Μάργω - Φως και φωτιά :Φώτης Κατσιμπούρης

Γράφτηκε από την

margo fos kai fotia katsibourisΈνα σκοτεινό απολαυστικό θρίλερ με κινηματογραφική ροή, νότες αισθησιασμού και γεύση αποκρυφισμού. Η αιωνιότητα της γυναικείας φύσης , μητέρας γης αποκαλύπτεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και μας κάνει να αναρωτηθούμε αν πραγματικά δίνουμε τον απαραίτητο σεβασμό στο πρόσωπό της.

Ομολογώ πως ο έρωτας μου με την Μάργω, ήταν κεραυνοβόλος Γνωρίζετε εκείνες τις περιπτώσεις που το βιβλίο επιλέγει τον αναγνώστη, κι όχι ο αναγνώστης το βιβλίο; Κάπως έτσι αισθάνθηκα κι εγώ σαν βρέθηκε στο απέναντι ράφι του βιβλιοπωλείου Θες η αιθέρια ομορφιά της νύμφης του βουνού μαγνήτισε το βλέμμα μου με την απόκοσμη αύρα της να ακτινοβολά ερωτισμό μπρος το πολλά υποσχόμενο μυστηριώδη υπόβαθρο. Διαβάζοντας την πλοκή οπισθόφυλλου δεν θα κρύψω πως στο μυαλό μου ήρθαν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της αρχέγονης Θεότητας Λίλιθ , πρώτης γυναίκας του Αδάμ. Οπότε η ίδια λατρεύοντας την λογοτεχνία του φανταστικού δεν θα μπορούσε να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της βιβλιοθήκης μου. Να συμπληρώσω πως ολοκληρώνοντας το βιβλίο ο συγγραφέας κατάφερε να με βάλει σε σκέψεις για τις πτυχές της γυναικείας φύσης σαν οντότητα και ανάλογα με τους αιώνες , τις εκάστοτε συνθήκες και τα ήθη ποιες καταστάσεις ή πρόσωπα δαιμονοποιούμε .

Τολμώ να πω: πως μέσα στην απαιτητική καθημερινότητα μου, το ταξίδι στον κόσμο της Μάργως αλλά και οι συνήθειες Στέφανου, αλλά και της Μαρίας με αποτέλεσμα να αγωνιώ γα την έκβαση της ιστορίας και με κάθε σελίδα να παγιδεύομαι όλο κι πιο πολύ στον ιστό της πλοκής που με τόση αριστοτεχνία ο κος Κατσιμπούρης κατάφερε να σχεδιάσει με εξαιρετική περιγραφική ικανότητα και δομημένη συνέχεια πάνω σε καλοδουλεμένο υπόβαθρο. Ανακαλώντας από την λήθη Αρχαίους Ελληνικούς θρύλους των βουνών και λαϊκές δοξασίες της Βόρειας Ευρώπης συνθέτει ένα μέρος του συγγραφικού του έργου. Μέσα από απόκρυφα τάγματα παρουσιάζονται φιλοσοφικές αναζητήσεις – θρησκευτικές πεποιθήσεις ενώ επίσης θίγονται ζητήματα όπως η ανταγωνιστικότητα , απόλυτη κυριαρχία και υποταγή μέσα από ένα μυσταγωγικό πέπλο ηδυπάθειας.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο γνώρισμα του βιβλίου είναι το πάζλ των αλληλένδετων κρίκων. Κι με αυτή την έκφραση, αναφέρομαι στους χαρακτήρες του που με κάποιο “θείο” τρόπο συνδέονται μεταξύ τους . Πως μπορεί μια αμαδρυάδα  να συνδέεται μια έναν συγγραφέα κι μια ιατροδικαστή; Επιτρέψτε μου να μην αναφέρω περισσότερα για να απολαύσετε την μαγεία της ανάγνωσης καθώς θα παρακολουθείτε με κομμένη την ανάσα τις ανατροπές και περιπλανάστε ποτέ στον κόσμο του και πότε της Μάργως . Θα καταιγιστείτε από ένα χείμαρρο συναισθημάτων.

Τρυφερότητα, φροντίδα, λαγνεία, φόβος, μισός, εκδίκηση. 

Μια περιπλάνηση έως... την Δικαίωση!

Είστε έτοιμοι να βιώσετε ξεχωριστές ιστορίες για την αποκάλυψη ενός επτασφράγιστου μεταφυσικού μυστικού κι να ανατρέξετε στην μια λατρεία της γυναίκας , ως θεότητα , μητέρα, ερωμένη και τέλος  εκδικητή τιμωρού εξ αρχής κόσμου;

Ένα απολαυστικό μυθιστόρημα με έντονες σκηνές θρίλερ.. Τι περιμένετε λοιπόν δεν έχετε πάρα να το διαβάσετε  και θα με θυμηθείτε!

 

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα