Οι πατάτες το έριξαν έξω και ... μέθυσαν       

 

eikona 1  patates methismenes

 

Υλικά

- Πατάτες (όσες κρίνετε εσείς, ανάλογα με τα άτομα)

- 2 λεμόνια τον χυμό (μεσαίο μέγεθος)

- Μπαχαρικά (ό,τι έχετε σπίτι, επίσης μπορείτε να βάλετε και mix  αρωματικών,

έτοιμα από το Super Market)

- 2 κ.σ. Μουστάρδα

- Ρίγανη (όση θέλετε, ανάλογα και με το πόσες πατάτες είναι)

- Αλάτι, πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα.

- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και πατάτες baby. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να τις πλύνουμε καλά, και όσες είναι λίγο μεγάλες να τις κόψουμε στη μέση.

- Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα (λάδι, χυμό λεμόνι, μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη) και ανακατεύουμε για να πάνε σε όλες τις πατάτες.

- Βάζουμε τις πατάτες σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε μέσα την μπύρα.

- Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο (αν έχουμε γάστρα, ακόμα καλύτερα)

- Βάζουμε το πυρέξ στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου.

- Μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο (ή ξεσκεπάζουμε τη γάστρα) και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα (μέχρι να πάρουν χρώμα κυρίως)

- Οι πατατούλες είναι έτοιμες. 

- Ρίχνουμε από πάνω τυρί (ό,τι τυρί μας αρέσει) και σερβίρουμε μαζί με το κυρίως πιάτο!

 

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα