Για τους λάτρεις του τυριού και όχι μόνο. Ένα παιχιδιάρικο λαχταριστό ορεκτικό με αρκετά με απλά, μα γευστικότατα υλικά. Μια διαχρονική συνταγή για χειρός Νίκου Τσελεμεντέ. Τα παιδάκια σας θα το λατρέψουν και θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους του μπουφέ σας.
Υλικά
400 γρ. τυρί κρέμα
20 με 25 πράσινες ελιές (γεμιστές με πιπεριά)
2 ματσάκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
Χρόνος προετοιμασίας:40 λεπτά Χρόνος αναμονής: 5 ώρες Ποσότητα:20-25 κομμάτια
Εκτέλεση
Αφήνετε το τυρί για μια με δύο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Στραγγίζετε τις ελιές και τις σκουπίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Πάρτε μια μικρή ποσότητα τυριού, πλάστε την μπαλίτσα. Τοποθετήστε μια ελιά και ξαναπλάστε για να μην φαίνεται.
Ρολάρετε τις μπαλίτσες στον ψιλοκομμένο μαϊντανό, φροντίζοντας να κολλήσει καλά γύρω τους.
Τοποθετήστε στο ψυγείο για τρεις-τέσσερις ώρες μέχρι να σφίξει το τυρί.
Σερβίρονται ολόκληρες ή κομμένες, με διακοσμητικές οδοντογλυφίδες.
Καλή σας όρεξη