Αν σας αρέσουν οι πικάντικες εξωτικές συνταγές δεν έχετε παρα να το δοκιμάσετε.
ΥΛΙΚΑ: | ΕΚΤΕΛΕΣΗ |
Για το ξηρό τρίψιμο: 2 κουταλιές της σούπας κουρκουμά
4 μπούτια κοτόπουλου (μπούτι και μπούτι) (1 κιλό) Κριθαράκι |
Ανακατέψτε τα μπαχαρικά για το ξηρό τρίψιμο σε ένα μικρό μπολ. Αλείψτε τα μπούτια κοτόπουλου με το πικάντικα καρηκεύματα και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με το κρεμμύδια και το σκόρδα γύρω τους. Σκεπάζουμε την γαστρα-ταψι και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Τοποθετήστε το ταψι στο φούρνο και ψήστε για 30 με 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν τα μπούτια του κοτόπουλου. Λίγο πριν ψηθούν προσθέστε το κριθαράκι με τρεις κούπες νερό.
Γαρνίρετε το πιάτο με σπόρους ροδιού και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο πριν το σερβίρετε. |