OI AIWNIOI 1ΑΝ Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΝΕΙΤΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ;


Βρήκα το βιβλίο τυχαία ανάμεσα σε άλλα πολλά σε ένα παζάρι που διοργάνωνε ο δήμος στον οποίο διαμένω. Αμέσως εντύπωση μου έκανε το απλό του εξώφυλλο. Σε χρώμα κόκκινο με ένα ασημένιο φίδι που τρώει την ουρά του, ο Ουροβόρος σκέφτηκα. Το βράδυ με βρήκε να έχω φτάσει ήδη στη μέση. Είχα πολύ καιρό να διαβάσω μια ιστορία που θα με συνεπάρει τόσο και το ευχαριστήθηκα.

Η ατίθαση Χέιβεν Μουρ ζει στο Σνόουπ Σίτι του Τενεσί. Μια μικρή πόλη που όλη ξέρουν για όλους. Καθημερινά έρχεται αντιμέτωπη με την εχθρική στάση των συμμαθητών της αφού όπως πολύ καλά φρόντισε η γιαγιά της για αυτό, όλοι την θεωρούν δαιμονισμένη. Η όλη κατάσταση στην οποία ζει την έχει κάνει ετοιμόλογη, θερμόαιμη, δυναμική αλλά και λίγο ευαίσθητη. Η τυραννική γιαγιά της δεν την αφήνει λεπτό από τα μάτια της, τσιγκλώντας την συνέχεια με τα λόγια και τις πράξεις της. Το μόνο πράγμα που επιθυμεί η Χέιβεν είναι να φύγει μακριά από την κόλαση στην οποία ζει και να πάει στη Νέα Υόρκη να σπουδάσει. Αυτό που αγνοεί η Χέιβεν είναι ότι θα πάει τελική στην πόλη που πάντα ήθελε αλλά για διαφορετικό λόγο. Και αυτός ο λόγος ακούει στο όνομα Ίαν Μόροου.

Ο Ίαν Μόροου είναι αρκετά μυστικοπαθής τύπος. Δεν κατάλαβα και πολλά για τον χαρακτήρα του Ίαν. Λέει ψέματα στην αγαπημένη του. Την απαγάγει για να είναι μαζί της και γενικά οι πράξεις του πάντα κρύβουν μια άλλη έννοια από πίσω. Παρόλο που ο χαρακτήρας του Ίαν είναι αρκετά κρυψίνους σε όλο το βιβλίο φαίνεται η αγάπη και η λατρεία που έχει για την Χέιβεν. Θα κάνει τα πάντα για να την προστατέψει και να την κρατήσει μακριά από λάθος ανθρώπους. Όπως έκανε και στις τόσες προηγούμενες ζωές που έχουν ζήσει μαζί.

Το κείμενο είναι αρκετά καλογραμμένο και εύκολο στην ανάγνωση. Καμία δύσκολη ή περιττή λέξη που θα μπερδέψει τον αναγνώστη. Η συγγραφέας προσθέτει στα κατάλληλα σημεία τα γεγονότα από τις προηγούμενες ζωές, δίνοντας σε αυτόν που διαβάζει το βιβλίο να καταλάβει, περισσότερα για τους χαρακτήρες και το λόγο για τον οποίο κάνουν όσα κάνουν. Πολλές φορές όμως με τις αναδρομές στο παρελθόν μας αφήνει με ακόμα περισσότερα ερωτήματα. Σε όλο το βιβλίο κυρίαρχο συναίσθημα είναι η αγωνία και η δράση. Οι χαρακτήρες μπερδεύονται μεταξύ τους, μαλώνουν, παραξηγούνται και ψάχνουν τρόπους για να ανακαλύψουν την αλήθεια. Το τέλος του βιβλίου με στεναχώρησε κάπως αλλά με δικαίωσε στην συνέχεια. Δεν θα σας πω περισσότερα. Θα σας αφήσω να κρίνεται μόνοι σας.

Το βιβλίο "Οι Αιώνιοι" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πλατύπους. Δυστυχώς οι εκδόσεις έχουν κλείσει και δεν υπάρχουν νέα για τα βιβλία σειρές που είχαν αναλάβει. Ελπίζω πάντως το δεύτερο μέρος της σειράς να μεταφραστεί γρήγορα στα ελληνικά και να απολαύσουμε όλοι περισσότερο Ίαν και Χέιβεν...

Χριστίνα Μιχελάκη

Ονομάζομαι Χριστίνα, όπως πολύ καλά βλέπετε και ζω στο όμορφο Ηράκλειο της Κρήτης. Είμαι σύζυγος και χαζομαμά. Αγαπάω πολύ την λογοτεχνία για αυτό όπου σταθώ και όπου βρεθώ, είμαι με ένα βιβλίο στο χέρι. Μην με ρωτήσετε ποιος είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας γιατί είναι πολλοί! Ως αθεράπευτη ονειροπόλα, πολλές φορές οι ιστορίες που παλεύουν μέσα στο κεφάλι μου με συνεπαίρνουν. Γι΄ αυτό και γω της γράφω δίνοντας τους πλήρη ελευθερία. Το πρώτο μου βιβλίο έχει τίτλο Τα Αστέρια Του Πεπρωμένου, ενώ άλλες συμμετοχές μου μπορείτε να βρείτε στις ανθολογίες, Το ξύπνημα, Σκοτάδι, Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI,που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Συμπαντικές διαδρομές, αλλά και στο site thebluez.gr.

Διαβάστε περισσότερα