Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα θα σας προτείνουμε μια πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή που πραγματικά θα ξετρελάνει τους αγαπημένους σας αλλά και θα καταπλήξει με την θεσπέσια γεύση της ακόμη και αυτούς που δεν προτιμούν τα κεράσια παρ’όλες τις ευεργετικές ιδιότητες. Συνδυάστε ένα κομμάτι κερασόπιτας με μια μπάλα λαχταριστό παγωτό. Έτοιμοι; Φόρεσε την πoδιά σας, το δημιουργικό χαμόγελο και ξεκινάμε!
Υλικά:
600 γρ. φρέσκα κεράσια Πόσα γραμμάρια φρέσκα
30 γρ. λιωμένο βούτυρο. 2 κουταλιές.
4 αυγά
240ml γάλα
1/4 αλάτι
100γρ. ζάχαρη
1/2 βανίλια εκχύλισμα
1/2 αμύγδαλο
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βρείτε ένα ταψάκι 26 εκατοστών και βουτυρώστε. Επίσης πετάξτε μεσα του μια πρέζα ζάχαρη ώστε να κρυσταλλώσει αργότερα, όταν το μείγμα θα ψηθεί.
- Καθαρίστε τα κεράσια σας με μεγάλη προσοχή και στην συνεχεία τοποθετήστε τα στο ταψί ώστε να σχηματιστεί μια στρώση.
- Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη. Ρίξτε το αλάτι και προσθέστε λίγο λίγο το αλεύρι . Μετά προσθέστε το γάλα ενώ ρίξτε το βούτυρο για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Περιχείστε τα κεράσια με το περιεχόμενο του μπολ.
- Ψήστε περίπου για 40-45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το γλυκο κι να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα
- Αφήστε να κρυώσει και σερβίρετε με άχνη ζάχαρη ή παγωτό.