SIGH 1Αν αγαπήσατε τα δύο πρώτα βιβλία σίγουρα το τρίτο βιβλίο με τίτλο Σιγή θα το λατρέψετε. Η Νόρα Γκρέι και ο αγαπημένος έκπτωτος άγγελος Πατς επιστρέφουν με νέες περιπέτειες και ακόμα μεγαλύτερα αινίγματα για να λύσουν. Υπάρχει όμως μία σημαντική διαφορά. Η Νόρα έχει χάσει τις αναμνήσεις της. Τι θα γίνει λοιπόν στο τρίτο μέρος της φανταστικής σειράς, της συγγραφέως Becca Fitzpatrick; Ας δούμε μερικά στοιχεία για την υπόθεση.

Αν αγαπήσατε τα δύο πρώτα βιβλία σίγουρα το τρίτο βιβλίο με τίτλο Σιγή θα το λατρέψετε. Η Νόρα Γκρέι και ο αγαπημένος έκπτωτος άγγελος Πατς επιστρέφουν με νέες περιπέτειες και ακόμα μεγαλύτερα αινίγματα για να λύσουν. Υπάρχει όμως μία σημαντική διαφορά. Η Νόρα έχει χάσει τις αναμνήσεις της. Τι θα γίνει λοιπόν στο τρίτο μέρος της φανταστικής σειράς, της συγγραφέως Becca Fitzpatrick; Ας δούμε μερικά στοιχεία για την υπόθεση.Η Νόρα ξυπνάει μόνη της, μία νύχτα στο νεκροταφείο. Ανακαλύπτει ότι δεν θυμάται τίποτα από τους τελευταίους μήνες της ζωής της. Γνωρίζει όμως ότι κάτι σημαντικό έχει συμβεί που πρέπει να ανακαλύψει. Η ανίδεη πλέον Νόρα δεν καταφέρνει να μείνει μακριά από προβλήματα και μπλέκει πάλι σε μπελάδες που θα θέσουν σε κίνδυνο τόσο την ζωή της, όσο και τον γύρω της. Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει η Νόρα είναι ο ξαφνικός έρωτας της μητέρας της για τον Χανκ Μίλαρ, το ενδιαφέρουν του τελευταίου για την ίδια, τα πράγματα που της κρύβει η καλύτερη της φίλη Βι, αλλά και την σκοτεινή, ακατανίκητή, απρόσμενη έλξη που νιώθει για τον άγνωστο άντρα ονόματι Τζεβ. Τα ερωτήματα πολλά, η λύση όμως μία. Η Νόρα πρέπει να θυμηθεί και γρήγορα.

Στο τρίτο βιβλίο της σειράς η συγγραφέας μας παρασέρνει και πάλι στον εθιστικό κόσμο της. Η πρωταγωνίστρια μας, η Νόρα, οπλίζεται με ακόμα περισσότερο πείσμα και μπαίνει στα βαθιά, ενός κόσμου που γνώριζε αλλά τώρα αγνοεί. Έρχεται αντιμέτωπη με μεγάλους κινδύνους και μπλεξίματα. Το καλό είναι πως το ντροπαλό κορίτσι του πρώτου βιβλίου έχει χαθεί ανεπιστρεπτί και η νέα βελτιωμένη Νόρα αναλαμβάνει δράση και πάλι. Γιατί παρόλο που δεν θυμάται τίποτα, η ηρωίδα μας είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει αυτά που τόσο επιμελώς οι υπόλοιποι της κρύβουν. 

Στο πλάι της, ακοίμιστος φρουρός ο Τζεβ, ή όπως είναι σε όλους μας γνωστός πια, Πατς, που την ακολουθεί σε κάθε της βήμα, ακόμα και αν αυτή το αγνοεί. Ο Πατς την προστατεύει από κάθε εχθρό που δημιουργεί εν αγνοία της. Προσπαθεί να την κρατήσει ασφαλή και δεν διστάζει ακόμα και να παραμερίσει την αγάπη που νιώθει για εκείνην, βάζοντας πάνω από όλα την προσωπική της ακεραιότητα και ασφάλεια. Αποχωρίζεται ακόμα και τα φτερά του, που απέκτησε μετά από κόπο, για χάρη της. Ναι κύριες και κύριοι, ο Πατς δεν είναι το εγωιστικό κάθαρμα, που μας έδινε πολλές αφορμές στο παρελθόν για να τον θεωρούμε ως τέτοιο. Είναι ένας άγγελος που ξέρει να αγαπάει βαθιά και αληθινά και κάνει τα πάντα για τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Κρατώντας το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο, από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα, με συνεχείς ανατροπές, εξελίξεις και με την αγωνία στα ύψη, η συγγραφέας Becca Fitzpatrick  φτάνει στο αποκορύφωμα στο τρίτο βιβλίο της σειράς, προετοιμάζοντας μας για την ανατρεπτική συνέχεια. Μπορεί στην αρχή η δράση του βιβλίου να μην είναι και τόσο δυνατή, εξαιτίας της αμνησίας της Νόρα, λίγο πριν από την μέση η Becca Fitzpatrick τα δίνει όλα και μας αποζημιώνει. Διάβασα το βιβλίο από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα, παρασυρμένη από τα αλλεπάλληλα γεγονότα τα οποία διαδραματίζονταν μπροστά στα μάτια μου. 

Αυτό που με κάνει να θαυμάζω ακόμα περισσότερο την συγγραφέα, είναι το γεγονός ότι και στα δύο πρώτα βιβλία αλλά και σε αυτό εδώ κάνει κάτι πολύ έξυπνο. Μπορεί να δίνει στον αναγνώστη στοιχεία, για το ποια μπορεί να είναι η εξέλιξη της ιστορίας, λίγες σελίδες όμως παρακάτω τα παίρνει πίσω, τροποποιώντας τα και περιπλέκοντας τα, όπως την συμφέρει, βάζοντας τους ήρωες της σε ακόμα περισσότερα βάσανα. 

Διαβάζοντας το τέλος του τρίτου βιβλίου είχα ακόμα περισσότερη αγωνία για το τέταρτο και τελευταίο μέρος, αλλά και περισσότερη περιέργεια για το τι άλλο μπορεί να πάθουν οι χαρακτήρες.

Αν δεν έχετε διαβάσει ακόμα το τρίτο βιβλίο της σειράς, τότε σας λέω ότι δεν ξέρετε τι χάνετε. Και μην σας προϊδεάζει ο τίτλος του, κάθε άλλο παρά ‘σιγανό’ είναι. Σας λέω αναμφίβολά ότι ακολουθεί τον δυναμισμό των προκατόχων του και μας ετοιμάζει για αυτό που ακολουθεί. Το πιο θα είναι αυτό, θα το ανακαλύψουμε στο τέταρτο βιβλίο της σειράς. Στο Φινάλε.

Χριστίνα Μιχελάκη

Ονομάζομαι Χριστίνα, όπως πολύ καλά βλέπετε και ζω στο όμορφο Ηράκλειο της Κρήτης. Είμαι σύζυγος και χαζομαμά. Αγαπάω πολύ την λογοτεχνία για αυτό όπου σταθώ και όπου βρεθώ, είμαι με ένα βιβλίο στο χέρι. Μην με ρωτήσετε ποιος είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας γιατί είναι πολλοί! Ως αθεράπευτη ονειροπόλα, πολλές φορές οι ιστορίες που παλεύουν μέσα στο κεφάλι μου με συνεπαίρνουν. Γι΄ αυτό και γω της γράφω δίνοντας τους πλήρη ελευθερία. Το πρώτο μου βιβλίο έχει τίτλο Τα Αστέρια Του Πεπρωμένου, ενώ άλλες συμμετοχές μου μπορείτε να βρείτε στις ανθολογίες, Το ξύπνημα, Σκοτάδι, Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI,που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Συμπαντικές διαδρομές, αλλά και στο site thebluez.gr.

Διαβάστε περισσότερα