Το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου είναι ένας θεσμός που για πολλές δεκαετίες εμπλουτίζει και αναβαθμίζει την πολιτιστική ζωή της Αθήνας. Η έκθεση ραγματοποιήθηκε στο χώρο του Ζαππείου από τις 31 Αυγούστου έως τις 16 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».
Τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, 8 μ.μ.
Το Φεστιβάλ διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και το Ζάππειο Μέγαρο (ΟΛΥΜΠΙΑ 2016-2018, Επιτροπή Ολυμπίων & Κληροδοτημάτων), σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο. Ήταν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.
Τη φετινή αφίσα του Φεστιβάλ Βιβλίου κοσμεί έργο του κορυφαίου Έλληνα εικαστικού, Γιάννη Μετζικώφ.
Κεντρικό θέμα του ήταν η «Μελοποιημένη Ποίηση, Μουσικήν ποίει και εργάζου» προάγοντας, την Φιλαναγνωσία, αλλά και τον Πολιτισμό. Το πρόγραμμά του αναπτύσσει δέκα βραδιές αφιερωμένες στους μεγάλους δημιουργούς -ποιητές και συνθέτες- με τη συμμετοχή γνωστών τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών και με τις παρεμβάσεις ανθρώπων από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.
Συμμετείχαν 160 εκδότες, με πλούσιο πρόγραμμα 180 εκδηλώσεων. Επίσης το Θέατρο Τέχνης και το ΚΘΒΕ.
Περισσότερες πληροφορίες: www.sekb.gr
Ωρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30
Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00
Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30
3D puzzles
Ζαχαρόπουλος Σ.Ι.
|
Λιβάνης
Νέα Ακρόπολη
|
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Ταξιδευτής
|