afisa.Ο Νταν Τόρανς (Έβαν ΜακΓκρέγκορ), το παιδί που έζησε την τραγική εμπειρία στο ξενοδοχείο Overlook (Λάμψη), ενήλικας πλέον προσπαθεί ακόμα να ξεπεράσει το ψυχολογικό του τραύμα και να ζήσει μία ήρεμη ζωή. Όμως, η προσπάθειά του αυτή θα ταραχθεί όταν θα συναντήσει την Άμπρα (Ρεμπέκα Φρέγκιουσον). Ένα έφηβο κορίτσι το οποίο διαθέτει ένα υπερφυσικό χάρισμα, όπως ο ίδιος. Και θα έρθει αντιμέτωπος με μία συμμορία μεταφυσικών δολοφόνων. Και το παιχνίδι της επιβίωσης ξεκινά …


Έχοντας στο μυαλό την Λάμψη, καθώς ο Doctor Sleep είναι η συνέχεια, βλέπουμε αμέσως τη διαφορά. Στην Λάμψη του Κιούμπρικ το κακό είναι το Κακό. Μία αφηρημένη έννοια και όχι κάτι συγκεκριμένο. Το ξενοδοχείο είναι μία δαιμονική οντότητα, η οποία οδήγησε στην τρέλα τον πατέρα του Νταν. Στον Doctor Sleep Ο Φλάνανγκαν προσωποποιεί το κακό στη συμμορία των μεταφυσικών δολοφόνων.


Η συμμορία αυτή απαγάγει και σκοτώνει νέα παιδιά, τα οποία έχουν μία ιδιαίτερη αύρα. Με τη δολοφονία τους εισπνέουν την αύρα τους και γίνονται αθάνατοι. Και ενώ ο Ντάνι κατάφερε, απωθώντας στο υποσυνείδητο του τις ικανότητές του – βάζοντάς τες σε «ανενεργία», τόσα χρόνια να μείνει εκτός της μεταφυσικής τους «εμβέλειας» και εργάζεται σε έναν οίκο ευγηρίας, όπου έχει αποκτήσει το παρατσούκλι «Doctor Sleep». Η έφηβη Άμπρα, μετά την δολοφονία ενός αγοριού, την οποία νοιώθει έντονα λόγω του χαρίσματός της, καταφέρνει μέσω της διαίσθησής της να εντοπίσει τη συμμορία των μεταφυσικών δολοφόνων. Παράλληλα, εντοπίζει και τον Νταν και μέσω της πνευματικής τους επικοινωνίας καταφέρνει να τον πείσει να βρουν την συμμορία και να την εξοντώσουν…


Ο Φλάναγκαν προσωποποιεί το κακό. Ο Νταν και η Άμπρα ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν και οργανωμένοι κινούνται εναντίον του. Και είναι αυτό ακριβώς που χαρακτηρίζει και τον ίδιο τον Κινγκ. Τάξη, οργάνωση, δράση, φόβος, τρόμος. Αυτά τον έκαναν έναν πετυχημένο συγγραφέα βιβλίων θρίλερ. Και αυτά τα στοιχεία βγάζει προς τα έξω ο Φλάναγκαν με τη σκηνοθεσία του. Αν και δεν θα μπορούσε να μην κάνει αναφορές στην θρυλική ταινία «Λάμψη», προβάλει την ουσία του βιβλίου του Κινγκ και προσφέρει στους τηλεθεατές ένα μοναδικό θρίλερ, με αρχή, μέση και τέλος. Με σκηνές τρόμου που σε καθηλώνουν, σκοτεινά τοπία όπου ο φόβος είναι διάχυτος και με πρωταγωνιστές που γνωρίζουν πλήρως τον ρόλο τους.

doctor.sleep
Αποδεσμευμένος ο «Doctor Sleep» από την Λάμψη, παρά τις σκηνές από την ταινία και το φινάλε που παραπέμπει σε αυτήν, προσφέρει στους τηλεθεατές ένα σκηνικό τρόμου, ανάλογο με αυτό που διαχέεται στα βιβλία του Κινγκ. Μία ταινία που θα σας κάνει να αγωνιάτε για το τέλος.

 

 

 

 

Σκηνοθέτης: Mike Flanagan

Παραγωγός: Trevor Macy
                    Jon Berg
Σενάριο: Mike Flanagan

Βασισμένο: Doctor Sleep, του Stephen King

Πρωταγωνιστές: Ewan McGregor
                           Rebecca Ferguson
                           Kyliegh Curran
                           Cliff Curtis

Μουσική: The Newton Brothers

Διάρκεια: 153 λεπτά

 

 

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα