"Η Λογοδοσμένη" της συγγραφέως Κίρα Κας

Γράφτηκε από την

i logodosmeni 2Η Κίρα Κας επιστρέφει με ένα ολοκαίνουργιο βιβλίο που μας υπόσχεται έρωτα, ρομαντισμό, μια δόση περιπέτειας και φαντασίας. Ιδανικό για εφηβικές ηλικίες αλλά και για όσους από εσάς αγαπήσατε την σειρά Η Επιλογή.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την Χόλις, μια νεαρή κοπέλα, μεγαλωμένη στα πούπουλα, που προσπαθεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των γονιών της, όσο παράλογες κι αν είναι. Παρέα με την Ντέλια Γκρέις, την έμπιστη της φίλη και βοηθό της, καταστρώνουν σχέδια και δράττουν ευκαιρίες, για να κάνουν την Χόλις, πιο αγαπητή στον Βασιλιά Τζέιμσον.

Κι εκεί που όλα είναι στρωμένα και όλοι είναι σίγουροι πως η Χόλις, θα γίνει η νέα Βασίλισσα, ο έρωτας μπαίνει στην ζωή της και φέρνει τα πάνω κάτω.

Ήταν η πρώτη μου επαφή με την πένα της Κίρα Κας. Το βιβλίο, Η Λογοδοσμένη, είναι ένα αρκετά ανάλαφρο, χαλαρωτικό βιβλίο, με αρκετή δόση ρομαντισμού κι έρωτα, που θα κάνει τις ώρες ανάγνωσης σας ευχάριστες. Έχει γρήγορη πλοκή κι αρκετά ανατρεπτικά γεγονότα που θα σας καθηλώσουν.

Η Χόλις λοιπόν, είναι μια αρκετά έξυπνη ηρωΐδα. Ευγενική και συμπονετική από την φύση της, καταφέρνει να επιβιώσει από την ζωή στην αυλή, τα κουτσομπολιά και τα σκάνδαλα. Ανεβαίνει στα μάτια των ευγενών και των πλουσίων που πλαισιώνουν τον Βασιλιά, έπειτα από την ανακήρυξη του ενδιαφέροντος του προς το πρόσωπο της. Παρόλο που πολλές φορές, οι συμπεριφορές τους, ξεπερνάνε τα όρια του ανεκτού, η Χόλις καταφέρνει να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες που έχουν όλοι από εκείνη και να βγει ασπροπρόσωπη.

Σαν άτομο, η Χόλις εκτιμά πολύ την φιλία. Αν και η θέση της, είναι ήδη εδραιωμένη δεν την ενδιαφέρει να έχει άτομα δίπλα της, που το μόνο που έχουν να της προσφέρουν είναι κολακείες κι όμορφα λόγια. Διαλέγει προσεχτικά τους ανθρώπους, που θα είναι στο πλάι της. Ανθρώπους που πάνω από όλα, εμπιστεύεται και θαυμάζει. Ανθρώπους που μπορεί οι υπόλοιποι να μην διάλεγαν, για την Χόλις όμως έχουν ξεχωριστή σχέση στην καρδιά της.

Όσον αφορά στο ρομάντζο θα πω ότι το βρήκα λίγο φτωχό. Μέσα σε μόλις ελάχιστα κεφάλαια η Χόλις περνάει από το ένα άκρο των σχέσεων στο άλλο. Θα ήθελα λίγο περισσότερα στοιχεία για τον Σίλας. Ποιο χαρακτηριστικό του, ήταν εκείνο που την τράβηξε; Που την έκανε να ερωτευτεί; Η ιστορία τους, αν και έχει γερές βάσεις ανάπτυξης, προσπερνιέται γρήγορα. Έχω την εντύπωση, πως η συγγραφέας, προτίμησε να δώσει λίγο περισσότερη βάση, στις πολιτικές ίντριγκες που υπάρχουν ανάμεσα στα βασίλεια και τους κινδύνους που ελλοχεύουν, αν είσαι μέλος τους κι όχι και τόσο στην αισθηματική φύση του βιβλίου.

Δύο ακόμη πράγματα που μου ξίνισαν λίγο, ήταν ο Βασιλιάς πρώτα από όλα. Είναι ο άνθρωπος που έχει την μεγαλύτερη ισχύ κι εξουσία στο βασίλειο της Κορόα κι όμως αφήνει μια νεαρή κοπέλα να τον ρεζιλέψει. Το δεύτερο, είναι πως η συγγραφέας δεν αξιοποιεί και τόσο τους χαρακτήρες της. Τους περισσότερους, τους βρήκα κενούς κι αδιάφορους, ενώ θα μπορούσαν να έχουν περισσότερη ανάπτυξη κι εξέλιξη.

Σίγουρα θα ήθελα να είχε ένα διαφορετικό τέλος. Τότε όμως, δεν θα υπήρχε και συνέχεια έτσι; Γιατί η Χόλις θα επιστρέψει στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, για να κλείσει την ιστορία της. Πάντως προσωπικά μέχρι να κυκλοφορήσει και το δεύτερο, λέω να διαβάσω και την Επιλογή, για να σχηματίσω μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη για την Κίρα Κας.

Χριστίνα Μιχελάκη

Ονομάζομαι Χριστίνα, όπως πολύ καλά βλέπετε και ζω στο όμορφο Ηράκλειο της Κρήτης. Είμαι σύζυγος και χαζομαμά. Αγαπάω πολύ την λογοτεχνία για αυτό όπου σταθώ και όπου βρεθώ, είμαι με ένα βιβλίο στο χέρι. Μην με ρωτήσετε ποιος είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας γιατί είναι πολλοί! Ως αθεράπευτη ονειροπόλα, πολλές φορές οι ιστορίες που παλεύουν μέσα στο κεφάλι μου με συνεπαίρνουν. Γι΄ αυτό και γω της γράφω δίνοντας τους πλήρη ελευθερία. Το πρώτο μου βιβλίο έχει τίτλο Τα Αστέρια Του Πεπρωμένου, ενώ άλλες συμμετοχές μου μπορείτε να βρείτε στις ανθολογίες, Το ξύπνημα, Σκοτάδι, Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI,που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Συμπαντικές διαδρομές, αλλά και στο site thebluez.gr.

Διαβάστε περισσότερα