Μαροκινό κοτόπουλο με κριθαράκι

Γράφτηκε από την
Μαροκινό κοτόπουλο με κριθαράκι vasiliki bouza

Αν σας αρέσουν οι πικάντικες εξωτικές συνταγές δεν έχετε παρα να το δοκιμάσετε.

 

ΥΛΙΚΑ: ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για το ξηρό τρίψιμο:

2 κουταλιές της σούπας κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι


Για το κοτόπουλο:

4 μπούτια κοτόπουλου (μπούτι και μπούτι) (1 κιλό)
1/2 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες (55 γρ.)
4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
1 λεμόνι, κομμένο στη μέση
1 κουταλιά της σούπας σπόρους ροδιού, για γαρνίρισμα (11 γρ.)
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​κόλιανδρο ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα
Ελαιόλαδο , για το ράντισμα

Κριθαράκι

Ανακατέψτε τα μπαχαρικά για το ξηρό τρίψιμο σε ένα μικρό μπολ. Αλείψτε τα μπούτια κοτόπουλου με το πικάντικα καρηκεύματα και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με  το κρεμμύδια και το σκόρδα γύρω τους.

Σκεπάζουμε την γαστρα-ταψι και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.


Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C.


Ξεσκεπάστε το κοτόπουλο και στύψτε το χυμό μισό λεμόνιου και περιχύστε με ελαιόλαδο το κοτόπουλο.

Τοποθετήστε το ταψι στο φούρνο και ψήστε για 30 με 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν τα μπούτια του κοτόπουλου. Λίγο πριν ψηθούν προσθέστε το κριθαράκι  με τρεις κούπες νερό.


Μόλις βγάλετε το ταψί από το φούρνο και στύψτε το υπόλοιπο λεμόνι πάνω στο το κοτόπουλο.

Γαρνίρετε το πιάτο με σπόρους ροδιού και ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιανδρο πριν το σερβίρετε.

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα