3ο Cretan Street Food Festival - Άγιος Νικόλαος, 2019

Γράφτηκε από την

food.festival (14)Μυρωδιές φαγητών και χρώματα από τα προϊόντα της κρητικής γης πλημύρισαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την Κιτροπλατεία του Αγίου Νικολάου μέχρι το λιμάνι της πόλης, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου (Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.) και η Περιφέρεια Κρήτης οργάνωσαν την εκδήλωση «Κρητικά Μαγειρέματα του Δρόμου», όπου πήραν μέρος σπουδαίοι σεφ της Ελλάδος, μαγαζιά και ξενοδοχεία του νομού μας και οινοπαραγωγοί της Κρήτης. Εμπνευστής και σημαντικός παράγοντας της εκδήλωσης είναι ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, ο οποίος για άλλη μία χρονιά πρόσφερε σημαντική βοήθεια και συνέβαλε στην οργάνωση του Φεστιβάλ, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την αγάπη του για την κριτική διατροφή.

«Επί της υποδοχής» ήταν ο πάγκος με τα μαγειρικά αριστουργήματα των γνωστών σεφ Λουκάκου και Τσιοτίνη, οι οποίοι μαζί με μαθητές γυμνασίων του Αγίου Νικολάου, πρόσφεραν ένα μοναδικό πιάτο στους ντόπιους και τους τουρίστες. Ευχάριστοι και χαμογελαστοί συζητούσαν με τον κόσμο και τους πρόσφεραν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες. Παρέα τους, σε άλλους πάγκους ήταν η κυρία Μαρία Λόη, ο Παπαδάκης, ο πατήρ Επιφάνειος, κτλ κτλ, οι οποίοι μας πρόσφεραν μοναδικά γευστικά ταξίδια.

Φυσικά, τις εντυπώσεις έκλεψαν και όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία και τα μαγαζιά του νομού μας, όπου μπορούσες να απολαύσεις από νεράτες, κοχλιούς, πίτες αραβικές με κρητικές γεύσεις, μέχρι το γνωστό αντικριστό. Με ένα συμβολικό αντίτιμο, με οικολογικά σκεύη (καθώς ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό των διοργανωτών) και με τα έσοδα να πηγαίνουν για φιλανθρωπικό σκοπό, μπορούσαμε να δοκιμάσουμε ό,τι τραβάει η όρεξή μας.

Η περιοχή της Κιτροπλατείας μέχρι το λιμάνι γέμισε με χιλιάδες κόσμου, ντόπιους και τουρίστες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν για άλλη μία χρονιά στο κάλεσμα της τοπικής αρχής και απόλαυσαν το φαγητό του δρόμου, παρέα με τις μουσικές διαφόρων καλλιτεχνών. Μία εμπειρία μοναδική, ξεχωριστή, η οποία τείνει να καθιερωθεί και να αποτελέσει έναν από τους ωραιότερους θεσμούς του Αγίου Νικολάου.

Όλοι έφευγαν ικανοποιημένοι, χαρούμενοι, και με την υπόσχεση για ραντεβού την επόμενη χρονιά!

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα