Ένας εναλλακτικός τρόπος να φτιάξουμε τις μελιτζάνες ... Κεφτεδάκια μελιτζάνας ...
Και μπορείτε να δελεάσετε τα παιδάκια σας, ή ακόμα και τον σύζυγο αν δεν του αρέσουν οι μελιτζάνες ...
Αλλά και ένα ωραίο ορεκτικό για μία γιορτή, για ένα πάρτυ γεννεθλίων ...   .jpg)
| Μερίδες | 20 κομμάτια | 
| Χρόνος Προετοιμασίας | 15 λεπτά | 
| Χρόνος Μαγειρέματος | 10 λεπτά | 
ΥΛΙΚΑ
- 3 μελιτζάνες μεγάλες
- 1 1/2 κούπα φρυγανιά (εγώ έχω μετρητή που γράφει τις δόσεις και με κούπες, αλλιώς 1 φλιτζάνι τσάϊ)
- 1/2 κούπα κεφαλοτύρι (αν θέλετε βάζετε και edam, gooda, φέτα. Γενικά, ό,τι τυρί σας αρέσει)
- 5 φέτες ζαμπόν/ γαλοπούλα
- 1 αυγό (χτυπημένο, όπως όταν το κάνουμε ομελέτα)
- Αλάτι, πιπέρι
- Δυόσμο, μαϊντανό, άνιθο
- Διάφορα μπαχαρικά (αν θέλετε)
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
- Λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια
- Τις βράζουμε για 10 λεπτά σε νερό που βράζει (για νονστιμιά ρίξτε και έναν κύβο χοιρινό - λαχανικών, ό,τι σας αρέσει)
- Μέχρι να βράσουν, κόβετε το τυρί και το ζαμπόν σε μικρά - μικρά κομματάκια (αν βάλετε φέτα την τρίβετε να γίνει θρύμμα)
- Μόλις βράσουν οι μελιτζάνες, τις στραγγίζετε και αφού κρυώσουν τις πιέζετε ώστε να φύγουν όλα τα νερά (αν έχετε εργαλείο για πουρέ, τις πιέζετε με αυτό)
και να γίνει χυλός
- Μετά ρίχνετε όλα τα υλικά και τα πλάθετε μέχρι να ενωθούν, να έχουμε ένα μείγμα όπως ο κιμάς
- Αν είναι αραιό, ρίχνετε λίγη φρυγανιά ακόμα, σκοπός μας είναι το μείγμα να είναι τόσο σφιχτό όσο να μπορούμε να το πλάσουμε μετά
- Το αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί
- Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο και ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα μελιταζνοκεφτεδάκια μας
- Φτιάχνουμε μικρά, στρογγυλά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε (μπορούμε να τα φτιάξουμε και σε μπιφτέκια για χάρμπουργκερ)
- Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μέσα στο ζεστό λάδι
- Δεν βάζουμε πολλά, 5-6 κομμάτια τη φορά, για να μην πέσει η θερομοκρασία του λαδιού
- Τα γυρνάμε συχνά με μία ξύλινη κουτάλα, για να πάρουν χρώμα από παντού
- Μόλις ροδίσουν τα μελιτζανοκεφτεδάκια μας είναι έτοιμα
- Τα βγάζουμε με μία τρυπιτή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τηγανιστούν όλα τα κεφτεδάκια μας.
.. Και το ορεκτικό μας είναι έτοιμο ...
Συμβουλές: Μπορείτε να έχετε έτοιμα τα κεφτεδάκια, αλευρωμένα, και μετά να αρχίσετε το τηγάνισμα
Συνοδεύονται καταπληκτικά με τζατζίκι, κέτσαπ, μουστάρδα, σως γιαουρτιού, πατάτες τηγανιτές
 
        
 
						