η εμφανής απουσία του Πατς. Οι σκηνές μεταξύ των δύο ηρώων μας, λιγοστές. Πάντα με άφηναν με το αίσθημα της πικρίας και του θυμού. Αργότερα, προς το τέλος του βιβλίου κατάλαβα πως η απουσία του Πατς, ήταν απαραίτητη για την ροή της ιστορίας, που η συγγραφέας εξυφαίνει αριστουργηματικά.

Τέλος, οι καινούργιες περιπέτειες της Νόρα, φέρνουν στο φως σημαντικές αποκαλύψεις και μυστικά, που η συγγραφέας δεν αποκαλύπτει αμέσως. Αντιθέτως, βασανίζει τον αναγνώστη μέχρι τα τελευταία κεφάλαια, όπου τα δίνει κυριολεκτικά όλα και σε αφήνει να αναρωτιέσαι ηχηρά, τι ακριβώς έγινε μόλις τώρα;

Τα γεγονότα που διαδέχονται το ένα το άλλο, οι αστραπιαίες εξελίξεις, η διαρκής δράση και τα πλούσια συναισθήματα που ξεχειλίζουν από τις σελίδες του βιβλίου, θα σας κάνουν να μην θέλετε να το αφήσετε από τα χέρια σας. Τίποτα δεν είναι αναμενόμενο και όπως φαίνεται. Για κάθε μικρή, απειροελάχιστη πράξη των ηρώων μας, υπάρχει και η αντίθετη αντίδραση που κάνουν τον κόσμο τους άνω κάτω, εκπλήσσοντας μας διαρκώς. Η ιστορία γίνεται πιο σκοτεινή, προετοιμάζοντας μας για το απόλυτο σκοτάδι του επόμενου βιβλίου. 

Η γρήγορη και καταιγιστική πλοκή θα σας αφήσει με κομμένη την ανάσα, κρατώντας το ενδιαφέρον σας μέχρι και την τελευταία σελίδα. Ενώ οι κινηματογραφικές σκηνές της συγγραφέως, μας παρασύρουν σε έναν κόσμο που είναι γεμάτος από φαντασία, αγάπη, έκπτωτους αγγέλους και πολλά, μα πολλά μαύρα φτερά.Σίγουρα είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσετε. Εγώ προσωπικά αδημονώ για την συνέχεια.

Χριστίνα Μιχελάκη

Ονομάζομαι Χριστίνα, όπως πολύ καλά βλέπετε και ζω στο όμορφο Ηράκλειο της Κρήτης. Είμαι σύζυγος και χαζομαμά. Αγαπάω πολύ την λογοτεχνία για αυτό όπου σταθώ και όπου βρεθώ, είμαι με ένα βιβλίο στο χέρι. Μην με ρωτήσετε ποιος είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας γιατί είναι πολλοί! Ως αθεράπευτη ονειροπόλα, πολλές φορές οι ιστορίες που παλεύουν μέσα στο κεφάλι μου με συνεπαίρνουν. Γι΄ αυτό και γω της γράφω δίνοντας τους πλήρη ελευθερία. Το πρώτο μου βιβλίο έχει τίτλο Τα Αστέρια Του Πεπρωμένου, ενώ άλλες συμμετοχές μου μπορείτε να βρείτε στις ανθολογίες, Το ξύπνημα, Σκοτάδι, Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI,που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Συμπαντικές διαδρομές, αλλά και στο site thebluez.gr.

Διαβάστε περισσότερα