Πάμε να φτιάξουμε μακαρόνια φούρνου αλά Aisthisis!
Μία εύκολη συνταγή με υλικά που πάντα υπάρχουν στην κουζίνα μας ... 
Μερίδες: 8 (ένα μεγάλο πυρέξ)
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά (περίπου, μέχρι να λιώσει το Gooda)
ΥΛΙΚΑ
- Ένα πακέτο μακαρόνια πέννες, ή σέλινο, ή ριγκατόνι (όποιο μας αρέσει, ή όποιο έχουμε πρόχειρο στο ντουλάπι, γενικά δεν υπάρχει περιορισμός)
- 1 Κρεμμύδι, 2 πιπεριές,1 σκελίδα σκόρδο (όλα ψιλοκομμένα, αν δεν έχετε πιπεριές ή σκόρδο, μπορείτε να βάλετε διάφορα μυρωδικά)
- Μανιτάρια (1 μεγάλο κουτί κονσέρβα)
- Τυρί Gouda τριμμένο
Μπεσαμέλ
- 2 κ.σ. Μαργαρίνη
- 6 κ.σ. αλεύρι (γενικά η αναλογία είναι 1 προς 3 ... 1 κ.σ. μαργαρίνη - 3 κ.σ. αλεύρι)
- 1 κούπα γάλα
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα μακαρόνια
- Παράλληλα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα μανιτάρια
- Μόλις ετοιμαστούν τα μακαρόνια, ρίχνουμε μέσα τα τσιγαρισμένα υλικά μας
- Αφήνουμε την κατσαρόλα με τα μακαρόνια στην άκρη, ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ:
- Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μία κατσαρόλα
- Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια
- Προσθέτουμε σιγά - σιγά το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία ομοιογενής κρέμα (ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο γάλα, εδώ παίζετε με το μάτι)
- Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθεί με την μπεσαμέλ και κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά
Αφού έχουμε ετοιμάσει τα μακαρόνια και τη μπεσαμέλ ...
- Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε
- Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ (αφού το έχουμε λαδώσει, για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια κατά το ψήσιμο)
- Ρίχνουμε το τυρί gouda απο πάνω και το βάζουμε στον φούρνο
- Ψήνουμε τα μακαρόνια στο φούρνο (στον αέρα) στους 200 βαθμούς, περίπου για μισή ώρα ...
Τα Μακαρόνια Φούρνου αλά Aisthisis ... είναι έτοιμα ... Καλή Όρεξη!!!