Tην Τετάρτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 7μ.μ πραγματοποιήθηκε  η παρουσίαση του έργου «Ταξιδεύοντας στην Αίγυπτο»  του εκδότη και συγγραφέα,  κυρίου Μαριαντώνη Πολίτη από τις Εκδόσεις Έμπνευσις στo Αιγυπτιακό Μορφωτικό Κέντρο Αθηνών.

Ο Dr. Hussein Marie Mahmoud καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους κι μίλησε για τις δράσεις του πνευματικού κέντρου, ενώ ο Μιχάλης Μελετίου (Βιολόγος – Συγγραφέας) ανέλυσε μαζί με τον συγγραφέα τα κομβικά σημεία αλλά και τα μηνύματα του βιβλίου.

«Μια νεαρή κοπέλα θέλει να φύγει από το χωριό της για να ζήσει μια νέα ζωή στην πρωτεύουσα. Η μοίρα της κάνει το χατίρι αλλά της επιφυλάσσει έναν αναπάντεχο ρόλο, αυτόν της ανύπαντρης μητέρας. Μέσω συγκυριών της δίνεται η ευκαιρία ενός ταξιδιού…»

taxideyontas stin aigypto mariantonis politis book

Μέσα από την περιήγηση των βημάτων της Μαρίας και του γιού της, Νέστωρ με υπόβαθρο αλλά και παράλληλα πρωταγωνίστρια την μυσταγωγική χώρα του Νείλου, οι φίλοι αναγνώστες εντρύφησαν στην διαχρονική σημασία του άρρηκτου δεσμού των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας κι Αιγύπτου από τις παρυφές της Ιστορίας.

Σαγηνευτικό όπως οι Οάσεις της καλοσύνης στην καρδιά του μικρού Νέστορα. Απολαυστικό όπως οι εξερευνήσεις των ταξιδιωτών που ποθούν να μεταλαμπαδεύσουν τόσο τις εμπειρίες τους, την μαγεία της ερήμου αλλά κι την σπινθηροβόλα φλόγα του Ελληνισμού. Τις δράσεις διακεκριμένων προσωπικοτήτων κι την σπουδαιότητα του έργου τους. Μνημεία της Παγκόσμιας κληρονομιάς και μυστικά της Ερυθράς θάλασσας.

274 σελίδες πλημμυρισμένες από χρώματα, μυρωδιές, γεύσεις, παραδόσεις, σκέψεις, ήθη και αξίες που θα συγκινήσουν το αναγνωστικό κοινό αναπολώντας συνήθειες κι καταστάσεις που όλοι έχουν βιώσει.

Ένα βιβλίο που θα μπορούσε να αποτελέσει τουριστικό οδηγό με βαθιά ανθρώπινη συναισθηματική ροή, έναυσμα  ενός πραγματικού ταξιδιού!

Ακολουθήστε το βιωματικό ταξίδι ζωής της Μαρίας, βιώσετε τα χνάρια της ελευθερίας, της αποδοχής απροσδόκητων εξελίξεων, της σκληρής δουλειάς με σκοπό την επίτευξη ενός στόχου κι της ανιδιοτελούς αγάπης με υπόβαθρο αξιοσημείωτους σταθμούς της Αιγυπτιακής πολιτιστικής κληρονομιάς.

taxideyontas5
Ο Μιχάλης Μελετίου με τον συγγραφέα, Μαριαντώνη Πολίτη συνομιλούν για το βιβλίο.
taxideyontas4
Gezira Palace, Marriott Hotel Zamalek.
taxideyontas3
Η κατάμεστη αίθουσα του Αιγυπτιακού Μορφωτικού Κέντρου Αθηνών
taxideyontas2
Επιβλητική αρχιτεκτονική.
taxideyontas_stin_aigypto-mariantonis_politis4
Qasr Al-Nil Bridge.
taxideyontas1
Η σαγηνευτική φωνή της Μάρως Μάρκελλου απογείωσε την εκδήλωση.
MARIANTONIS
Συναντήσαμε τον κύριο Μαριαντώνη Πολίτη και το νέο βιβλίο του "Ταξιδεύοντας στην Αίγυπτο".
za
Το Aisthisis.gr εύχεται καλοτάξιδο το νέο συγγραφικό έργο και πάντα επιτυχίες!
taxideyontas_stin_aigypto-mariantonis_politis-colaz
Στιγμιότυπα από τα σημεία σταθμούς του έργου.
Previous Next Play Pause

 

taxideyontas stin aigypto mariantonis politis colazΠραγματοποιήθηκε παρουσίαση φωτογραφιών, από τα κύρια αξιοθέατα που αποτέλεσαν έμπνευση για τον συγγραφέα, καθώς και το απολαυστικό τραγούδι "Κάιρο" με την σαγηνευτική φωνή της Μάρως Μάρκελλου. Ακολούθησε η υπογραφή βιβλίων, εκλεπτυσμένα εδέσματα της Αιγυπτιακής κουζίνας και  φυσικά η ανταλλαγή απόψεων με αφορμή το θέμα του βιβλίου.

 

Καλές αναγνώσεις!

 

Το Aisthisis.gr εύχεται : Καλοτάξιδο και πάντα επιτυχίες!

 

  Φωτογραφίες:Βασιλική Μπούζα

      

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα