Ένας εναλλακτικός τρόπος να φτιάξουμε τις μελιτζάνες ... Κεφτεδάκια μελιτζάνας ...

Και μπορείτε να δελεάσετε τα παιδάκια σας, ή ακόμα και τον σύζυγο αν δεν του αρέσουν οι μελιτζάνες ...

Αλλά και ένα ωραίο ορεκτικό για μία γιορτή, για ένα πάρτυ γεννεθλίων ...   eikona 1   melitzana (2)

Μερίδες

 20 κομμάτια

Χρόνος Προετοιμασίας 

15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

10 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

- 3 μελιτζάνες μεγάλες

- 1 1/2 κούπα φρυγανιά (εγώ έχω μετρητή που γράφει τις δόσεις και με κούπες, αλλιώς 1 φλιτζάνι τσάϊ)

- 1/2 κούπα κεφαλοτύρι (αν θέλετε βάζετε και edam, gooda, φέτα. Γενικά, ό,τι τυρί σας αρέσει)

- 5 φέτες ζαμπόν/ γαλοπούλα 

- 1 αυγό (χτυπημένο, όπως όταν το κάνουμε ομελέτα)

- Αλάτι, πιπέρι

- Δυόσμο, μαϊντανό, άνιθο 

- Διάφορα μπαχαρικά (αν θέλετε)

- Αλεύρι για το τηγάνισμα

- Λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

- Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια 

- Τις βράζουμε για 10 λεπτά σε νερό που βράζει (για νονστιμιά ρίξτε και έναν κύβο χοιρινό - λαχανικών, ό,τι σας αρέσει)

- Μέχρι να βράσουν, κόβετε το τυρί και το ζαμπόν σε μικρά - μικρά κομματάκια (αν βάλετε φέτα την τρίβετε να γίνει θρύμμα)

- Μόλις βράσουν οι μελιτζάνες, τις στραγγίζετε και αφού κρυώσουν τις πιέζετε ώστε να φύγουν όλα τα νερά (αν έχετε εργαλείο για πουρέ, τις πιέζετε με αυτό)

και να γίνει χυλός

- Μετά ρίχνετε όλα τα υλικά και τα πλάθετε μέχρι να ενωθούν, να έχουμε ένα μείγμα όπως ο κιμάς 

- Αν είναι αραιό, ρίχνετε λίγη φρυγανιά ακόμα, σκοπός μας είναι το μείγμα να είναι τόσο σφιχτό όσο να μπορούμε να το πλάσουμε μετά

- Το αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί

- Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο και ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα μελιταζνοκεφτεδάκια μας

- Φτιάχνουμε μικρά, στρογγυλά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε (μπορούμε να τα φτιάξουμε και σε μπιφτέκια για χάρμπουργκερ)

- Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μέσα στο ζεστό λάδι

- Δεν βάζουμε πολλά, 5-6 κομμάτια τη φορά, για να μην πέσει η θερομοκρασία του λαδιού

- Τα γυρνάμε συχνά με μία ξύλινη κουτάλα, για να πάρουν χρώμα από παντού

- Μόλις ροδίσουν τα μελιτζανοκεφτεδάκια μας είναι έτοιμα 

- Τα βγάζουμε με μία τρυπιτή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί

- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τηγανιστούν όλα τα κεφτεδάκια μας.

.. Και το ορεκτικό μας είναι έτοιμο ...

Συμβουλές: Μπορείτε να έχετε έτοιμα τα κεφτεδάκια, αλευρωμένα, και μετά να αρχίσετε το τηγάνισμα

                       Συνοδεύονται καταπληκτικά με τζατζίκι, κέτσαπ, μουστάρδα, σως γιαουρτιού, πατάτες τηγανιτές

 

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα